reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Monia, strasznie mi przykro
A co do testów może faktycznie lepiej nie robić za wcześnie. Koleżanka położna mówiła mi, że takie wcześniutkie wcześniutkie poronienia zdarzają się baaaaardzo często. I że jeśli kobieta nie robi testu to nawet nie wie, że była w ciąży, i że poroniła tylko myśli, że to spóźniona o kilka dni @.

reklama
Ciekawa jestem czy zaobserwujesz jakąś zmianę, bo ja biorę 2 cykl i jakoś nie widzę zmian. Dziewczyny pisały, że im się śluz bardzo poprawił.

Zaczęłam też brać Castangus i po za problemami z cerą, których już bardzo dawno nie miałam, żadnych dodatkowych efektów jeszcze nie zaobserwowałam.

Bzibziok nie wiem co sie zmieni .... narazie kończy sie @ więc zaczne od jutra mieszyć tempkę z moim postanowiliśmy w tym miesiący stanowczo zabrać sie za staranka a może sie uda... będziemy liczyć działać szaleć i kochać :)

JAk ja już bym chciała być w tym błogosławionym stanie... eh.....

Wrzucam nasze wczorajsze zdjęcie z moim przyszłym mężulkiem :)
bbb.jpg

mynia Ty nie pisz takich rzeczy bo mi się spóżniła 3 dni czy to wielka różnica ???

Ostatnia edycja:
Przepraszam Grzanko, tak mi się po prostu to przypomniało. Każdej kobiecie się przecież czasem spóźnia @... Ale pocieszające w tym wszystkim jest to, że zdarza się to u kobiet które później nie mają jednak problemu z zajściem w ciążę. Ja kiedyś miałam tak, że wyszedł mi test pozytywny dwa dni po spodziewanej @ a następnego dnia dostałam @. Pomyślałam sobie wtedy, że testy się mylą i tyle i nawet się wtedy ucieszyłam z tej @. Ale jakiś czas później koleżanka powiedziała mi, że niekoniecznie to musiała być pomyłka testu...

Przepraszam za takie bardzo negatywne nastroje

Grzanka, fajnie Wam tak wiosennie:) a gdzie pies? Zdjęcie robił?:)

jest tak niestety i my nawet tego nie wiemy co miesiąc jajeczko moze zostac zapłodnione i my nawet o tym nie wiemy to są te przedwczesne poronienia i ja to też miałam. test pozytywny a zaraz po tym @ dlatego zalecaja robienie testów po dniu spodziewanej @
bo czesto tak wychodzi

monia, trzymaj się dzielnie. Przytulam mocno.

Jak mnie się nic nie chce...:dry: Słońce świeci, ale zimno i nie chce mi się nawet okna otworzyć. Siedze pod kołdrą z książką obok, której nie moge otworzyć :confused2: Lenistwo maksymalne...a czas ucieka...:shocked2:

Dziewczyny każda z nas będzie tuliła swojego bobaska:tak:

Dziewczyny nie myście o tym wszystkim bo to mija się z celem. A tak wczesne poronienia to norma nawet tak na prawdę nigdy nie ma pewności czy w poprzednich cyklach nie byłyśmy w ciążach więc główki do góry i pozytywnie myślimy:tak: Bobaski na pewno u nas zawitają na bardzo długo:tak:

dokładnie zonqa tego się trzymajmy:)

ja w tym cyklu co lada dzień się zacznie, też będę systematycznie już brać wiesiołka i castangus
(choć nad castangusem się zastanawiam, bo nie wiem czy mi czegoś nie pomiesza, skoro teoretycznie cykle mam ok - poza ostatnim; z drugiej strony ziółka chyba nie szkodzą za bardzo... na łagodzenie pms przecież go dają, to bym sobie złagodziła... to chyba nic się nie powinno złego stać...)
zobaczymy co to dalej będzie:)

reklama
Sihaya, ja przed castagnusem miałam w miarę regularne cykle od 28 do 31 dni, po castagnusie mam jak w zegarku, co drugi 28 dni, co drugi 29 dni. Zafasolkować się na nim nie udało... ale jeśli w tym nie zafasolkuję od następnego cyklu zacznę brać drugą serię castagnusa. Mi pomógł na pms

Do góry