reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

wiem wiem ze dieta zaburzyc moze no ale trzeba cos z soba zrobic hehehe

mnie w 12 dniu cyklu pobolewa brzuch jajniki wiec mysle ze to moze owu... i tak trafilismy z wiki ..... wiec bede tez jakos strzelac w ten dzien ehehehe ale to dopiero w lutym:) w tym cyklu było przytulano 11 i 13dc i nic..... wiec teraz znowu strzelimy w 12dc zobaczymy hehehehe

uda sie nam uda napewno:) hehehe

testy robilam owulacyjne w tym miesiacu i mialam ta druga kreske blada przez 3 dni.... nie wychodzila mi na rowni z ta testowa .....

reklama
oj jak ja to czytam to moze zeczywiscie ja tez wczesniej owulke mnie zalewa sluzem okolo 9 dc a mam cyckle 26 no to chyba ok u mnie ??
a prolaktyne robilam ale chyba kazal mi 2-4 dc jakos tak podczas @

a badanie dużo kosztuje? Ja niestety mam cykle różne (od 27 do 34 dni) dlatego musze skorzystać z testów mam nadzieje, że w lutym się uda wtedy mój dostanie prezent na urodziny w listopadzie;) matyjasowa a TY mierzysz temperature?

ja mam cykle chyba jednak co 25-26 dni

temperatury nie mierze czasem w ciagu dnia mierzylam teraz ale to sie nie sprawdza chyba ...
pracuje na nocki tez wiec nie mam jak mierzyc ....

wiesz nawet jak chodzisz na nocki to możesz mierzyć temperature po prostu musisz tylko spać 3 godziny przed mierzeniem i to wychodzi;) ja dzięki mierzeniu temperatury wiem kiedy miałam owulacje (a miałam ją 20 dc przy cyklu 31 dniowym), więc nie 14 dni przed @...

Kropeczko Wydział Prawa i Administracji na Uniwersytecie Śląskim kierunek Administracja
Syneczki Wydział Prawa i Administracji na Uniwersytecie Poznańskim kierunek Prawo
Kropeczka pracuje w Sadzie Karnym
Aneta pracuje w Kancelarii Adwokackiej
Kropeczka imię Żaneta
Syneczki imię Aneta
hahahahaha nie wiedziałam że aż tak wiele wspólnego mamy ze sobą :-D:-D:-D:-D

Co do prolaktyny to można wykonywać badanie w każdym czasie bez względu na dzień cyklu, nawet w trakcie miesiączki. Zapytasz dlaczego? Ponieważ poziom PRL nie zmienia się w trakcie cyklu (tak jak to się dzieje w przypadku np. progesteronu).

Askhe ja z mierząną temperaturą zaszłam w dwie pierwsze ciąże. W trzecią na testach owulacyjnych. W tym cyklu też mierzę ale obudziłam się dopiero po owulacji. Obecne końcowo cyklowe mieżenie służy mi raczej jako informacja czy temperatura się utrzymuje czy spadnie. Link do mojego wykresu macie w sygnaturze.

Ostatnia edycja:
Ja w ogóle byłam przez pół swojego życia wprowadzona w błąd... Mama mnie uczyła, że jak idzie temperatura do góry to wtedy występuje owulacja, a kilka dni temu dowiedziałam się, że to dzień przed wzrostem temperatury jest owulacja. No dlatego dodatkowo mam zamiar kupić te testy owulacyjne no i probówać:) ale próbowanie zaczynamy dopiero za tydzień takie częstrze;)

reklama
70 zł badanie nasienia podstawowe a rozszezone 140 zł
ja co do mierzenia to pierwszy raz zaczynam wiec narazie sie bede uczyc
czekam na mojego i zaraz palulu jeszcze prysznic i spac wiec do jutra Kochane miłej nocki i fasolkowac sie prosze:tak: buziaki

Do góry