reklama
Nie zawsze, tak to mozna liczyc jak sie ma cykle jak w zegarku.Tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Normy w laboratoriach są szerokie, więc z nich niczego się nie dowiesz.
Niech robi bete, za 2 tyg pojdzie na usg i tam zmierza i oblicza zarodka.
Ja mialam w 3/4 tyg 358 bete wiec kolezanka na pewno 3 wczesny poczatek
Ale fakt te normy to dlugo rozkminialam jeszcze jak beta mi tak szybko i duzo rosla ale się udało
jasani
Fanka BB :)
Dopóki nie ma widocznego zarodka, wiek ciąży liczy się tak jak napisałam. Każdy ginekolog Ci to powie.Nie zawsze, tak to mozna liczyc jak sie ma cykle jak w zegarku.
Niech robi bete, za 2 tyg pojdzie na usg i tam zmierza i oblicza zarodka.
Ja mialam w 3/4 tyg 358 bete wiec kolezanka na pewno 3 wczesny poczatek
Ale fakt te normy to dlugo rozkminialam jeszcze jak beta mi tak szybko i duzo rosla ale się udało
Wiem kochana ale wiesz ja mialam cykle nieregularne i jak robilam test w 6 tyg od om i poszłam do gina to byloo czarno!!.Dopóki nie ma widocznego zarodka, wiek ciąży liczy się tak jak napisałam. Każdy ginekolog Ci to powie.
Płakałam,że coś nie tak .
Ale robilam bete i ladnie rosła wiec troche wrzuciłam na luz wtedy.
2 tyg ciaza mlodsza byla.
A pozniej jak mówisz zarodek się pojawił to liczyl według usg
Witam.
A u mnie było tak, że 12 stycznia robiłam bete z powodu spozniajacego się okresu i wyszła 0,77. Znaczy, brak ciąży. To był piątek. Przez weekend nie dostałam okresu więc we wtorek udałam się na wizytę do gin i zobaczył malutki pęcherzyk o nieregularnym kształcie. Ale nie mógł jednoznacznie stwierdzić czy to wczesna ciąża- wychodził 5 tydz, liczac od pierwszego dnia miesiaczki, a może koniec ciazy(nawet nie chciałam o tym myslec). I nie spodobał mu się wynik bety. Był jak to określił, dziwny. Kazał powtórzyć bete. Zrobiłam to dopiero w poniedziałek 22 stycznia i wyszła 911, 48 godz później 1405. Wizytę mam we wtorek. Troszkę się denerwuje że mało urosła ta beta. Ale zobaczymy na wizycie co to będzie. W końcu to już 7 tydz. Liczę na serduszko!
A u mnie było tak, że 12 stycznia robiłam bete z powodu spozniajacego się okresu i wyszła 0,77. Znaczy, brak ciąży. To był piątek. Przez weekend nie dostałam okresu więc we wtorek udałam się na wizytę do gin i zobaczył malutki pęcherzyk o nieregularnym kształcie. Ale nie mógł jednoznacznie stwierdzić czy to wczesna ciąża- wychodził 5 tydz, liczac od pierwszego dnia miesiaczki, a może koniec ciazy(nawet nie chciałam o tym myslec). I nie spodobał mu się wynik bety. Był jak to określił, dziwny. Kazał powtórzyć bete. Zrobiłam to dopiero w poniedziałek 22 stycznia i wyszła 911, 48 godz później 1405. Wizytę mam we wtorek. Troszkę się denerwuje że mało urosła ta beta. Ale zobaczymy na wizycie co to będzie. W końcu to już 7 tydz. Liczę na serduszko!
K
Kkk88
Gość
Na serduszko może być trochę za wcześnie.. u mnie było widoczne pod koniec 6tygodnia ale wg wymiarów.. wg om to był 8tydzien i 3dziwn chybaWitam.
reklama
Wizytę ustalaliśmy z lekarzem, właśnie żeby nie było zbyt wcześnie. Nie wiem. Zobaczymy co to będzie. Chciałabym żeby powiedział że jak narazie wszystko jest w porządku.Na serduszko może być trochę za wcześnie.. u mnie było widoczne pod koniec 6tygodnia ale wg wymiarów.. wg om to był 8tydzien i 3dziwn chyba