reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Hejooo, ale się za wami stęskniłam!!!! :*

Czytałam was 30 min od 585 str... :szok:

Jestem dzisiaj tak szczęścliwa,że aż wyściskałam swojego gina!!! Teraz napisze duzooo, bo spędziłam u niego 55 min :D
No to zdaje relacje:
o godz. 14 miałam wizyte - 13 dc. Weszłam do gabinetu, wszytsko spoczko, lekarz z tekstem, Pani co miesiąc to grubsza ma przychodzić, a nie taka chudaa (komplemenciarz się znalazł:p) Pyta kiedy małpa była, który dzien cyklu i karze się rozebrać do badania. No to ja mu mówie co i jak i, ż ja owulke to już miałam i, że chyba zaraz po @, a on na to: Na pewno nie owulacja zdarza się zaraz po okresie, ale po porodzie, coś się Pani zdawalo". Ja mowie, że sluz płodny, ból jajnika, a on, że to może po tym estrofenie, ktory brałam 2 dni i odstawilam, bo popuchłam. Dobra klade się usg robi i mówi. Pani Żaneto wspaniale, pęcherzyk duzyy, endometrium grubiutkie, owulacji jeszcze nie było, nawet ciałko żółte coś tam wspominał, że się tworzy. Pomoierzył wszytsko- nie pamietam wymiarow, ale wszytsko idealnie. Owulka we wtorek na 100% i jajko pęknie, bo już jest sporawe, ale nie przerośnięte. Widział, że ogólnie się denerwuje i powiedział, jak Pani mi nie wierzy, to pojde po 2 Panią doktor. Pani przyszłam, to samo powiedziała. Przyniosła mój progesteron badanie-jest idealny, nie podam wam wyników, bo został u niego. Lekarz mówi, te 2 tabletki Pani pomogły, już zadnych lekow Pani nie musi brac, jest pani zdrowa jak kon, maż tez... przebadana pani od stop do głow :-):-) Ja mu mówie, że testy owulacyjne robie, a on na to, że jak mam za duzo pieniedzy to moge robic, ale generalnie wszystkie testy owu sa o dupe potłuc, bo wykrywają tylko hormon odpowiedzialny za owulke, a nie [okazuja, czy pęcherzyk peka, a u zdrowych kobiet w ciągu roku zdarza się, że nawet wkilku cyklach nie pęka. Ja pytam ale jak to, a on, że tak to same dzieci by się rodzily jakby kazda miała idelane cykle, zawsze z pekajacymipecherzykami. Ogolnie powiedzielimi, (ten lekarz i lekarka, bo do konca juz w 2 byli) , że szanse na poczacie u zdroego malżeństwa w prawidlowym cyklu wynoszą 20%. Pytałam też, co z owulkami poprzesuwanymi czy jest mozliwosc zajscia w ciąże i dzieki temu poronienia. Powiedzial, że albo sie zajdzie albo nie. Poronienia to nic innego jak blad genetyczny, a nie nieprawdilowa owulka, albo endo. W takim wypadku po prostu się nie zachodzi. Co on tam jeszcze mówił...
Że teraz mamy się starac i mam nadzieje ze się zobaczymy w maju z fasolką już, a jak nie to mamy starac się do wrzesnia i jak nie wyjdzie, to przyjsc. Dał 90% pewnosc, ze po moim poronieniu ciąża bedzie prawidłowa, powiedział że mielibysmy problem jakbym nigdy nie byla w ciąży a sie starała nie mogla zajsc, ale teraz mowi ze wydaje mu sie jak bedziemy się z entuzjazmem kochać to w ciągu 2 miechów max 3 powinnam zajść. Czujecie dziewczyny dalam sobie rke uciąć za to, że owulke już miałam....

reklama
Soryy za błedy... :p
Umówiłam się na NfZ na cytologie i usg piersi u mnie w CZ-wie, bo mam super poradnie na dzielnicy i czekam tylko 2 tygodnie, robią wszystko na miejscu, wiec sobie zrobie.
Tak się cieszeeeee, że zdowa jestem :D clo i estro mi naprawiło wszystko, powiedział też, że clo nie jest zabezpieczyn lekiem w stosunku do innych organow, wiec on i tak na max 3 miechy to daje, ale u mnie po miesiacu już nie potrzeba, bo to było tylko na pobudzenie jajników, a nie jestem na nic chora.

