reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Straszny ból glowy w ciąży

reklama
To może spróbuj z czarną herbatą - tylko musi być krótki czas parzenia 2-3 minuty (później wydzielają się substancje niwelujące działanie teiny)

raz kiedys mozna rozpuszczalna jak nie ma prawdziwej hehe
Jasani lekarz mojej kolezance mowil ze glowa to wlasnie od niskiego..hmmm

Współczuję Ci bardzo. Sama przez to w ub. roku przechodziłam. Druga połowa pierwszego trymestru i początek drugiego, to był koszmar. Tak ogromne bóle głowy, że nie wiedziałam jak się nazywam. Do tego wymioty, które podnosiły mi ciśnienie i było jeszcze gorzej
Niestety nie znalazłam nic, co skutecznie by mi pomogło. Czasem gdy brałam apap przechodziło po 10 minutach, a czasem nadal bolało. Trochę pomagały okłady z wodą z octem, ale zapach octu działał na mnie drażniąco i musiałam się do tego zmuszać. W końcu przez te bóle odeszłam na zwolnienie, bo czasem pojawiłam się w pracy na 2h i musiałam wracać do domu, bo nie dawałam rady. Pocieszające jest to, że w drugiej połowie drugiego trymestru bóle zniknęły jak ręka odjął. Aż do końca ciąży i jeszcze kilka tygodni po porodzie ani razu nie bolała mnie głowa. Życzę Ci, by również u Ciebie ten problem sam szybko się skończył.

Ja mam problemy z migrenami i w ciąży i poza ciążą, oprócz apapu troszeczkę pomaga czasami też nasmarowanie głowy amolem. Kiedyś pomagało mi zwilżanie namoczoną w zimnej wodzie chustką rąk od łokcia do dłoni, karku i nadgarstków.

reklama
reklama
Do góry