reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

reklama
joasiab:) Ja też zdecydowałam się rodzić u nas, o Łubinowej słyszałam że dużo się popsuło..., a tu troszeczkę poszło wszystko do przodu przynajmniej tak mówiła położna w SR w szpitalu, zamówili aparaty TEENS(chyba tak to się pisze) no i połóżne całkiem fajne:) A mieszkam na azotce na tym osiedlu tbs. A Ty z jakich okolic.

Mi położna polecała rivanol w żelu do robienia okładów:)
Dobranoc wszystkim.

My w końcu bylismy na zakupach:-) mam juz prawie wszytsko, zostały apteczne rzeczy, których nie było w sklepie, wanienka (ale to przed swietami albo nowym rokiem, bo bedzie stała pod prysznicem i nie chce by mi juz zajmowala miejsce), musimy jeszcze kupic wozek, bylismy ogladac i nadal nie wiemy jaki chcemy ( ale tez kupimy lub zamowimy przez net w polowie grudnia) noi jak skoncze prasowac wszytsko co mam to bede wiedziala jakie ciuszki dokupic, ale chyba za duzo nie bede musiala bo z tego co widze to sporo podostawalam, a nie chce za duzo w jednym rozmiarze bo dzidzia wyrosnie a ciuszki niewykorzystane, to wole za ta kaske kupic ciuszki troszke wieksze...ale to sie zobacze po skonczonym prasowaniu:-)Troche mi lepiej na duchu bo w sumie to sporo juz mamy i jakos tak bezpieczniej sie czuje....
Zrobiłam tylko jeden bład bo kpupiłam majtki jednorazowe 16 sztuk i sa chyba za male co prawda zaplacilam za nie 16 zl wiec nie jakis majatek ale szkoda mi tej kaski....chyba bede musiala kupic nowe albo chociaz jedna paczke wymienie na wieksze, tej jednej to mi nie wymienia pewnie bo jedne przymierzyłam ale to starce 8 zl takto....
Dziewczyny a czemu polecacie wielorazowe?? potem i tak nie bedziemy ich uzywac...

Ja w ogóle po tych moich tabletach (fenoterol i isoptin) jakis dziwnie sie znowu czuje...biore je juz ponad miesiac wiec organizm mi sie przyzywczail a od kilku dni czuje sie po nich jakbym wypila trzy kawy a teraz to dostała po nich takich rumiencow ze az mnie policzki pieka....troche sie martwie czy wszytsko ok....przeciez je juz dlugo biore to nie powinnam tak reagowac....:-(

Claudia tantum rose zalecają już do szpitala bo wiadomo w szpitalu najgorsza rana będzie. Rozpuszczasz to w wodzie, możesz w butelce z dziubkiem i przy każdym skorzystaniu z toalety polewać sobie, albo wlać do takiego spryskiwacza i używać w miarę potrzeb.

Do podmywania się dobry jest też biały jeleń w płynie bo jest antyalergiczny i wogóle bezzapachowy.

o to bardzo cena informacja nie miała wlasnie pojecia jak sie używa to tantum rosa:-) dzieki ariska:-)

Ach zamówiłam w końcu ta tunikę, mam nadzieje że dobra na mnie bedzie, i że się rozciągnie, a jak nie to nieciekawie...

Dziewczyny mam problem:
Kiedyś tu na forum jedna z przyszłych mam dała informacje, że jedna z dziewczyn ma do sprzedania ciuszki (ja omyłkowo zrozumiałam, ze jej znajoma, dlatego sie tym zainteresowałam wogóle, teraz się dowiedziałam, że to przypadkowa osoba gdzies na jakimś innym forum do niej napisała): to miał być karton ciuszków za 50zł + przesyłka:-)
cieszyłam się, bo wiadomo ciuszki zawsze się przydadzą, a jak się kaski nie ma za wiele, to zawsze się łapie czlowiek takich odsprzedawanych ciuchów...
No i dostałam maila do niej i po krótkiej wymianie zdań na mailu, wysłałam jej 64zł dokładnie 13 października, do dziś czekam na ciuszki, kontaktowałam się z nia mailowo, cały czas coś wymyslała, że albo dzieci ma chore, albo, ze jej "prywatny" kurier się rozchorował (początkowo wierzyłam w to wszytsko, nawet jej wspołczułam), ale teraz to wiem, że to ściema!
Pomocy! Doradźcie!
Moze macie w rodzinie policjantów, czy mozna jakoś sciagnąć tą kasę?