Co do ciąży po poronieniu to pamiętam jak mi mowil, że jakbym sama się oczyściła, to odrazu moglibysmy się starac, ale tak po zabiegu 6 m-cy nie można. Także Sailor Twój prywatny lekarz jak najbardziej ma racje. No i najwieksze prawdopodbiejsctowo, że zajdziesz jest własnie po poronieniu i że bedzie ok jeśli zdrowa jesteś

Acha i powiedzial, że jak test pozytywny to odrazu w razie cos na badanie progesteronu i zadzwonic z ywnikiem, a naz wizyte dopiero w 6, 7 tygodniu czyli za ok miesiac po pozytywnym tescie, bo wczesniej szkoda kasy, sam mi tak powiedział i że nie jest jakimś naciągaczem, a cena wizyty taka, po szpital prywatny i wszytsko kosztuje itp, acha no i ja pytam co luteiną czy nie powinnam brac, a on mowi, zadecyduje, jak pani zajdzie po badanku progesteronu, jak bedzi eok to nie bedziemy sie faszerowac, no chyba, żeby się coś działo. Po co dawac jak progesteron w porzadku. :D

Dziewczyny warto iść się przebadać, wiekszosc badan hormonalnych są płatne, ale wiem po sobie, że taki ciężar ze mnie spadł jak cholera :-) tarczyca podstawowe badanie jest na NFZ no i cukier, morfologia, cholesterol i proby wątrobowe. Ja na badania juz kiedys pisałam wydałam coś ok 350 zł, ale ja robila wszytsko w sumie, nawet to co powiedział lekarz, że moge, nie musze.

Dzisiaj winko czerwone, kolacja z knajpy i sexik :D Mam taką seksowną koszulke, ktorej jeszcze ani razu nie zalozylam, wiec dzisiaj wykorzystam :-D:-D:-D

wiem, że może jestem samolubna czy coś sobie o mnie pomyślicie, że tak tutaj pisze i się ekscytuje, jeśli tak jest to przepraszam.... Ja was po prostu naprawde lubie i chciałam się podzielić i tak samo w sumie się martwie o was jak o siebie :)

A i właśnie wspominał o reakcji zwrotnej po clo, że dużo pacjentek po odstawieniu clo zachodzi w ciąże, także Basia, może idz Ty dotego gina i z nim pogadaj, jak jestes zdrowa, to moze przyczyna leży gdzie indziej.. moze srobuj odstawic clo

Ostatnia edycja:
Kropeczko
kochana a co my mamy być złe czy coś normalne jest to że cieszymy się razem z Tobą my tutaj tworzymy naprawde grono staraczek i z całą pewnością każda z nas cieszy się szczęściem innej wydaje mi sie że innej opcji nie może być.
Super że masz dobre wyniki nic tak nie uszczęśliwia jak świadomośc tego że jesteście zdrowi i możecie działać :)
i wydziałacie w końcu fasoleczkę :)
trzymam kciuki i naprawde bardzo sie cieszę :)

no Kropka rewelacja :) mówiłam że owu po miesiaczce to cos nie tak.... czyli teraz działać :D Super że wyniki prawidłowe i wogóle naprawde super :)
co do mnie postanowiłam ze wezmę teraz to clo i 5 ide do gina niech zrobi mi usg zobaczy jak sie tam tworzy bo to akurat bedzie po clo 10 dc i po progesteron od razu poproszę o jakieś badania i wtedy zobaczymy nie bede wszystkiego przyspieszać kazał brać 2 mniesiace to wezmę wtedy sie zobaczy.
Mgiełka współczuje może porozmawiaj z nim przecież nie możesz być jak w klatce bo sie dusisz a z w koncu wybuchniesz i po co to.... A jeżeli sam nie lubi sie bawić niech nie zabrania tego innym bo to jest smutne naprawdę... dobrze że chociaż nie zabrania Ci pisać na BB z zazdrośći.... tule mocno :*
dziewczynki wasze zdrówko mężuś kupił po piwku to pije bo od jutra tabletki.....

Ostatnia edycja:
reklama
Tylko chwilę mnie nie było a już muszę nadrabiać. No to Kropka działaj, działaj a takie sexi koszulki działają idealnie na partnera:)
Co do badań to fajnie, że masz już ze wszystkim jasność i to tak pozytywną.
My już po obiadku i z kolejnym kieliszkiem czerwonego winka w ręku.

Do góry