reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Stopa końsko-szpotawa

reklama
Magdalena1232:
Możesz zacząć się ubiegać zaraz po porodzie. Ja tak zrobiłam, ale niestety czekałam na komisję 4 miesiące (to już był synek z szyna wtedy). Ma wpisane na orzeczeniu, niepełnosprawność od urodzenia.

Co tu tak cicho? Co u Was slychac? :-)

Mysia1992 praca i bliźniaki. Kołowrotek się kręci ☺. Leczenie córci przebiega narazie bez zarzutów, odpukać akceptuje szynę i oby jak najdłużej tak było. Zastanawia mnie czy będzie potrafiła podskakiwać i stać na palcach, bo jej siostra potrafi. A jak jest u waszych dzieci?

Hej wszystkim [emoji4]u nas wszystko ok odwoływała się ostatnio od orzeczenia a dokładnie od punktu 7 i we Wrocławiu nam przyznali[emoji4]synuś chodzi do przedszkola a ja wkoncu się zdecydowałam zrobić prawko[emoji16][emoji23] że stołkami wszystko ok w sierpniu byliśmy na wizycie i wszystko super dalej mamy się szybować[emoji4]nie wiem czy wspominałam ale przeszliśmy na mitchella i jak na razie odpisać synek wkoncu po długiej walce zaakceptował szybę i buciki.

Cześć dziewczyny, jestem w 30 tygodniu ciąży, dzisiaj na USG lekarz nam powiedział że dzidziuś prawdopodobnie będzie miał stopę szpotawą. Doradźcie proszę co mogę zrobić już teraz? Jak się przygotować? Jak było u Was z załatwieniem rehabilitacji, czy jest szansa na NFZ szybko coś zorganizować czy lepiej od razu szukać prywatnie? Czy polecacie jakiś specjalistów z Wrocławia? W jakim szpitalu rodzić żeby dziecko od razu miało dobrą opiekę?

Milenka887 powodzenia w wyrobieniu prawka. Super że ci sie udalo z punktem 7, rzadko przyznają. W przedszkolu bez problemu zakładają buciki? No i najważniejsze fantastycznie że wszystko dobrze ze stopkami

AmMaWi hej nie synkowi w przedszkolu niestety nie zakładają szyny bo mają tylko 30 minut lezakowania i synek tam nie spi[emoji17]ale ja nadrabiam w domku z szyna w weekendy ma drzemki i wtedy mu zakładam szyne[emoji4]. A 20 grudnia zdałam egzamin na prawko[emoji16]za 3 razem ale się udało[emoji23][emoji23]jutro jadę odebrać z mezem[emoji4]dalej mamy szynę i jak naradzie wszystko super. Pozdrawiam

reklama
Hej, nasza kruszyna tez ma stope końsko-szpotawa. Ja jako mama ledwo sobie z tym radzę :/ mąż jest silniejszy. Co czwartek jeździmy z mała na zakładanie gipsu i masaze. Mieszkamy w Szwajcarii. Mała jest bardzo ruchliwa . Gips trzyma od czwartku do niedzieli jedynie :/ i spada . W załączniku wysyłam zdjęcia jak tu zakładają gips i nóżka zaraz po zdjęciu gipsu ( później wraca ) do tego Achilles bardzo krótki :/ Czy u was tez gips się osuwał ? Macie zdjęcia może jak u was był założony ? Jakie są szanse u was w praktyce na wyleczenie ? U nas już 5 gips i dalej nóżka powraca :( poradzicie coś , dziękuje

84F05DA5-4EC3-4F29-B5DE-FAE493B225EB.jpeg
B6920964-5C04-4B52-8C30-D8D356C8A9B2.jpeg
37DAE726-655E-41AE-8A05-E7B8ACB727A9.jpeg

Do góry