reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczen 2011

I ja się z Wami witam:)

Ja również mam za sobą nockę nieprzespana, a w dodatku mała w nocy, tak zaczęła buszować, że aż mąż się zdziwił, że takie mocne kopniaki daje:) Pierwszy raz mnie tak skopała w nocy...

klaudoos- ja też miałam wczoraj ochotę swojego m wywalić z pokoju, bo takie bąki sadził, aż mi ciśnienie podniósł...A wiesz że wczoraj na TVNstyle, pokazywali majtki z pochłaniaczami na śmierdzące gazy, ale sie uśmiałam, powiedziałam, mu że jak tak dalej będzie, to mu je zafunduje, hihihi

Damqelle - piękny awatarek:)

Ostatnia edycja:
reklama
ja najwięcej narzekam z WAS

w nocy to chyba ze sto razy padło słowo ała ...albo z każdym ruchem stękam jak Pudzian przy ciężarach, nocki są okropne

nawet leżenie w dzień to koszmar

hej aniwar tez tak mam, aczkolwiek nie są to mocne bóle:) ja mojej dzidzi nie czuję jak śpie, jest grzeczna jak aniołek w nocy:) nie okopuje mi żeberek, za to w dzień potrafi dać znać o sobie:p i tak od 3 dni , kopniaki są dla mnie bolesne już:)
klaudoos prawidłowy suwak mam w profilu jak coś:p a z tym, nie będę już kombinować bo znowu zepsuje:p
dzis na sniadanko skończyłam pizze, którą zamówiliśmy z m wieczorem:) bo po ,,obiedzie,, u teścia byłam wygłodniała jak wilk:p nie mam koncepcji na obiad, ale za to wieczorem zrobię rogaliki z jabłkiem z ciasta francuskiego:p

oj Tysia Tysia... w sygnaturce moglas zrobic identyczny! tamten mi sie bardziej podoba hihi a przynajmniej wiem ktory to juz tydzien!

a Szymo znalazl nowa zabawa- merdanie rączkami tam na dole... no pomyslowy cwaniak, a ja sie wierce w łózku bo wieceie jakie to uczucie!

Dziewczyny jak ja was tak czytam, jakie Wy cuda w kuchni robicie to chyba w kompleksy wpadne....ja mam dwie lewe rece do gotowania, nie lubie tego ale pojesc takich smakolyków to bym pojadla:-)

Mnie maluszek kopie ale nie sa to bolesne kopniaczki, moze z raz mnie zabolalo ale nie tak bardzo..raczej bym powiedziala ze jego kopniaki to przyjemne uczucie:-)

A co do narzekania to ja mojemu M. też ciągle narzekam, jak sie przekrecam z boku na bok to Tyle stekania ze szok...ciagle chodze i marudze...a to zgaga to niedobrze a to zolądek boli a to brzuch twardy a to po schodach nie mam sily wejsc. A moj brzuchol ma 93 cm w pepeku wiec nie jest ogromy. Ja nie wiem jak funkcjonują dziewczyny z wiekszymi brzuchami...

..ooo ja ja dałam w spanie.. i dopiero oczy otworzyłam.. mój Mały poszedł z Kasią poskakac po kałuzach bo akurat przestało padac...
ja tez mam stary wózek po Tomkaszku ( 2 letni ) to w sumie nie taki stary.. i zime 2009 tez przetrwał :
... nasz Tomus urodził sie 3050 i mierzył 54 cm.. i wiecie co.. na moją miednice byl zaduzy! bo ja jestem strasznie wąska w biodrach .... jest jakis tam pomiar i ja mam 18cm.. co połozona mierzy .... i miałam temu CC.. bo mały zmiescił sie w kanał..ale utkną:/ co było prawdopodobne i wiedziałam o tej mozliwosc( kochana GIN.. ufam jej jak jakiemus guru w tych sprawach) teraz wlasnie tez bedzie CC bo Kubus raczej nie odbiega normą od brata ( tak jak patrze po USG )
damgelle--- no sliczny avatarek :) hihi ja jak zmieniłam to nikt nie zauwarzył:( .. a TWój to sie odrazu w oczka zuca...
Klaudoss.. no wiesz ja poczytałam o twoim bólu.. i mój mózg.. zaczą sciagac.. ale mi minieło jak zasnełam.. :)
Witam nową mamusie...

Ostatnia edycja:
klaudoos - mój Szymcio też dzisiaj strasznie gmera mi w pachwinach... co on tam kombinuje to ja nie wiem. A jak sie położe na jakikolwiek bok, to od razu ta pachwina jest atakowana...słodziak :-D

damquell śliczny avatar..... swoją drogą masz już chuste? Ja mam mieć zajęcia dodatkowe na SR i spotkanie z chustowymi mamami. Chciałabym nosić chustę więc się zastanawiam jaka chusta itd. Ale jak coś się dowiem to napewno Was poinformuję.

Nie mam jeszcze chusty - ale zamierzam. Gdzieś na TVN mówili że będzie specjalny program o wiązaniu chust, Reni była i zachęcała -ale zapomniałam kiedy, więc liczę Ribi że się podzielisz informacją. Taka chusta to wydatek duży - jednak ja jestem przekonana. Zamierzam być aktywną mamą i odbić sobie te miesiące bezruchu - a nie wszędzie da się z wózkiem :)))
Dziękuję za pochwały - jak zauważyłam wiele pokazało już w awatarkach swoje buzie - więc pomyślałam że tak będzie uczciwie :)
Klaudoos, Claudia - wszystkie stękamy i narzekamy, w końcu od tego mamy forum. Przecież nie o pogodzie tu będziemy pisać ;) Już niedługo czekają nas nowe problemy - ale wspólnie jakoś lżej to znosić :)))
Buziaki przesyłam :)

reklama
Do góry