Kurcze blondi przykra sprawa, chcialabym Ci coś doradzić ale nie mam pojecia co....a ta dziewczyna dlaeko od Ciebie mieszka?? moze by tam sie przejechac ( o ile to blisko) albo tak jak dziewczyny pisza napisac maila i ja postraszyc....a to jest jakas dziewczyna z forum BB??tylko inny miesiac?? bo jesli tak to moze by tam napisac, ze tak Cie oszukala...

hej dziewczynki

mam dziś beznadziejny dzień.

mieliśmy w planach fajny rodzinny dzień, wyjazd do Lublina, odwiedziny u moich rodziców, trochę załatwień, trochę przyjemności i praktycznie guzik z tego wyszło. caly dzień wszystko szło pod górkę normalnie jakby to był piątek 13.

smutno mi strasznie i chyba zaraz wykąpię siebie i FIlipka i mykniemy oboje do spania, niech się już ten dzień skończy.....:frown:

Fogia pamietaj po gorszym dniu zawsze jest ten lepszy i jutro takie bedzie nawet jak poswiecisz go na sprztanie i tak bedzie dobry bo nowy:-)

A ja posiedziałam teraz na allegro, bo szukam szafki do łazienki - słupka, no i komody do sypialni na rzeczy dla Małej. Ale z tą komodą, to chyba się zabieram od d... strony, bo nie wiemy jeszcze jak ułożyć meble, no i ile będzie miejsca. :confused:
Planowaliśmy na jutro malowanie, ale Waldkowi przeciągła się inna robota i guzik z tego wyszło. Może i dobrze, bo jakoś nie mam natchnienia. Nawet na kolor farby nie mogę się do końca zdecydować. A podobno to na początku ciąży kobiety są niezdecydowane?! Gdzie mój instynkt wicia??? (Ja mam chyba tylko wycia) :-D
Jutro już koniecznie musimy kupić tą farbę.
Padam na twarz, więc zmykam i ja. Może uda mi się przekonać M, żeby przeniósł się sprzed TV do sypialni (godzinkę temu oczywiście twierdził, ze ogląda - chyba powieki od tyłu). Miłej nocki. Pa pa.

P.S. Wy też już idźcie, może przyśnią się wam odpowiednie majciochy :-D

A ja jeszcze kąpiel z mężem zaliczyłam... znaczy prysznic wiec dopiero teraz jestem:)
Dziękuję Wam za rady, z całego serca!
Dziewczyna jest z Ustronia, niestety daleko, więcej bym na paliwo wydała niz ta kasa do odzyskania, niestety ale racja dowiem się od naszej forumowiczki na jakim forum się udziela, ale chyba zgłosze na policję nawet jesli nic nie zrobią to ja będe miała spokojną głowę! Napisze do niej maila, szkoda, ze nie mam do niej nr telefonu, no cóż!

Ja kupiłam jedne figi siateczkowe wielorazowe i 7szt jednorazowych, pani na SR powiedziała Nam ze powinno starczyć, ale jak cos to mozna dokupić, mąz i tak będzie w pogotowiu więc myśle że dowiezie wszystko jakby co:-)

Dobranoc Kochane:)

reklama
Witam wieczorowa pora a raczej juz pozna noca
Sorrki ze dopiero teraz pisze ale ostatnio przez remont czasu nie mialam siasc przed laptopem i spokojnie popisac z Wami.Zaległosci widze ze mam duze choc nie było mnie dwa dni ale mam nadzieje ze nic konretnego nie straciłam i ze u wszystkich Was wszystko jest ok.

