reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Wykres, wykresikiem.. niestety rzeczywistość bywa brutalna:-:)-( o pierwszego bąbla staraliśmy się dłuuugo... a wykresy były piękne:-(

To wychodzi na to nie warto wierzyc w wykresy temki ...Moja kolezanka miala przed dlugi czas wysoka temp a na drugi dzien dostala @ :zawstydzona/y:

reklama
u mnie w dniu okresu i dzien przed tem byla powyzej 37....

anna2101 pytalam cie bo moja wiki od poczatku daje w kosc hehehe jak mala byla kolki teraz zas bunt 2 3 latka ....jest strasznie zywa oczy wokolo glowy trezba miec ... a mowia ze wiktorie tak maja ehheehh

Nanete trzymam kciuki :)

chyba musze sie zapisac do gina... bola mnie jajniki .... nie wiem chyba przeziebilam

Cześć dziewczyny i te stare i te nowe ;-)
Długo mnie tu nie było. Kurcze jakie tutaj zmiany... Jak miałam chwile, to czytałam sobie co u was. U mnie normalnie trzęsienie ziemi. Jestem do tyłu jeden egzamin i zdaje go we wtorek... :crazy: Ta sesja mnie wykończyła... W pracy natłok spraw... kurde przestępczość w moim regionie ciągle rośnie... masakra jakaś. Mało tego w środe mój mąż zatruł się tlenkiem węgla w naszej łazience i wylądował w szpitalu (30% stężenie we krwi) Powodem okazał się słaby wyciąg w kominie. Pozamykał się w łazience i dolewał sobie wody do wanny (zawsze jak ją lał to przy otwartych drzwiach) Ja sprzątałam po obiedzie w kuchni i nawet nie zauważyłam. Wyszedł z łazienki na półprzytomny... Dobrze, że w domu byłam... Już na całe szczęście jest ok... ale co ja przeżyłam. 2 noce nie spałam. :-(

Całe szczęście możemy dalej się starać, rozmawiałam z ordynatorem i to zdarzenie i leki nie mają wpływu na zapłodnienie, a nawet mogą pomóc, bo go bardzo dotlenili, dużo witaminek dostał etc. Był nawet w komorze hiperbarycznej. W piątek jesteśmy umówieni na badanie nasienia na 9 30. Ja wcześniej idę na prolaktynę i antyTPO. Jeśli chodzi o ten cykl, to w 25 dniu czyli w piątek odstawiłam lutke i czekam na okres, który i tak przyjdzie, bo w tym cyklu jak już pisałam - na monitoringu w 11 dniu lekarz stwierdził owulacje zaraz po @, a my się wtedy nie kochaliśmy, więc na 99,9% ten cykl jest stracony. Nawet profilaktycznie test rano zrobiłam i jedna mega wielka krecha... Teraz czekam na okres, w 5 dniu cyklu do 9 dnia clostillbegyt na super owulacje i w 12 dniu cyklu na monitoring.... Może dzięki tym tabletką się uda :) No i w piątek zobaczymy jak speminogram wyjdzie. (wyniki w ciągu 3 godzin wyślą mi mailem).

Jeśli chodzi o studia to ja jak szczęśliwie zdam, będę na ostatnim semestrze i myślę, że jak zajde w ciąże, a byłoby mi bardzo niedobrze i będę się źle czuć, to najwyżej pojde na L4, ale ze studiami musze dać radę, bo to dla mnie priorytetowa sprawa tak jak i dziecko :)

Syneczki superowo, że z maluszkiem wszystko ok :) Kiedy masz następną wizytę? wtedy już usłyszysz bicie serducha tak?

edyta01, wykresy wykresami...ale to tylko połowa sukcesu, a do sukcesu jeszcze przecież daleka droga, czyli mężczyzna, to jak to wszystko razem zadziała lub nie zadziała ;-)
A temperatura wyższa przecież nie świadczy o ciąży tylko o owulacji i podniesieniu stężenia hormonów po owulacji, dopiero na koniec cyklu jeśli spada to przychodzi miesiaczka, a jeśli miesiączka nie przychodzi i tempka utrzymuje sie na wysokim poziomie to może oznaczać ciąże. :-) Mnie często spada nie w dniu miesiaczki tylko dzień później...
Nenete, trzymam kciuki
agacynda, u mnie wszystkie kolezanki już dzieciate ;-) ostałam sie sama jedna ostatnia, no chyba, ze któras stara sie o drugie, ale nic mi nie wiadomo :-D

hej dziewczyny, wpadłam się tylko przywitać, cały bo zy dzień mam mdłości, nie mogę patrzeć na jedzenie.. Damianek chciał sie bawić w kółko graniaste , a ja po 2 okrażeniach robiłam się zielona. muli mnie tak jakbym wirowała w kółko i się zatrzymała.raczej nie myślę, że to ciąza, bo używamy gumek, ale troszkę biorę to pod uwagę, bo nie ma 100% antykoncepcji :baffled:
nenete- a maluszek super, mały kombinator, a jak Twoj?
anke- witaj
agacynda- jak ktos sie stara i nawet jest zdrowy, to rzadko sie zdarza, ze zajdzie za 1 szym razem.

Groszek ja sie z Toba w 100% zgadzam,ja na tempce sie nie znam ale z obserwacji wykresow u znajomych wiem ze wysoka tempka dobrze wrozy :-p

Agrafka a dlaczego nie chcesz zrobic testu ??

Ostatnia edycja:
agacyda u mnie wszystkie już terminy mają powyznaczane od kwietnia do lipca a te które nie to chcą urodzić w przyszłym roku wiec gdzieś sie może załapie na jakieś spacery z wózkersami :) jak to zawsze nazywałyśmy

reklama
a w ogóle witam nowe dziewczyny i jak mogę sprawię temperatur to wysoka temperatura to połowa sukcesu sama sie przekonałam dlatego teraz odpuszczam całkowicie nie mierze nie badam nie sprawdzam co będzie to będzie a może akurat dzięki temu sie uda jedynie po czym mogę poznać to po śluzie najlepiej to bym wyjechała i tam bez stresu coś by zmieniło

Do góry