reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

dominisia i wesoła kobietka -witajcie :-)
wesoła kobietka- przykro mi, że masz takie doświadczenie.. co do mierzenia temperatury to ja np. robię to codziennie z rana i zapisuję sobie w kalendarzyku. podczas owulacji temp. jest podwyższona. A co do testów owu, to zaczynam tak tydzień przed planowaną owulacją codziennie do skutku,( niektóre dziewczyny robią szybciej )i jak widzę drugą kreskę to atakuję męża :-D

Śniło mi się, ze lezałam w szpitalu i tuliłam maleńkie dzieciątko, karmiłąm go piersią i mówiłam mu, ze już niedługo zobaczysz się z braciszkiem.. szkoda, ze to tylko sen..jak bardzo bym chciała już się starać,tym bardziej, ze to nie taka prosta sprawa.. ;-)

reklama
Anuszkowo........@16.02.2012
gusiaczek_p.......@20.02-22.02.2012
Matyjasowa......@ 21.02.2012
Anna2101...........@ 22.02.2012/24.02.2012
Nenete...............@23.02.2012
Lanjaa...............@ 28.02.2012
Agacynda.........@ 29.02.2012
Mgiełka2008......@29.02.2012
Edyta01............@ 01.03.2012
Kinga85.............@03.03.2012
Anka84200..........@ 04.03.2012
Czarni.................@04.03.2012/07.03.2012
Groszek ............ @ 16.03.2012

gusiaczek no to niezle z tym plamieniem moze jednak to nie @..... trzymam kciuki
agrafka fajny sen szkoda ze narazie tlyko sen ale doczekasz sie :)

Kropka te bakterie to pseudomonas aeruginosa - z tego co czytałam na necie to paskudztwo i można załapać w toaletach publiczn. albo w szpitalu brr a ta druga co ma dużo kobiet to streptococcus z gr. B, miałam wymaz z kanału szyjki macicy. Po lekach i powtórnym badaniu nie wyszło mi już, za to złapałam drożdżaki :-/ Czemu kobiety muszą łapać jakieś infekcje?
Agrafka ja niedawno też miałam sen, że karmię piersią.

Właśnie imię Alicja też mi się podoba :), ale mojemu tak średnio chyba. Z męskimi to już w ogóle ciężko o porozumienie :D

Jestem z Was chyba najstarsza bo w tym roku stuknie mi 28! ale pocieszam się, że wyglądam młodo ;p

dominisia i wesoła kobietka -witajcie :-)
agrafka_7 mnie też już nie raz się śniło ze mam maleństwo :-) zawsze jednak to był chłopiec :-) a dziś śniło mi się mięso - mnóstwo mięsa. w senniku wyczytałam że widzieć: zapowiedź radości :-) ciekawe co to za radość???

Wesola Kobietka dziękuje :-) Zapytam mojego gina czy zrobić taki wymaz (nidy w życiu nie robiłam)

Dominisia85 a to pech, że @ musiała przyjść... Ja w tym miesiącu mam wyjątkowy silny okres:eek::eek: brzuch mnie bolał wczoraj cały dzień. Wziełam tylko apapy, które z resztą nie wiele pomagają, ale czego się nie robi dla zdrowej ciąży. Już od Bożego Narodzenia nie jadam żadnych tabletek (tylko apap jak już bardzo coś mnie boli). Brałam Vitapil przez 3 miesiące. Teraz mi się skończył i biore magnez b6 i folik :) Zero alkoholu.. :-D

Boże, ja dopiero 20 min temu wstałam... Osłabiona jakaś jesten. Troche przeziębiona i ten okres... Nic nie chce brać na przeziębienie, biore tylko wit c i syrop z cebuli oraz czosnek w tabletkach.

A jeśłi chodzi o mierzenie tempki, to o stałej porze się ją mierzy i normlnie pod pachą?

Agacynda będziesz jeszcze robić test czy za jakiś czas pójdziesz na betke?

Gusiaczek mój mąż też ciągle wyjeżdża :-( Też przytulamy się jak mamy na to ochotkę. Nie chce trakować mojego M jak maszynki do robinia dzieci... To jest głupie jak w czasie zbliżenia myśli się tylko czy teraz się uda czy nie :( Ja tak miałam jak zaczynaliśmy się starać i zaczęło mnie to strasznie irytować.... Niby powinno się okach co 2, 3 dni żeby plemniki nabrały siły po stosunku... W praktyce przynajmniej u mnie jest to ciężkie do zrealizowania....

W ogóle to wiecie co czasami wydaje mi się, że mam coś z głową :zawstydzona/y: Tak sobie myśle, że jak już zajdę w ciąże, to przecież ja nic innego przez te 9 miesięcy nie będe robić tylko myśleć o tej ciąży o dziecku. Jak byłam w pierwszej ciąży to o maleństwu nawet przez chwile nie zapominałam... Nawet gadałąm do brzucha chociaż na tym etapie ciąży to mogło wydawać się dziwne.... To jest normalne zachowanie? Kurcze inne ciężarne zajmuja się pracą, robią wszytsko, nie mają czasu i zapominają o ciąży nawet czasami, ale dla mnie to jest nierealne.. pewnie będe przesadzac ze wszystkim. Nie chciałabym utknąć w domu i ciągle zamartwiać się tym, czy wszystko robie ok i żeby nie zaszkodzić dziecku. Chciałabym w ciąży mieć ruch, robić wszytsko ( w granicach rozsądku oczywiscie)

witam :) oczywiście nowe staraczki :)
agacyda trzymam kciukasy cichutko :)
ja dzis padam nie jestem w stanie normalnie funkcjonować do tej pory leże w wyrku i trole :)

Właśnie wróciłam ze sklepu.... Wkurzyłam się strasznie... Pod sklepem widziałam dziewczynę, która chyba nawet jest w moim wieku - jest znowu w ciąży - to 4 dziecko - właściwie to ma te dzieci rok po roku :eek: Nie mają kasy, mieszkają w zawalającej się kamienicy. Gdzie tu rozum się pytam????? Czy ona nie zdaje sobie sprawy, że krzywdzi te dzieci... No i oczywiście w każdej ciąży paliła, teraz pewnie też....

Czerni masz śliczną córeczke :-) właśnie przeglądałam Twjęcia... kurcze też bym sobie zjechała z takiej zjeżdżalni :-D

a teraz muszę isć do książek...:-(

reklama
Do góry