reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Starnia o pierwsze dziecko!

reklama
Ja tutaj z forum się dowiedziałam, że przy staraniach powinny być jak najmniejsze wartości jeśli chodzi o tsh mój ostatni wynik to 3.36 czyli wynik w normie a jednak za dużo.

Cześć :) moje TSH wynosiło 4,62, ale szybko po kolejnych badaniach wykluczono Hashimoto. Samo TSH ni ejest wyznacznikiem dla Hashimoto. Ponadto, mój gin powiedział, że TSH dla kobiet starających się o ciążę to maks. 2,0. W ciąży wzrasta i nie powinno przekroczyć 2,50.
U mnie TSH zbite do 1,92 i dostaliśmy zielone światło na starania :)

Może warto powtórzyć test z porannego moczu?
dzisiaj powtorzylam. nie z poranngo ale ten czuly 10mlU i negatyw. @Sis rozkreca . . . ale szkodaaaaaaaaa kurczs. ale to byl dopiero 1 cykl staran wiec sie nie zalamuje. 20.12 mam gina to niech mi da cos na te plamienia i zobaczy czy jajeczka w porzadku i apka mi pokazuje ze ok 25.12 bedzie owulacja wiec moze na monitorze zobaczy jak duzy jest pecherzyk i ze mozna dzialac.
niestety mieszkam w niemczech i do gina sie czeka naprawde 5-8 miesiecy. nie mam jak chodzic na monitorowanie cyklu.

Można wiedzieć jakie tabletki bralas? Ja jutro idę na wizytę mam nadzieję że w końcu przyniesie jakies rezultaty.
Cześć :) moje TSH wynosiło 4,62, ale szybko po kolejnych badaniach wykluczono Hashimoto. Samo TSH ni ejest wyznacznikiem dla Hashimoto. Ponadto, mój gin powiedział, że TSH dla kobiet starających się o ciążę to maks. 2,0. W ciąży wzrasta i nie powinno przekroczyć 2,50.
U mnie TSH zbite do 1,92 i dostaliśmy zielone światło na starania :)

reklama
owulacje mialam 15.11 wiec 30.11 powinien byc okres. zamiast okresu od piatku do dzisiaj mam brazowe plamienie a dwa razy jasno rozowa krewka na papierze 🤷‍♀️ temperatura mi jeszcze nie spadla wiec nie wiem co myslec. wczoraj test byl negatywny ale nie z pierwszego moczu i niestety ten mniej czuly 25mlU
Mam podobne objawy, tylko ze okres miałam dostać wczoraj🧐 ale w obawie przed porażka nie zrobiłam jeszcze testu.
kurcze nigdy nie mierzylam temp, bo wydawało mi się to głupie :( (przepraszam jeśli którąś uraziłam). Ale czytam Wasze wpisy i widzę, ze wiele z Was to robi! Być może tez powinnam? 🤷‍♀️

Do góry