reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Agrafka miedzy starszymi synkami jest prawie 2 i pol roku roznicy i mysle ze taki przedzial wiekowy jest ok ,miedzy najmlodszym a najstarszym jest 8 lat roznicy i powiem Ci ze to tez bardzo fajna roznica :-D zawsze moge liczyc na pomoc starszych dzieciaczkow ...a Ty od kiedy masz zamiar sie starac o rodzenstwo dla synka ?? a moze juz zaczeliscie // wybacz moje pytania ale dopiero zaczynam sie wdrazac w ten wateczek :rofl2:

Agus twoja praca wymaga cierpliwosci,zaangazowania i sumiennosci...bardzo podziwiam ludzi ktorzy pracuja z osobami niepelnosprawnymi ,ja bym chyba nie mogla pracowac w takich osrodkach ,szkolach ale tylko dlatego ze nie moge patrzec jak inne dzieci cierpia az mi sie serce kraja jak widze niewinne cierpiace dzieci ...Jak bylam w ciazy to chciano mi zrobic badania tzn mojemu synkowi na zespol downa ale ja sie nie zgodzilam ...powiedzialm im ze jesli moje dziecko bedzie chore to i tak je urodze i wychowam,dla mnie czy chore czy zdrowe to takie same dziecko ,z tym ze gdybym urodzila chorego dzieciaczka to moje serce chyba by peklo bo dla mnie choroba kojarzy sie z cierpieniem dziecka a to jest najgorsze :-(

Zycze szybkiego zafasolkowania ...a kiedy testujesz ?

Ostatnia edycja:
reklama
Edytko, myślę że poczekam do daty miesiączki , mam cykle miedzy 20 a 28 zazwyczaj. Myślę że w tym tygodniu będzie owulacja. Boję się że mogę mieć cykle bezowulacyjne. Jestem prawie rok po odstawieniu antykoncepcji. Na badaniu usg wykazano pewne nieprawidłowości w jajnikach (jak przy zespole policystycznych jajników ), ale badania mam dobre więc oby nie było problemu z zajściem.
Ja od paru lat pracuję z samymi chłopcami więc dla odmiany wolałabym córcie, ale tak jak mówisz najważniejsze żeby było zdrowe :)

Witam Agatke i witam Edytke :)) zycze Dziewczynom szybkiego zafasolkowania :))

Mnie cos przeziebienie rozbiera ale nie zaprzestane staran :)) hihi

Agus no u mnie tez owulacja ma byc w tym tygodniu wiec dzialamy...ja uzywalam pigulki anty tylko 2 miesiace ale ze zle sie po nich czulam to je odstawilam no i po nich zaczely sie problemy ...mam plamienia miedzymiesiaczkowe ,bylam u gina i czekam na list ze szpitala wtedy hormony,usg itd bede mila zrobione podczas jednej wizyty ...ale do czasu wezwania mamy dzialac :tak: a kiedy spodziewasz sie @ ?/A co gin Ci powiedzial bo wykonaniu usg i stwierdzeniu nieprawidlowosci ?? mowil ze bedziesz miala problem z zajsciem czy nic takiego nie mowil ?

Agacynda ja Tobie rowniez zycze zobaczenia II kresek na tescie i to jak najszybciej ;-)

Nie dziękować :) aga. Również życzę by w Twoim brzuszku szybko pojawił się maluszek!

Ja już marzę o dziecku od dawna, ale jakoś nigdy nie było dobrego momentu, zawsze coś...i decyzję odkładaliśmy. Ale teraz jak już się staramy to trochę zwariowałam na tym punkcie. Juz chodzę po sklepach i obczajam promocje na ubranka hehe.. W mothercare była rok temu wyprzedaż że mnóstwo rzeczy za 9,9 , nawet komplety body..Jak na razie aż takich przecen nie mają...ech powinnam puknac się w głowę! :zawstydzona/y:

Agus ja to zwariowalam na punkcie mojego najmlodszego,mial juz kilka wozkow,bo oczywiscie nie moglam sie powstrzymac i musialam kupic,ma pelno zabawek ,ale w wiekszosci grajace bo tylko takie preferuje,lecz moim zdaniem dlatego tak fiksuje bo jednak dlugo sie o niego staralismy...:rofl2: U Ciebie pewnie jest podobnie...jednak juz jakis czas myslisz o posiadaniu dziecka ,a takie zachowanie jest naprawde normalne i nie trzeba pukac sie w glowe tylko powinnas zaczac kompletowac wyprawke :-)

Dziewczynki ja narazie uciekam bo bede robic ciacho ,no i obiad musze dac dzieciaczkom...jak sie juz ze wszystkim uporam to wroce ;-)

a kiedy spodziewasz sie @ ?/A co gin Ci powiedzial bo wykonaniu usg i stwierdzeniu nieprawidlowosci ?? mowil ze bedziesz miala problem z zajsciem czy nic takiego nie mowil ?

Mam dopiero 7 dc więc najwcześniej spodziewam się @ 25 lutego. Obym się nie doczekała:tak: a gin mnie trochę postraszył owszem ale zlecił badania hormonalne i wszystko w normie więc się tak nie martwię. Jajniki wyglądają jak przy tym zespole ale może byc to też wynik odstawienia antykoncepcji i tak właśnie podejrzewam. Nigdy wcześniej czyli przed 5 laty nie stwierdzono tego. Jestem dobrej myśli :) gin kazał działac :)
idę 16 lutego na wizytę, sprawdzę czy była owulacja czy dalej są jakieś problemy. Ost badałam się w listopadzie. Jeśli nawet bym zaszła teraz to chyba jeszzce gin nie zobaczy nic na monitorze, co? za wcześnie?

Agus no mi tez sie wydaje ze bedzie za wczesnie...bedziesz testowac wczesniej ode mnie i z calego serducha zycze Ci aby sie udalo w tym cyklu :tak: ja to bym chciala urodzic jeszcze w 2012 ale nie wiem czy sie uda :zawstydzona/y:

Anna widze ze jestes z Warszawy,to moje rodzinne miasto,tam sie wychowalam ale od 5 lat nie mieszkam w PL ...calkiem mozliwe ze kiedys sie widzialysmy :-p jesli mozesz to napisz w jakiej dzielnicy mieszkasz ? ;-)

reklama
Ooooo Edytka :-D cześć nieziemska kobieto :-p

Zwłasnego doświadczenia polecam testy owulacyjne tzn te sikane. Z tym ze trzeba pamiętać iż one wskazują zresztą jak i inne podwyższony poziom hormonu LH odpowiadającego za owulację a nie samą owulację. Poziom może być wysoki a owulacji z różnych przyczyn może nie byc choć to rzadkie przypadki. Generalnie mnie się zawsze pokrywał wynik z wskaźnikiem temperatury i rezultatami z monitoringu. Zwykle po pierwszym pozytywnym teście na drugi dzień miałam owulację. Należy również wiedzieć iż testy mogą wychodzić pozytywnie nawet do samej miesiączki ponieważ często gęsto hormon utrzymuje się w wysokim stężeniu na długo po owulacji, dlatego należy brać pod uwagę pierwszy pozytywny test i brać pod uwagę najbliższe 24 do 36 godzin po nim.

Mikroskop owulacyjny mam(a raczej miałam ponieważ wyrżnęłam z impetem :-p) wydałam przeszło 100zł z przesyłką używałam 2 cykle i żałuję wydanych złotówek. Ok niby pokazuje te paprotki ale w konsekwencji nie wiesz czy są dlatego że jadłaś że piłaś że myłaś zęby czy zwyczajnie jest owulacja. Paprotki wychodzą z mnóstwa powodów. Wg instrukcji gdy zbliżamy się do owulacji paprotki powinny systematycznie narastać a mnie tak z dnia na dzień wyskoczyły na całym polu wieeeelgachne paprocie wtedy tez temperatura się odpowiednio zmieniła, sikacze wychodziły pozytywne i monitoring potwierdzał całe zdarzenie.

Skończyło się na tym że mikroskop wylądował w koszu a ja przeprosiłam się z testami sikanymi z domowego laboratorium.

Do góry