U mnie wszystko ok.Byłam w srode na badaniu. U lekarza tez wszystko było dobrze..... Dostałam ponowne skierowanie na mocz, co do insuliny powiedzial ze mam jej nie brac :) co mnie bardzo zadowoliło zwłaszcza ze sama mysl ze mam kłóc sie w brzuszek mnie przerazało....Powiedział zebym jak tylko mogła wstrzymała sie od słodkosci i tyle.... Na to ze mam upławy nic nie dał

Powiedział ze chce poczekac na wynik moczu wiec kolejna wizyta 1 grudnia z wynikami.
Jedynie co mam brac do Provag,nospa, rutinoscorbin i asparin czyli to co ciagle
biore.... Waga podskoczyła od poczatku ciazy do 70,5 czyli 5,5 kg do przodu, cisnienie w normie:) Szyjka w porzadku, serduszko dziecka osluchane i tez wszystko ok.
To chyba tyle co u lekarza;-)

Dzidzia od kilku dni ladnie daje o sobie zna....:-) Co mnie bardzo uspokaja a wrecz cieszy .:tak:
Poza tym dzis kolejne spotkanie zaliczyłam ze szkoly rodzenia tym razem z mezem no i było ok ...Tematem był fazy porodu. Za tydzien mamy kolejne spotkanie i bedzie mowa o krwi pepowinowej i o rodzinnym porodzie.

A tak wogole to z ojcem sie nie umiem w niektorych kwestiach dogadac co mnie bardzo wkurza ehh....
Ma tysiace pomysłow na to jak przyjedzie do kraju tyle ma pomysłow i nie da sie normalnie przekonac co do niektorych jego zakupów i planów remontowych zwiazanych z przedpokojem......
Chce kupic lodówko zamrazarke wiec mówie mu ze widziałam taka a taka cena a wyskoka, ma wiele funkcji itd i ze jest biala ....
No to oczywiscie nie, ze jestem zacofana ze chce biala lodowke, ze lodowka biala to była modna w innej epoce.Wiec mówie mu, KUCHENKE mamy biala, mikrowele tez biala(choc do zmiany bo jest za duza) okap tez bialy w planach mamy kupic wiec srebrna lodówka do całosci nie pasuje ....
Ale on uparty:baffled:
Drzwi do pokojow chce jasne, mówie mu mamy drzwi wyjsciowe mahoniowe, przedpokój jest jasny wiec zeby to wszystko współgrało proponujemy dzwi mahoniowe... A on oczywiscie ze nie znamy sie na kolorach
Futryny i rurki mówie pomalujemy na biało a on ze bialy to przeszłosc ze chce inny kolor
I powiedzcie jak sie tu nie wsciekac, nie denerwowac????:confused:
EHHH dosc narzekania .... mam sprawe do Was dziewczyny i wielka prosbe o opinie....
Tata sie uparl i chce mezowi mojemu kupic piłkarzyki koszt około 400zł tylko ze ja mam to zamówic
Powiedzcie mi czy takie cos spodoba mu sie i bez zastanowienia zamawiac czy jak??
Wiem ze maz chcialby wzmacniacz czy nowe psp3 , ale na wzmacniaczu sie nie znam a psp3 jest za drogie ...
Stoje pod wielkim dylematem bo mam na dniach to zamówic a nie wiem jak meza podpytac o takie cos czy powiedziec mu wprost czy zrobic niespodzianke i tyle:dry:

Podam linka....moze wasi mezowie by cos zasugerowali
Fitbay.pl - Piłkarzyki Fenix

A teraz dosc mojego bezsensownego marudzenia.....:cool2:

Jutro sie odezwe gdzies koło popołudnia wiec troszke z Wami naskrobie bo potem mam sprzatanie i urodzinki tesciowej wiec pozniej zobacze sie zWami w niedziele
Poki co zycze spokojnej nocy, kolorowych snów
DOBRANOC

Pozdrawiam wszystkie styczniówki i znikam juz spac:happy2:

Do góry