reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

i ja mówię "dzień dobry" ...

rozłożyło mnie na dobre:/ leżę i kicham i boli mnie gardło i w ogóle jestem na to wkurzona, bo dbam o siebie a jakos zawsze coś się przypałęta...wrrr...
stosuję krople na katar i maść majerankową, tabletki homeopatyczne do ssania, piję dużo mleka z masłem, dużo malinek z ciepłą wodą, dzisiaj wypiłam herbatę z miodem i cytryna, jem dużo kiwi (ma vit C) i co - jak przychodzi noc to normalnie wszystko szlag trafia i jakbym nic w ciągu dnia nie brała...:/
dzisiaj pół nocy nie spałam bo gardło mnie bolało, a drugie pół nocy nie spałam bo wstawałam siku:/
dobrze, że Szymuś jakos to znosi :-)

miłego dnia...

ribi, claudia - super, że dzidzie są zdrowe!

zabka - dużo leż i odpoczywaj!

joasiab - zdrówka dla małej!

Ostatnia edycja:
reklama
Helo!!

Widzę, że nie tylko moja wanna się "kurczy" ..:-)

Dziewczyny cieszę się z udanych wizyt..

Jumabe - już nie dużo Ci zostało do rozwiązania - dasz radę!!!

Blondi - wyniki na pewno będą w porządku:-D

Claudia - podziwiam Cię, żeby z rana samego tyle już ogarnąć!! jak wrócisz to już nic nie rób, tylko odpoczywaj:tak:

Joasiab - nie wiem co Ci poradzić:-( szkoda, że te wyniki z alergii tak późno.. Bo może to ma związek..

witam się słonecznie,bo piękne słonko za oknem,choc temp.-4:-)
niestety w nocy znów dokuczały mi skurcze,cholera troszku się martwię bo to jeszcze za wcześniej.idę do doktora,niech zobaczy co i jak tam u mnie.
Blondi ,Gabriella napiszcie jak badanka wyszły
monciaa kuruj się kochana
milego dnia dziewczynki:-)

ticker.php

Ja pół godziny dodawałam zdj na zamknietym, taka ze mnie ciemna masa.
Monciaa,biedna lecz się, noska z łóżka wcale nie wysuwaj.

Dziewczyny a we mnie taki power że nie wiem co mam ze sobą zrobić, mama mnie tu pilnuje bo gdyby nie ona to normalnie dywan bym wyprała, ach...

Monciaa - biedactwo rozchorowałas się, widzisz ja też się oszczędzam, porządnie ubieram, dbam o siebie, a też zawsze coś się przyplacze:-( wracaj szybko do zdrówka ! Następna noc bedzie przespana zobaczysz :-)

cześć dziewczynki. I nas też jest piękny poranek, więc i nastrój dobry :-)
zaraz muszę zmykać i jechać do Krakowa, żeby zrobić badania krwi i moczu - tym razem rozszerzyła mi o moczniki i takie tam na moje opuchnięcia dłoni, które mam praktycznie codziennie. Jadę tak późno, bo potem i tak mam parę godzin przerwy do basenu o 14:30. Moze będę już mieć wyniki wiremii (HBS+), to odbiorę w szpitalu.

Może jednak któraś Krakowianka ma jakieś namiary na komisy z wózkami, najlepiej w centrum, to prawie bym wykorzystała czas :-)

Wczoraj nie odzywałam się w ogóle, bo pół dnia spędziłam z mamą w kolejce do ortopedy (kontrola złamanej ręki), a potem wizyta u kardiologa i biegiem na SR. Kardiolog twierdzi, że to moje niskie ciśnienie i wysokie tętno, to jest prawidłowy mechanizm fizjologiczny i nie widzi potrzeby zakładania holtera. Zalecił tylko nie oszczędzać soli i pić dużo wody. Na wszelki wypadek - żeby mnie już całkiem uspokoić - skierował mnie jeszcze na echo serca.
Na SR mieliśmy wykład o tym, jak wygląda poród i slajdy były lekko szokujące :szok: Pani dr kazała się dobrze zastanowić kogo bierzemy za osobę towarzyszącą i czego będziemy od niej oczekiwać?
Najbardziej mnie zszokował widok świeżo urodzonego dziecka: całe sine i takie martwo-blade od tej mazi. Na swoje pewnie patrzy się innymi oczami, co? :-) Waldka niestety (albo stety - sama nie wiem) ominęło, bo przez wypadki w Krakowie nie dojechał na czas.

