reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka od stycznia 2012.

A tu widze, że kulinarnie i drinkowo się zrobiło :)
Też nabrałam chęci na tego redssa:) Ale troche mi się nie chce już iść do sklepu. Chyba, że mnie tez dopadnie desperacja...M śpi, znowu samotny wieczór...tylko z książkami :/ No i M nie pozwala mi już pić...heheh...ale ja mam chęć się jeszcze nacieszyć póki moge :p
Dziewczyny, wyjęłam moja "nową" ufarbowana marnarkę z pralki...wyszedł piękny fiolet...tylko te nici :/ nie złapały koloru i teraz jest kontrastowe przeszycie - białe na fiolecie. Myślicie , że kontrastowe szycia sa modne?

reklama
Czarni, pięknie to napisałas :)
agacynda, no wiem, samo połaczenie jest ok, tylko chodzi o specyficzne połączenie w postaci szwów... kiedyś wiem, że była taka moda, boje sie żebym teraz nie wyglądała jakbym wyciągneła cos z szafy babci:crazy: Oj sama nie wiem...

No chodzi za mną ten Reddssssssssss.....aaaaa......:p

Mam do Was zapytanie....

W internecie wyczytałam, że dziewczyny które miały problem z zajściem ... wzięły na jeden miesiąc tabl MERCILON i po tym w pierwszym cyklu zaszły w ciążę :szok:

Co o tym myślicie|?

no nie bardzo bo ja przeczytałam że
Lek stosowany jest w hormonalnym zapobieganiu ciąży
​ i sam producent piszę tako tym leku że bałabym sie go zażywać

Inne informacje:

Warunkiem w miarę bezpiecznego stosowania leku jest ciągły nadzór lekarski, a także niepalenie papierosów w czasie zażywania leku. Skuteczność leku może ulec zmniejszeniu przy przewlekłej biegunce lub wymiotach. Jeżeli zależy Ci na skuteczności leku, dokładnie przestrzegaj zasad jego stosowania. W czasie stosowania leku przynajmniej raz na 6 miesięcy udaj się na wizytę do ginekologa w celu przeprowadzenia badania. Przedstaw lekarzowi wyniki badań laboratoryjnych, których wykonanie zlecił Ci w czasie ostatniej wizyty.

Niepożądane skutki:

Tkliwość i powiększenie piersi. Bóle oczu przy używaniu szkieł kontaktowych. Bóle głowy, migrena. Plamienia, krwawienia w środku cyklu. Nudności i wzdęcia w okresie okołomiesiączkowym. Powyższe działania niepożądane ustępują zwykle po kilku stosowanych cyklach. Gdyby objawy te utrzymywały się i stawały dokuczliwe oraz przy występujących krwawieniach skontaktuj się z lekarzem.

Inne możliwe skutki uboczne:

Stany zwiększonej krzepliwości krwi. Uszkodzenie wątroby. Wyjątkowo rzadko: -- zwiększenie występowania nowotworów macicy i piersi, -- pląsawicę, objawy tocznia rumieniowatego rozsianego.

i ja już bym nie kombinowała z tym lekiem

reklama
karola, ja bym nie kombinowała.
Musze iść wynieść śmieci...no musze przecież się kosz przepełnił :wściekła/y: może po drodze zajrze do Żabki...:cool:

Do góry