reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Ok to ja w takim razie będę testować 2 marca... nie wytrzymam...
Cały czas pobolewa mnie brzuch i tak jakby jajnik.. Do tego zauważyłam biały śluz... Co Wy na to?

reklama
z tą szyjką to jest rożnie ja mam uczucie mokrości a sluz tak naprawdę zawrzałam dopiero na papierze im bliżej owulacji tym on jest rozciągliwy w owulacje jest jak jajo kurze. Ale ja rozróżniam go tylko na papierze przy badaniu jest całkiem inaczej

Crazy girl mnie od dzis pobolewa brzuch jajniki i robi mi sie niedobrze to wiem ze jestem już w czasie dni płodnych bo tak mam prawie zawsze wiec nawet jak bym chciałą zapomniec o dniach płodnych nie za bardzo mogę. Moze to byc objaw ciąży jak i owulacji jak i okresu. Wszystko zależne jest którego dnia powinnaś dostać okres

A jeśli nie możesz "znaleźć" tego śluzu to ćwiczenie mięśni kegla (zaciskanie i rozluźnianie mięśni, które kontrolują przepływ moczu) pomaga wypchnąć śluz szyjkowy do ujścia pochwy, gdzie łatwo go zaobserwować powodzenia :)

Crazy girl mnie od dzis pobolewa brzuch jajniki i robi mi sie niedobrze to wiem ze jestem już w czasie dni płodnych bo tak mam prawie zawsze wiec nawet jak bym chciałą zapomniec o dniach płodnych nie za bardzo mogę. Moze to byc objaw ciąży jak i owulacji jak i okresu. Wszystko zależne jest którego dnia powinnaś dostać okres

jestem wlasnie po owulacji. testy juz jej nie wykazuja.. a teraz nie wiem kiedy bede miala @ bo owulacja opoznila mi sie sporo. była az w 24 dniu cyklu. no ale licze ze okolo 2 tygodnie po owulacji..

no to tak zazwyczaj sie liczy wec może tak sie coś dzieje że pobolewa najgorsze to czekanie ale dasz rade :) każda z nas wyczekuje te testowanie.....

kurcze jak ja tyle wytrzymam.. niby nie chcieliśmy teraz bobo ale wyszło jak wyszło i na początku jak się zorientowałam że mam tą owulację to się popłakałam bo dzień wcześniej bylo przytulanko,ale teraz w sumie to bym chciała :tak:

Witam wszystkie Dziewczyny :) na razie jeszcze Was nie kojarzę za bardzo ;)
Termin @ mam na 04.03, ale jakoś myślę, że pewnie nic nie wyjdzie w tym cyklu. Przed @ bolą mnie piersi, mam duży apetyt, więc nawet nie mogę się tym kierować jako przyszłymi objawami. A senność to też u mnie norma ze względu na tarczycę. Testy owulacyjne pokazywały mi dwie wyraźne kreski przez praktycznie 3 dni, więc nie wiem jak to u mnie jest i było to wcześniej niż pokazują kalkulatory na necie mimo, że cykle zwykle 30 dni, czasem -/+ 1 dzień. Chciałam jeszcze dziś zrobić test owulacyjny, ale pies dorwał mój pojemnik na mocz :D

Trzymam kciuki za Dziewczyny, które testują na dniach :) i te, które będą powtarzać :)

reklama
Do góry