joasiab - trzymaj się ciepło, Wiki na pewno się polepszy. Może podawaj tran z rekina? A z tym wymazem z gardła, to może być dobry pomysł, bo córa koleżanki też cały czas łapała infekcje i to sporo wyjaśniło. I wycięli jej jeszcze migdały.
claudia - ja i tak cię podziwiam, że masz tyle siły! Mnie nawet teściowa by nie zmobilizowała ;-)
monciaa - kuruj się i wypoczywaj. trzymam kciuki, zeby jak najszybciej przeszło :-)

Miłego dzionka życzę wam wszystkim i dobrych wyników badań. No i przede wszystkim - nie dajcie się choróbskom!!! :tak:

i ja się witam poranną porą...:) dziś trochę lepiej mi się spało,bo łatwiej mi było sie przerzucić z boku na wznak (na prawym nie ma mowy żebym spała). U nas słoneczko świeci ale śnieg nie pada...póki co:)
Dziś miałam iść na tą imprezę "mamarozmawia" ale niestety nie ruszam się z domu.
Wczoraj lekarz zrobił mi wymaz z szyjki na gronkowca...więc to oznaka, że się zbliżamy do porodu, poza tym miałam robione juz KTG. Czy wy już też miałyście robione?

monciaa życzę dużo zdrówka....
Dziewczyny uważajcie na siebie bo teraz będzie właśnie ten okres przeziębień....

monia-t wpisz w google "komis dziecięcy krakow" mi wyskoczyło trochę komisów i są też stronki. Może coś fajnego znajdziesz:)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny ...
Blondi -- napewno wyniki beda Ok ..
Joasiab... duzo zdrówka dla Wikusi...
Claudia4you... oszczedzaj sie kochana...
monicia--- duzo zdrówka dla Ciebie i zeby ból gardełka miną...

dziewczyny dziekuje za miłe słowa.. niestety noc nie nalezała do najlepszych... Tomus zanim zasną to chyba wybiła 23godzina.. ale tylko raz wyszedł z łozeczka.. i po powiedzeniu zeby do niego wracał wróci... piszczał ze mu"ciezko zasnąc" misiek do niego chodził bo ja juz nie miałam siły... pozatym zarzyczył sobie 2 butelki mleka.. co skonczyło sie zwróceniem... i pózniej nie dalismy mu mleka.. wiec to tez było dla niego ciezkie.. bo przewaznie zasypia z butelką .... w nocy tez sie budził.. o 4 zmieniłam miska.. i ja do niego wstawaałam.... ( popłakiwał przez sen... chyba duzo wrazen mu sie zeszło na raz..) w koncu po 5 załozyłam mu ochranicz.. na barierkę .. bo zauwazyłam ze sie głową troche w barierke stuka... co pomogło i przestał sie budzic.. moze to o to chodziło ... no i obudziłam go o 9:30 ile mozna spac.... wczoraj moja mama sie go zapytała czy pojedzie do niej na noc.. i wiecie co odmówił... bo on czeka na Kubusia.. ( wydaje mi sie ze własnie to zaczą na swój sposób przezywac... ubranka sie piorą.. łózeczko przeniesione.. i Tomus nie moze sie doczekac braciszka...
a ja mam dzis ochote na KIche ziemniaczaną... misiek obiecał ze kupi u takiego faceta ( robi najlepszą kiche w miescie)

reklama
ribi - ja też już miałam robione ktg:-) na następnej wizycie też będę miała... a u nas nie pobiera się wymazu na paciorkowca... mój ginek powiedział, że tego się nie praktykuje... moja listopadówka też nie miała pobierany wymaz pomimo że miała innego lekarza...

mam pytanie - jak kicham, albo wstaję (czyli jak napinam mięśnie brzucha) to one mnie bolą :/ tzn boli mnie nie sam środek tylko tak bardziej na prawo od środka - czy to mogą być rzeczywiście mięśnie brzucha? może któraś tak miała?

Do góry