reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

Dobra idę się szykować, dobrze że wczoraj się ogoliłam i teraz tylko się umyć i ubrać..
swoją droga niezły spacerek nas czeka do tego lekarza

Zielona
trzymaj się !!!

reklama
marta właśnie wczoraj rozmawiałam na ten temat z moją siostrą. Ona jest farmaceutką i ostatnio właśnie miała szkolenia ze szczepionek. I tak jak myślałam, że będę szczepila na rotawirusy to stwierdziłam, że jednak szkoda na to kasy. Rotawirusy kosztują min 600 zl (zależy gdzie kupujesz) i tak naprawdę nie chronią dzidzi przed grypą żołądkową, chronią jedynie przed jej ciężką postacią....poza tym jak mi siostra mówiła to u nich w aptece może ze 4 osoby na rok kupują te szczepionkę.... więc jak na rotawirusy sobie daruję.
Na pneumokoki napewno zaszczepię....bo to jest bardzo niebezpieczne dla dziecka. Tylko teraz jeżeli będziesz posyłać dziecko np. do żłobka to szczep wcześnie ale jeżeli nie to po roku dawki się zmniejszaja chyba z 4 na 2....więc tańszy koszt. Ja chyba jednak będe musiała zaszczepić gdzieś w 5 mcu, bo od września chcę Maćka wysłać do żłobka....

ookatka a nie boisz się, że zamiast akcji porodowej dostaniesz rozwolnienia i się będziesz męczyć....albo niedaj boże będziesz rodzić z rozwolnieniem.... ja tam takich rzeczy nie probuje....pochodź lepiej po schodach:)

Witam!!

oj gorąca się dziś świeci od rana.. muszę was nadgonić, ale to chyba wieczorem tak na spokojnie..
ja dziś byłam zrobić wymaz gbs.. ciekawe jaki wynik będzie.. wizyta dopiero 14.01, to wtedy sobie odbiorę..

Claudia - powodzenia na wizycie!!
Katka - nie mam pojęcia ile się tego olejku pije - ale Nulini pisała, że skuteczne..:-D

Ribi dzięki za podpowiedz,to co mnie jeszcze ''meczy'' to skutki uboczne po ''pneumokokach'' bo juz się nasłuchałam i naczytałam zę potrafi ta szczepionka zostawić slady neurologiczne.

ticker.php

katka --- widocznie to nie pora... nie boisz.. sie ze jak tak sama wywołasz poród.. i organizm twój i dziecka niebedzie na to przygotowany.. to mozesz rodzic w bólach..?? ja bym nie ryzykowała ..

marta--- ja szczepiłam na rotawirus Tomka.. i teraz tez bede szczepic..

Ribi dzięki za podpowiedz,to co mnie jeszcze ''meczy'' to skutki uboczne po ''pneumokokach'' bo juz się nasłuchałam i naczytałam zę potrafi ta szczepionka zostawić slady neurologiczne.

ticker.php

Marusia powiem szczerze, że jedyne skutki o których mi wczoraj siostra wspominała to że może wystąpić gorączka i ogólnie że dzidzia będzie niemrawa.....Ale myślę, że skutki szczepienia nie są aż takie niebiezpieczne jak skutki zachorowania. Moja siostra najpierw chciała szczepić córke jak by miała 2 lata ale jak w jej okolicy pojawily sie 2 zachorowania ze skutkiem śmiertelnym to odrazu się zdecydowała (mała miała niewiele ponad rok). Ty kochana najlepiej sie jeszcze wstrzymaj np. jak Julcia będzie miała np. 4-5 mcy....chyba że możesz to poczekaj ponad rok....poczytaj o dawkowaniu, bo teraz będziesz musiałam dać 4 dawki a po ukonczeniu roku chyba 2 a po ukończeniu 2 lat 1. Ja napewno zaszczepię małego przed pójściem do żłobka, no chyba że sie nie dostaniemy...

reklama
A ja tez podkurzałam, podłogi pomyłam, pranie rozwiesiłam.. co tu robic?

Zielona
- trzymaj sie dzielnie:)

Claudia- powodzenia na wizycie:)

katka- też mysle, że jeszcze masz czas na wypicie tego olejku...

Ja chyba tez tylko zaszczepię na pneumokoki Alusią, o tych rota wirusach, tez słyszałam, ze nie sa do konca skuteczne...

Cos na humorek:)

http://chzgifs.files.wordpress.com/2010/12/interestingreallygoonp1.gif

Ostatnia edycja:
Do góry