reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
a ja zrobiłam sobie hydromasażyk... manicure i pedicure... ogoliłam się tu i ówdzie (bikini zostawiam na jutro - przed wizytą sie tam ogole)... wyregulowałam brewki i normalnie leżę i pachnę :-) tylko ten brzuchol mi się stawia...:/

zaraz znów czeka mnie i mojego męża aplikowanie kremu ... i znów będzie ubaw:-D

tonia - ja też chcę tak urodzić:-)

martusia - wszystkiego naj!

kashyaa - fajnie ze się odezwałaś:-)

Jasne ze napisze:-) A termin porodu wg OM mam na 3 stycznia a wg USG na 10 stycznia....i wydaje mi sie ze urodze blizej tego terminu wg uSG bo ja mialam dlugie cykle i jak patrzylam w kalendarzyk kiedy była owulacja i kiedy sie wtedy kochalismy to tak wlasnie mi wychodzi 10 stycznia....a ja bym bym chciala urodzic miedzy 3 a 7 stycznia....juz ten brzuszek troche boli teraz tez starsznie sie stawia....jak leze to ok ale jak siedze to co kilka minut stawia sie i miękknie i tak w kołko.....

ja własnie wg OM mam termin na 2 stycznia, tak wyliczył lekarz, a wg UsG podobnie:-) natomiast troche inaczej tu wyliczają suwaczki, jak wpisywałam na 2 stycznia to mi tygodniowo nie zgadzało się z tygoniami ciązy wyliczonymi przez lekarza ... ale tak naprawdę jestesmy na dniach do rodzenia, zaciskamy nogi do 1.01 :-)

monciaa naprawdę każdej z Was życzę takiego porodu , naprawdę czuję się jakby Lilę bocian mi przyniósł tyle że zimę mamy i boćki w ciepłych krajach hihi.

a ja juz sie nie moge doczekac stanu, kiedy pod biustem (czyt. brzuch:) ) bedzie lekko! wiem ze to kwestia jeszcze kilku dni (;/ kilkunastu ewentualnie)i bedzie ssaczek..

ja zaraz ide spac, tzn klade sie i pewnie bede zapodowala nbb na komorce:) ale najpierw ząbki ide myc:)

tonia,
dzięki za odpowiedź na wszystkie pytanka :-) dla Ciebie pewne rzeczy są oczywiste dla mnie wszystko nowość:-)

Mi ciągle twardnieje brzuch i odczuwam te skurcze bolesnie ale są nieregularne, co 10 min, co 3 min i znów co 15 min?? nie rozumiem celu takich skurczy:-(

mój 1000 post <wow>

klaudoos,
napisz mi czy zamierzasz pić rycyne o północy w Sylwestra??? jesli oczywiście wczesniej nie wylądujemy na IP :-)

Ostatnia edycja:
tonia,
dzięki za odpowiedź na wszystkie pytanka :-) dla Ciebie pewne rzeczy są oczywiste dla mnie wszystko nowość:-)

Mi ciągle twardnieje brzuch i odczuwam te skurcze bolesnie ale są nieregularne, co 10 min, co 3 min i znów co 15 min?? nie rozumiem celu takich skurczy:-(
ja przed porodem też zmagałam się z takimi dziwnymi bólami, to po prostu się przygotowujesz do porodu, wiem że to męczące jest bo czasami traci się orientację i nie wiadomo czy to już poród czy jeszcze nie...

Witam się z wieczora, niedawno wrócilismy z miasta, kupiłam małej czapeczkę, szaliczek i rękawiczki na wyjście:) w 5-10-15 :) akurat były wyprzedaże i zapłaciliśmy za wszystko 32 zł:) przyszedł też kombinezonek, także na wyjście już mam:)
też zmęczona jestem..głowa mnie pobolewa, i nerka też zaczęła,tak w której niby mam zastój:/ i mam pytanie do was..czy mogę posmarować sobie plecki vickiem na rozgrzanie?? może któraś próbowała??

reklama
Może teraz uda mi się odpisać Wam normalnie :tak:

Oj Tonia z tego co wiem to zmiany idzie dokonać tylko w suwaczkach związanych z dietą...
chyba musisz stworzyć nowy suwaczek, a ten usunąć, bo i tak już nie będziesz tworzyć ciążowego tylko inny :tak:

Kashyaa
trzymaj się kochana, to ty nadal w szpitalu tak? dobrze piszę?

Fogia od zęba by bolało...boli Cię to??
może fakt przewiane??

Kurczę zazdroszczę tym dziewczynom , które mogą odwiedzać forum z komórki...
ja mam stary telefon i on nie ma opcji internetowej :no:
a tak to do szpitala by mi się przydał, laptopa nie mamy, tylko stacjonarny komp , szkoda

Jestem zmęczona odkaszliwaniem...
czuje taką wydzielinę w płucach
ogólnie jest lepiej, tylko chcę to wykrztusić i strasznie mnie to męczy :-(

Do góry