reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczeń 2009

reklama
Ja mam swojego ginekologa, który praktycznie przy każdej wizycie robi mi usg, ale to jest takie zwykłe, mało co widać (śmieję się, że jakaś lipna maszyna). A dodatkowo poszłam sobie na usg genetyczne do takiej prywatnej przychodni, gdzie mają zupełnie inny sprzęt i nawet jak miałam robione zwykłe usg, gdzie lekarz robił różne pomiary, to jakoś ładniej było widać Maluszka :) jak będę w 20 tyg to chyba pójdę sobie tam jeszcze raz, wtedy też robi się jakieś pomiary :)
ja też nie bardzo rozumiem czym różni się 3d od 4d, znalazłam coś takiego, ale nie wiem czy to coś pomoże:)
USG trójwymiarowe 4D, USG trójwymiarowe 3D - Kraków

Czesc dziewczyny,

Dawno juz nic nie pisalam, ale zagladam czasem i moze ktos mnie jeszcze pamieta, jak panikowalam na poczatku, bo nalykalam sie nieswiadomie ketonalu na bol brzucha, a juz w ciazy bylam...
U mnie wszystko dobrze. Niepokojace bole brzucha minely i jestem juz w 12 tygodniu. Przede mna badanie genetyczne. Ale mam takie pytanie-poniewaz moj gin robi mi tylko takie zwykle usg i wyczytalam, ze mozna pojsc do specjalistycznych punktow, gdzi robia bardziej szczegolowo i to cale 3D tez i ide na takie badanie w poniedzialek prywatnie. Potem w tym samym tygodniu mam wizyte w piatek u mojego gina. Myslicie, ze powinnam mu powiedziec, ze bylam gdzie indziej i pokazac wyniki, czy moze nie bo sie obrazi, albo cos, ze podwazam jego kompetencje itd... Co myslicie? Mowic, czy zachowac dla siebie druga opinie? a moze 2x usg w jednym tyg. to za duzo? Ja juz ich i tak mialam sporo, bo za kazdym razem mi robil przezpochwowo, a to juz bylo jakies 5 razy.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie! Ola

ja poszłam sobie dodatkowo na takie usg genetyczne, opinię zachowałam dla siebie, na szczęście wszystko było w porządku, tak mi powiedział lekarz, który robił mi to usg, więc nie miałam potrzeby mówienia o tym swojemu ginekologowi, myślę, że powiedziałabym Mu gdyby coś było nie tak, a tak przynajmniej odetchnęłam z ulgą :) mam krótki filmik z tego usg i pare zdjęć w formie elektronicznej. Za tydzień poszłam na normalną wizytę i też miałam robione usg, myślę, że nic nie zaszkodziło mojemu Maleństwu, czytałam na różnych stronkach czy częste usg nie szkodzi maluszkowi i się dowiedziałam, że nie, gdyby szkodziło lekarz nie robiłby Ci tak często tego badania :) ja też miałam już kilka razy robione usg ;) nie martw się :)

Czesc dziewczyny...
Ja juz w Polsce.....W koncu...
podroz przeszlam nawet dobrze
choc dluga mi sie wydawala strasznie , troche pogoda nie dopisuje,ale to sobie odpoczne chociaz od tych upalow

Cześć dziewczyny,

miałam kolejny tydzień bez internetu, padł nam telefon, a mamy modem w telefonie, więc nadrabiałam ponad 10 stron forum :-D

Ja już po pierwszym usg genetycznym, piszę że po pierwszym bo maluch okazał się za mały, brakło mu 4 mm i najprawdopodobniej jest młodszy o tydzień. Tak się poukładało to moje dziecko że nic nie było widać, doktor odpala usg, a co maleństwo robi : śpi! Idziemy na usg genetyczne 16 07 czyli w środę za tydzień i już będzie miał odpowiedni wzrost mój maluszek. Pezynajmniej go zobaczyłam, serduszko biło tak ślicznie :-).

Od poniedziałku jestem na zwolnieniu, teraz czeka mnie praca umysłowa : czyli praca magisterska, a pomysłów brakuje.

Pozdrawiam mamusie i ich brzusie :-)

reklama
Nie mialam jeszcze USG bo mieszkam w Irlandii i tu robione jest dopiero w 18 tyg. Co prawda mają mi je przyspieszyć z tego względu, że za okolo miesiąc wracay do Polski już na stałe. Dziwna ta ich procedura...:confused:

Do góry