reklama
mamjakty
styczniówka 2009
Ja mam swojego ginekologa, który praktycznie przy każdej wizycie robi mi usg, ale to jest takie zwykłe, mało co widać (śmieję się, że jakaś lipna maszyna). A dodatkowo poszłam sobie na usg genetyczne do takiej prywatnej przychodni, gdzie mają zupełnie inny sprzęt i nawet jak miałam robione zwykłe usg, gdzie lekarz robił różne pomiary, to jakoś ładniej było widać Maluszka
jak będę w 20 tyg to chyba pójdę sobie tam jeszcze raz, wtedy też robi się jakieś pomiary 
ja też nie bardzo rozumiem czym różni się 3d od 4d, znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy to coś pomoże
USG trójwymiarowe 4D, USG trójwymiarowe 3D - Kraków
ja też nie bardzo rozumiem czym różni się 3d od 4d, znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy to coś pomoże
USG trójwymiarowe 4D, USG trójwymiarowe 3D - Kraków
Czesc dziewczyny,
Dawno juz nic nie pisalam, ale zagladam czasem i moze ktos mnie jeszcze pamieta, jak panikowalam na poczatku, bo nalykalam sie nieswiadomie ketonalu na bol brzucha, a juz w ciazy bylam...
U mnie wszystko dobrze. Niepokojace bole brzucha minely i jestem juz w 12 tygodniu. Przede mna badanie genetyczne. Ale mam takie pytanie-poniewaz moj gin robi mi tylko takie zwykle usg i wyczytalam, ze mozna pojsc do specjalistycznych punktow, gdzi robia bardziej szczegolowo i to cale 3D tez i ide na takie badanie w poniedzialek prywatnie. Potem w tym samym tygodniu mam wizyte w piatek u mojego gina. Myslicie, ze powinnam mu powiedziec, ze bylam gdzie indziej i pokazac wyniki, czy moze nie bo sie obrazi, albo cos, ze podwazam jego kompetencje itd... Co myslicie? Mowic, czy zachowac dla siebie druga opinie? a moze 2x usg w jednym tyg. to za duzo? Ja juz ich i tak mialam sporo, bo za kazdym razem mi robil przezpochwowo, a to juz bylo jakies 5 razy.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie! Ola
Dawno juz nic nie pisalam, ale zagladam czasem i moze ktos mnie jeszcze pamieta, jak panikowalam na poczatku, bo nalykalam sie nieswiadomie ketonalu na bol brzucha, a juz w ciazy bylam...
U mnie wszystko dobrze. Niepokojace bole brzucha minely i jestem juz w 12 tygodniu. Przede mna badanie genetyczne. Ale mam takie pytanie-poniewaz moj gin robi mi tylko takie zwykle usg i wyczytalam, ze mozna pojsc do specjalistycznych punktow, gdzi robia bardziej szczegolowo i to cale 3D tez i ide na takie badanie w poniedzialek prywatnie. Potem w tym samym tygodniu mam wizyte w piatek u mojego gina. Myslicie, ze powinnam mu powiedziec, ze bylam gdzie indziej i pokazac wyniki, czy moze nie bo sie obrazi, albo cos, ze podwazam jego kompetencje itd... Co myslicie? Mowic, czy zachowac dla siebie druga opinie? a moze 2x usg w jednym tyg. to za duzo? Ja juz ich i tak mialam sporo, bo za kazdym razem mi robil przezpochwowo, a to juz bylo jakies 5 razy.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie! Ola
mamjakty
styczniówka 2009
ja poszłam sobie dodatkowo na takie usg genetyczne, opinię zachowałam dla siebie, na szczęście wszystko było w porządku, tak mi powiedział lekarz, który robił mi to usg, więc nie miałam potrzeby mówienia o tym swojemu ginekologowi, myślę, że powiedziałabym Mu gdyby coś było nie tak, a tak przynajmniej odetchnęłam z ulgą
mam krótki filmik z tego usg i pare zdjęć w formie elektronicznej. Za tydzień poszłam na normalną wizytę i też miałam robione usg, myślę, że nic nie zaszkodziło mojemu Maleństwu, czytałam na różnych stronkach czy częste usg nie szkodzi maluszkowi i się dowiedziałam, że nie, gdyby szkodziło lekarz nie robiłby Ci tak często tego badania
ja też miałam już kilka razy robione usg
nie martw się 
ania.falko
Entuzjast(k)a
Czesc dziewczyny...
Ja juz w Polsce.....W koncu...
podroz przeszlam nawet dobrze
choc dluga mi sie wydawala strasznie , troche pogoda nie dopisuje,ale to sobie odpoczne chociaz od tych upalow
Ja juz w Polsce.....W koncu...
podroz przeszlam nawet dobrze
choc dluga mi sie wydawala strasznie , troche pogoda nie dopisuje,ale to sobie odpoczne chociaz od tych upalow
Monika8887
Wdrożona(y)
mamjakty
styczniówka 2009
to kiedy będziesz miała robione?
Cześć dziewczyny,
miałam kolejny tydzień bez internetu, padł nam telefon, a mamy modem w telefonie, więc nadrabiałam ponad 10 stron forum
Ja już po pierwszym usg genetycznym, piszę że po pierwszym bo maluch okazał się za mały, brakło mu 4 mm i najprawdopodobniej jest młodszy o tydzień. Tak się poukładało to moje dziecko że nic nie było widać, doktor odpala usg, a co maleństwo robi : śpi! Idziemy na usg genetyczne 16 07 czyli w środę za tydzień i już będzie miał odpowiedni wzrost mój maluszek. Pezynajmniej go zobaczyłam, serduszko biło tak ślicznie :-).
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, teraz czeka mnie praca umysłowa : czyli praca magisterska, a pomysłów brakuje.
Pozdrawiam mamusie i ich brzusie :-)
miałam kolejny tydzień bez internetu, padł nam telefon, a mamy modem w telefonie, więc nadrabiałam ponad 10 stron forum

Ja już po pierwszym usg genetycznym, piszę że po pierwszym bo maluch okazał się za mały, brakło mu 4 mm i najprawdopodobniej jest młodszy o tydzień. Tak się poukładało to moje dziecko że nic nie było widać, doktor odpala usg, a co maleństwo robi : śpi! Idziemy na usg genetyczne 16 07 czyli w środę za tydzień i już będzie miał odpowiedni wzrost mój maluszek. Pezynajmniej go zobaczyłam, serduszko biło tak ślicznie :-).
Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, teraz czeka mnie praca umysłowa : czyli praca magisterska, a pomysłów brakuje.
Pozdrawiam mamusie i ich brzusie :-)
reklama
Monika8887
Wdrożona(y)