karola_2907
W oczekiwaniu na cud.....
no nie bardzo bo ja przeczytałam żeInne informacje:Lek stosowany jest w hormonalnym zapobieganiu ciąży i sam producent piszę tako tym leku że bałabym sie go zażywać
Warunkiem w miarę bezpiecznego stosowania leku jest ciągły nadzór lekarski, a także niepalenie papierosów w czasie zażywania leku. Skuteczność leku może ulec zmniejszeniu przy przewlekłej biegunce lub wymiotach. Jeżeli zależy Ci na skuteczności leku, dokładnie przestrzegaj zasad jego stosowania. W czasie stosowania leku przynajmniej raz na 6 miesięcy udaj się na wizytę do ginekologa w celu przeprowadzenia badania. Przedstaw lekarzowi wyniki badań laboratoryjnych, których wykonanie zlecił Ci w czasie ostatniej wizyty.
Niepożądane skutki:
Tkliwość i powiększenie piersi. Bóle oczu przy używaniu szkieł kontaktowych. Bóle głowy, migrena. Plamienia, krwawienia w środku cyklu. Nudności i wzdęcia w okresie okołomiesiączkowym. Powyższe działania niepożądane ustępują zwykle po kilku stosowanych cyklach. Gdyby objawy te utrzymywały się i stawały dokuczliwe oraz przy występujących krwawieniach skontaktuj się z lekarzem.
Inne możliwe skutki uboczne:
Stany zwiększonej krzepliwości krwi. Uszkodzenie wątroby. Wyjątkowo rzadko: -- zwiększenie występowania nowotworów macicy i piersi, -- pląsawicę, objawy tocznia rumieniowatego rozsianego.
i ja już bym nie kombinowała z tym lekiem
Ojej ale straszne masakra... hmm ale przynajmniej już coś wiemy... dziewczyna tam pisała,że jej ten lek przepisała ginekolog i w pierwszym cyklu zaszła i że ta gin też to stosowała miesiąc i w drugim zaszła :-)
Ja nie stosuje... byłam tylko ciekawa czy wam się obiło to o uszy