reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Cześć Dziewczyny! Przeglądnęłam pobieżnie wątek, gdyż też już myślę o dziecku. Fajnie byłoby jakby udało się w tym cyklu. W zasadzie nie chciałam się jakoś bardzo nastawiać, tylko jak wyjdzie to fajnie, a jak nie to trudno, w każdym razie przestaliśmy się z mężem zabezpieczać ;p Mam pewne obawy bo w zeszłym roku wiosną miałam poronienie wczesnej ciąży (może to biochemiczna sama już nie wiem), ciąża właściwie nie była jeszcze potwierdzona bo lekarz nie widział za dużo, ale beta wskazywała ciążę. Może gdybym nie robiła testu to nic bym nie wiedziała, ale że nie miewam opóźnień @ to zrobiłam i byłam zaskoczona. Zaczęłam krwawić i pojechałam do szpitala, zostawili mnie, zrobili znów betę - był mały przyrost, podejrzenie c.pozamacicznej, ale poza macicą na usg nic nie było, w końcu beta spadła i zrobili mi łyżeczkowanie :( Wtedy nie planowaliśmy jeszcze dziecka i było to dla nas zaskoczenie. Jednak trafiłam, tak mi się wydaje, na dobrego ginekologa, zlecił mi badania na toxo, cytomegalie, chlamydię, bakterie. Wyszły mi dwie bakterie, dostałam leki. Tą jedną ma ponoć 1/3 kobiet! i niby nie można jej wyleczyć całkowicie a przy porodzie należy o niej uprzedzić, aby nie zarazić dziecka. Wcześniej nie miałam pojęcia o takich rzeczach.
Leczę się na niedoczynność tarczycy, ale zarówno gin, jak i mój endo twierdzą, że nie powinnam mieć problemów z ciążą. Gin dał mi zielone światło pod koniec zeszłego roku.
Nie znam się na mierzeniu temp. itp., ale zakupiłam testy owulacyjne i robię je w tym cyklu, ale jeszcze za bardzo się na nich nie znam ;p

Ostatnia edycja:
Witaj Wesoła Kobietko :)
przykro mi z powodu zeszłorocznej sytuacji, ale będzie dobrze. szubkiego zafasolkowania :)

A jeśli chodzi o wcześniejszy temat imion dla Dzidzi to ja też mam typy swoje.
dla chłopca: Antek, Franek
dla dziewczynki: Jagoda, Lenka.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wesoła kobitko głowa do góry ;)
Ja też zamierzam zapoznac sie z instrukcja obsługi termometru owulacyjnego ;)
Może akurat okaże się że dni płodne wypadają w całkiem inne dni niż wskazuje kalendarzyk....

A moje typy imion to :
Dziewczynka -Lara
Chłopak - Oliwier

Dzięki za wsparcie :)

Co do imion to nam z mężem dla dziewczynki wspólnie podoba się Paulina, a mnie jeszcze Aleksandra, Milena, Natalia. Ale Natalii jest teraz dużo i jakoś mi się odwidziało, a Milenka jest już w rodzinie, niby nie takiej bliskiej, ale jakoś tak miałabym opory też tak nazwać.

Z męskich podoba mi się bardzo Mateusz, ale też już jest. A poza tym to chyba tylko Aleksander, Łukasz.

Dziewuszki wpadam tylko na chwilkę :confused2::confused2: Męcze się nad tymi książkami już jak cholera...

Dostałam @ niestety bleeeeee.... Ale od poniedziałku do piątku clostillbegyt i zobaczymy czy pomoże... Mój chłop zrobił dzisiaj pełne badanie nasienia i jak na moją interpretacje to wszystko jest w należytym porządeczku z żołnierzami :-) Ja byłam rano na badaniu prolaktyny i kurcze tak wczoraj sobie was czytałam i o tej tarczycy, że zrobiłam sobie przeciwciała antyTPO przy okazji (Pół roku temu robiłam TSk, t3,t4 i były ok), a ktoś mi mówił, że te badania mogą być dobre, co nie oznacza, że wszystko jest ok z tarczycą. Najlepiej to sprawdzić tym badaniem antyTPO - to są przeciwciała anty tarczycowe. Wyniki odbiore dopiero w tygodniu, bo dzisiaj już nie dałam rady. 28 lutego idę na wizyte do gina... kurde czuje się już tak jakbym chodziła do sklepu, a nie do gina :sorry:

