reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starsze rodzeństwo

Kurczaczek- faktycznie, prawie rówieśniczki:) Myśle, że dwa lata to dobra różnica między dzięcmi, choć może byc momentami cięzko:)

ania
- tez sobie kiedyś nie wyobrażałam rozstania z córczką. Niestety ja wrociłam do pracy bardzo szybko, bo kiedy mała miała 6 miesięcy. Na poczatku było ciężko, ale z każdym dniem coraz lepiej. Teraz rozstania są latwe dla obu stron:-)

reklama
No ja mam prawie 6-latka, który wczoraj oświadczył, że jak mu się urodzi brat to mu da swoje stare zabawki a jak siostra to się wyprowadzi z domu :szok:
No cóż...

to Ci synek powiedział:-)
Mój synek cały czas się upiera, że on ma już brata (tak mówi na mojego młodszego brata) i nie da sobie przetłumaczyć, że to jego wujek.
A co do siostrzyczki to też powiedział, że nie chce i woli być sam:-D

No ja mam prawie 6-latka, który wczoraj oświadczył, że jak mu się urodzi brat to mu da swoje stare zabawki a jak siostra to się wyprowadzi z domu :szok:
No cóż...
No nieźle :) Ale to na szczęście ma szansę się jeszcze zmienić. Pamiętam jak byłam w ciąży, to kuzyn mojego dziecka mówił, że chce żeby była dziewczynka u mnie i u nich (akurat szwagierka też była wtedy w ciąży), to on bedzie dalej jedynym wnuczkiem babci. Jak się dowiedział, że ja będę miała chłopczyka, to powiedział mamie, że on też chce chłopczyka, bo przynajmniej będzie miał brata. :)

Myślę, że nie będzie tak źle. Co prawda niezbyt jeszcze szczęśliwie podchodzi do tematu ewentualnej siostrzyczki, ale już przynajmniej wypina pierś mówiąc, że będzie starszym bratem :)

Kiuik ja mam coreczke 2,5 roczku wiec mamy rowiesnikow :) Emilka ostatnio na wiesc ze bedzie dzidzius ze jest w brzuszku powiedziala tylko "Wydlubie jego" i wsadzila mi palce w pepek :baffled:

Mój synuś zmienił zdanie:-D
Od 2 dni powtarza, że chce mieć siostrzyczkę:tak:
Powiedział jeszcze, że pozwoli jej spać w swoim pokoju, a on będzie spał z nami:-D

to i ja się dołączę... Mam prawie trzyletnią córeczkę, która wie że mama ma w brzuszku dzidziusia ale póki co nie specjalnie bierze tego do siebie:-D Przyznała że podzieli się zabawkami i że woli brata:cool2:

reklama
Do góry