reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
no naprawde fiksuje... :| dostrzegasz czasem takie objawy ciąży, które dają Ci praktycznie 100% świadomość tego, że się udało a robisz testy i wychodzi pstro...

Dziewczyny ale szalejecie :-D nie było mnie tylko przez dobę, patrzę i własnym oczom nie wierzę :szok:
Nadrobiłam ale wszystko mi się pomajtało i już nie wiem kto o czym pisał więc może tak ogólnie ustosunkuję się do tematów by nie przypisać wątku nieodpowiedniej osobie :-p

Krótkie jednodniowe krwawienie podczas zagnieżdżenia a raczej plamienia jak najbardziej mogą mieć miejsce. I nie chodzi o plamienie w okresie spodziewanej @ ale właśnie przed @.

Pisałyście o kierunkach studiów i obecnymi zawodowymi zajęciami.
Jedna z Was pracuje z maluszkami w przedszkolu aaaaale zazdroszczę :-D przedział wiekowy 2-3 latka, mój młodszy synuś jest w 3 latkach, najpocieszniejsza grupa :-D drugi synek jest w 5 latkach Ci z kolei wcielone czarty i rozrabiaki :-D
Ja w chwili obecnej nie pracuję, jestem na L4 od września. Najpierw zwolnienie bo ciąża później zwolnienie z racji ciąży obumarłej i "dochodzeniu fizycznemu" do siebie a od grudnia z powodu wielkiego torbieli który całe szczęście się wchłonął i ginekolog stwierdził że mam psychicznie odpocząć od nieszczęść w rodzinnym zaciszu. Tak wiec odpoczywam na razie do końca stycznia a potem zobaczymy. Choć nie ukrywam że sesja w toku wiec z wielką chęcią posiedziała bym jeszcze z miesiąc by móc "oddać się w całości nauce". Tak więc w tygodniu dzieci i mąż a w weekendy uczelnia. Studiuję prawo więc uwierzcie mi bycie na zwolnieniu lekarskim strasznie pokochałam, i dzięki niemu znajduję czas na pogodzenie nauki z rodziną i zajęciami w domu. BEz zwolnienia dom zwykle był zaniedbywany.

matyjasowa hahaha mój Piotr też jest znany w naszej pobliskiej aptece. Gdy tylko otwiera drzwi od razu pada pytanie z uśmiechem "owulacyjne czy ciążowy" :-D:-D:-D:-D

Dzień dobry wszystkim :). Właśnie wróciłam od lekarza i z pracy, ale o tym za chwilę. Ja studiuje na Uniwersytecie Śląskim Na wydziale Prawa i Administracji - Administrację o specjalności sądowej- kończe w tym roku i znalazłam już promotora, który poprowadzi mnie przez żmudne 4 lata doktoratu (a ciężko było) - oczywiście pod warunkiem, że się obronię :-p. Od poniedziałku do piątku pracuję w Sądzie w III Karnym ;-).

Co do lekarza powiem wam że byłam w ciężkim szokkuuuuu. Weszłam do niego trele morlele, zapytał, który dzień cyklu - no to ja na to 11 dzien no i robi mi usg. Mówi: Pani Żaneto, ale owulacja właśnie nastąpiła :szok::szok: :szok:, na to ja jak to k.... możliwe!!!! (oczywiście ten przerywnik k...rwa w myślach sobie powiedziałam) Gin powiedział, że jest tak jak myślał, cykl jest rozchwiany i zanim dojrzeje endometrium do tego, żeby zarodek się zagnieździł, to owulacja nastąpi i dlatego poroniłam pewnie tamtą ciąże, bo endometrium było ferelne, zarodek sie zagnieździł, ale kiepsko przez to rowijał. Mówił, ze wszystko ze mną ok -jajniki mają dużą rezerwe pęcherzykową itp. Tylko trzeba pomóc cyklowi, żeby każda jego faza trwała tyle ile powinnam. Cykle 34 dni takie jakie mam to zdecydowanie za długo poza tym. Raz jest owulacja tak jak powinna, raz pod koniec, raz zaraz po @! Ja pierr.. masakra... No nic powiedział, że mamy dzisiaj próbować-szanse marne ale jakieś tam są. Nie próbowaliśmy, wcześniej zaraz po okresie, bo specjalnie męża wysłałam znowu w delegacje żeby nie jechał jak owulka przyjdzie, a tu zonk.

Co do zaleceń to luteina od 16-25 dnia cyklu 2X dziennie, od 5-9 dnia cyklu, jakiś lek, którego na recepcie się nie odczytam -mówił, ale zapomniałam. Zaraz jadę do supermarketu na zakupy, wejde do apteki i jak go kupię, to wam napiszę wieczorem. Ten lek mam brać 1 x dziennie tak jak wyżej npisałam. W 12 dniu cyklu na wizyte i usg.

Mam zrobić rano prolaktyne, a mąż badanie nasienia.

Powiedzcie mi jak to jest z ta prolaktyną? Giin nie mówił w którym dniu cyklu. Czyli obojętnie w którym?

Co do pracy d

matyjasowa tylko uważaj z dietą bo dieta też może zaburzyć prace organizmu. Ja teraz mam zamiar zainwestowac w test owulacyjny mam nadzieje, że uda mi się wcześniej ustalić kiedy będę miec owulke i będę mogła odpowiednio zadziałać... dziewczyny na pewno nam się uda...

reklama
Zapomniałam dodać, że wczoraj i przedwczoraj mnie troche kuło w jajnikach, ale zlekceważyłam to, testów owaluacyjnych nie robiłam, bo gdzie tam kto by pomyślał :/ Miałam zacząć od niedzieli żeby nie przegapić... :zawstydzona/y: No nic spróbujemy dziisja z mężem na chłopaka (ponoć po woulce jak już jajo się uwolni, to jak wtedy dojdzie do zapłodnienia, to będzie chłopak, jak prze uwolnieniem plemniki przeczekajaą na komórkę jajową to
dziewczynka)

No nic, ten cykl jest już stracony...

Do góry