Agacynda nic nie mówie, żeby nie zapeszyć, ale mocniutko trzymam kciukasy za malucha ;-):-)

Cześć Wesoła Kobietko :-)
Mam do Ciebie pytanie. Ja też robiłam badania, na toxo, chalmydie, rubelle etc, ale na bakterie nie... Na jakie to bakterie i jakie to badania robiłaś?

Kurcze jakie wy jesteście mistrzynie normalnie -tempka, śluz i jeszcze badanie szyjki szoookkk:szok: Ja ledwo tampon potrafie sobie tam wcisnąc, a co dopiero... kurdee ja bym się bała:eek: Podziwiam....

Co do imion, to dla dziewczynki podoba mi się Klara i Julia. Niestety Klara, nie wiem czemu źle się mojemu M kojarzy, a Julek jest już tyleee...

Dla chłopaka Aleksander mi się podoba albo Mikołaj -za to mojemu chłopu żadne i dojdź z takim do porozumienia :baffled::-p

Kurde ciężko mi was wszystkie spamiętać :laugh2:

Co do testowanka, to teraz ja jestem na szarym końcu, jednak nie bedę podawać daty, bo na lekach niby ma wystąpić wcześniej... więc ciężko powiedzieć....

Kobietki miłego weekendu życzę oraz wiele (owocnych) przytulanek.
Pozdrawiam.

Kropka to chyba razem bedziemy na tym szarym koncu bo moja @ właśnie nadeszła :(....
Tak więc kolejny miesiąc praktykowania...
Miłego ślęczenia nad książkami ;)

No i dla was wszystkich kobitki miłego weekendu ;)

rano jeszcze były boboseksy
yes2.gif
kropeczka nad i!
teraz równe 2 tygodnie do testowania.

miłego dnia! ;-)

Anuszkowo........@16.02.2012
Matyjasowa......@ 21.02.2012
Anna2101...........@ 22.02.2012/24.02.2012
Nenete...............@23.02.2012
Lanjaa...............@ 28.02.2012
Agacynda.........@ 29.02.2012
Mgiełka2008......@29.02.2012
Edyta01............@ 01.03.2012
Kinga85.............@03.03.2012
Anka84200..........@ 04.03.2012
Czarni.................@04.03.2012/07.03.2012
Groszek ............ @ 16.03.2012

oczywiscie wklejam

hejka::)
dzieki zamile słowa odnosnie mojej corki hehehehe
Agacynda gratulacje ciche ... szybko test po kazal II ... tym bardziej ja juz wiem ze @ idzie dzis zrobilam tesciowa i I i nie chce byc tej drugiej za nic ehehehhehe
Witaj wesoła kobietko i dominisia 85
co do imion dla dziewczynki Alicja, amelka a dla chlopca nie mam pojecia ehehehehehhe
ja siedze w pracy i nudzi mi sie strasznie

reklama
Hej, u mnie fałszywy alarm, jednak to nie @ tylko jakieś plamienie, ale czuje, że okres się zbliża.
Matyjasowa to mozesz mnie dopisac do listy 20-22.02
Agacynda trzymam kciuki

Z tym sprawdzaniem kiedy owulacja to ja niestety w ogóle nie umiem tego sprawdzić. Czasami mnie jajniki pobolewają w połowie cyklu i wydaje mi sie, że wtedy mam owulacje. Teraz zastanawima się jak my w ogóle zmajstrowaliśmy Alicję :-)
Ale na razie nie będę się w to zagłębiała. Do tego M. znów wyjechał i wolę nawet nie wiedzieć, bo wróci dopiero za ponad 2 tygodnie. Wychodzę z założenia, że jak mamy ochote to OK, a jak nie to nie.

Do góry