reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
Agacynda, tez miałam na studiach jednego gościa, który chciał wszystko jak u siebie na wykładach, nie można było nic po swojemu napisać. Musiało byc co do słowa... Raz na kole użyłam w dowodzie oznaczenia jakiejś niewiadomej t a on użył p albo na odwrót... oczywiście dowód nie zaliczony... A niby matematyk powinien mieć elastyczny umysł... On był jedynym, który nie miał

Bzibziok to chyba różnie, zależy od kobiety, podobno czasem i kilka dni przed spodziewaną miesiączką test wychodzi pozytywny a czasem wcale... Nawet dwa tygodnie po. Ktoś gdzieś kiedyś pisał, że u lekarza już potwierdził 6 tyg ciążę a test dalej negatywny... Ale krew powinna wykazać chyba najwcześniej w dniu spodziewanej miesiączki

Tak Mynia ma racje, ja należe do opóźnionych w dowiadywaniu się o ciąży :p
Nie położe się, bo córka tej idiotki znowu gra na cymbałkach :wściekła/y:

bzibziok z tego co wiem różnie to jest, teoretycznie może być już w dniu spodziewanej @
ale znalazłam też cos takiego:
"Hormon w moczu dopiero po 28 dniach od zapłodnienia- Czasem moje pacjentki mówią mi, że im „źle” wyszedł test ciążowy. Ujemnie, mimo że zaszły w ciążę albo dodatnio, kiedy nie były w ciąży. Z czego to wynika? Aby to wyjaśnić muszę powiedzieć, co to jest test ciążowy i na jakiej zasadzie działa – mówi Krystyna Derwisz, lekarz medycyny, specjalista ginekologii i położnictwa. – Komórka jajowa po zapłodnieniu zagnieżdża się w macicy około 5.-6. dnia od zapłodnienia i kosmki zapłodnionego jaja płodowego zaczynają produkować hormon, który przedostaje się do krwi kobiety. (...) Ten test jest dodatni dopiero po 28. dniach, bo hormon pojawia się dopiero wtedy w moczu kobiety (najpierw musi znaleźć się we krwi w odpowiednim stężeniu, a potem „przefiltrowany” w nerkach przedostaje się do moczu) - wyjaśnia lekarka. - Czasem zdarza się, że pacjentce zatrzyma się miesiączka, za 3-4 dni robi więc test, z wynikiem ujemnym, powtarza go znów. Z takim samym wynikiem. Myśli, że nie jest w ciąży, ale gdy nie dostanie kolejnej miesiączki i pójdzie do lekarza dowie się, że jest już w 8. tygodniu ciąży – opowiada ginekolog.
Tak więc przy 28 - dniowym cyklu, jeśli do zapłodnienia doszło w 14. dniu cyklu, hormon w moczu pojawi się dopiero po 4. tygodniach od zapłodnienia. Dlatego pacjentki, które robią sobie test przed upływem dwóch tygodni, czy po zatrzymaniu miesiączki mogą mieć test ujemny. I nie znaczy, że test jest źle zrobiony, tylko, że stężenie hormonu w moczu może być jeszcze zbyt niskie, aby test wyszedł pozytywnie."

tutaj link do całości tego tekstu Testy ciążowe - Kiedy testy ciążowe są fałszywie ujemne, a kiedy fałszywie dodatnie? / Starania o dziecko / Bocianowo (ciąża) / dzieci, ciąża, poród, pielęgnacja i wychowanie - portal dla rodziców

ja też:(
a ten cykl ciągnie mi się niemiłosiernie... wyjątkowo jakoś...
dopiero lada dzień owul... a też nic nie boli, nie kłuje, temp bez zmian, sucho...

Ale ja się postanowiłam już nie nakręcać miałam tak 3 cykle temu, że po 5 dniowym opóźnieniu i 3 testach ciązowych negatywnych i tak przyszła@. Niestety mam przeczucie, że znowu tak będzie. Może ja poprostu co 3 miesiąc będę miała 35 dniowe cykle, a pozostałe jak normalny człowiek 28 dni.

A ja leżę, więc dla odmiany wstanę i pójdę na taras na papierosa ;-)

Ja się cyklem jakoś nie przejmuję, bynajmniej tak mi się wydaje. Staranka starankami, ale na forum to chyba wchodzę, żeby sobie z Wami pogadać :-p

reklama
no ja też jestem ciekawa jak długi teraz będzie cykl jeśli miałaby przyjść @ - tfu tfu.. oczywiście jej nie chcę...;)
ostatnio pierwszy raz miałam tak, że 34 dni... wcześniej jak w zegarku co do godziny prawie...

Bzibziok może nie będzie tak źle:) czekaj cierpliwie na II:)

ja zakładam, że to był wypadek przy pracy, ot takie jednorazowe zawirowanie i teraz będzie ok już...

Do góry