reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Straszny ból glowy w ciąży

Ewelina271990

Fanka BB :)
Jestem w 11 tygodniu ciąży i od kilku dni mam straszne bóle glowy poprostu są nie do wytrzymania.Co braliście na ból głowy w ciąży lub jak z tym sobie radziliście???

reklama
Miałam podobny problem, byle zmiana ciśnienia, a głowa mi pekala. Mnie pomogło picie zimnej wody, okłady na czoło i leżenie w ciemnym pokoju. W ciąży można brać paracetamol, ale lepiej skonsultować to z lekarzem.

Też miałam tak Czasem raz tak że aż nie wiedziałam co się dzieje
Świeże powietrze sen i możesz wziąć Apap:)

To niskie ciśnienie - wypij kawę - najlepiej taką z ekspresu lub fusiastą (byle nie rozpuszczalną).

reklama
Może to rzeczywiście niskie ciśnienie , wtedy kawa pewnie pomoże.

Ale mnie na przykład często boli głowa (nie mówię tu o ciąży), jak piję za dużo kawy - z niedoboru magnezu. Pomaga mi suplementowanie magnezu przez parę dni.

Do góry