reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Cześć kobitki :)
Agnieszka ja w niedzielę widziałam dwa bociany ale chodziły za sobą krok w krok i miały identyczne ruchy-jeden głową ruszył drugi za nim i tak sobie pomyślałam gdzieś się kroją bliźniaki! :D teraz mi się przypomniało jak przeczytałam o wróżbie Twojej teściowej a swoją droga Twoja też czarownica? ;)
agacynda nic tam nie widać? nie ma cienia? albo chociaż cienia cienia tamtego cienia? ;D oby @ do soboty się nie pojawiła! jeszcze wszystko możliwe
Noelle szalejecie z Sailor!!!!! super!! wszystko na dobrej drodze :)
Ja na 12 uciekam podziwiać mężowego bo jakieś święto mają i będą maszerować miastem a później pokazy i impreza dla rodzin na świeżym powietrzu :) mam nadzieję że się chłopy nie nażłopią jak świnie... ;)

reklama
Cześć Dziewczyny, jestem nowa, świeżak i to mój pierwszy post. Widzę, że jesteście bardzo zaangażowane i macie ogromną wiedzę, jakiej nie znalazłam na żadnym innym forum, dlatego będę wdzięczna jak przyjmiecie mnie do swojego grona :)
Moja sprawa wygląda tak: ;)
Od ponad roku jesteśmy małżeństwem, nie myśleliśmy o dziecku, chcieliśmy się najpierw urządzić. Tabletki brałam już ok 10 lat (Novynette, Diane, Cilest) No właśnie - brałam. Po zrobieniu przerwy 7 dniowej - powinnam wziąć tabletkę 15 lipca, nie miałam przy sobie ani tabletek, ani recepty dlatego postanowiłam zrobić sobie przerwę. 11 lipca miałam "miesiączkę tabletkową", nie zabepieczalismy się jakoś i teraz czekam na miesiączkę. Nie bolą piersi, nie urosły, nie spuchły, pryszcze urosły :/ pobolewa mnie brzuch jak na okres, a pobolewa tak od tygodnia, lekkie kłucia, tak jakby jutro, albo pojutrze miała się pojawić. Od wczoraj pobolewa tak trochę szyjka, jakby juz zaraz miała być @. A tu nic. w niedzielę robiłam test, ale po południu po kilku litrach wypitych herbat - negatywny.
No i właśnie co to się u mnie dzieje? Czy brak @ spowodowany jest odstawieniem tabletek, czy może ciążą ;)
Dodam, że od 30 lipca przez cały tydzień spałam non stop, w pracy 4 razy się kimnęłam na krześle, bo nie mogłam opanowac śpiocha, teraz tego nie mam...w tym tygodniu trochę mnie mdli do południa, ale to pewnie przejęciem i nerwówką ;)albo przed @, tak jak zawsze.
Jak wygląda śluz w dni płodne? Po odstawieniu tabletek, podczs upojnego wieczoru, sluz był baaaaardzo klejący i przezroczysty, nie pamiętam kiedy to dokładnie było - coś koło 22-23 lipca (tak mi się wydaje)
teraz śluzu jest tyle co zawsze - biały.
Po tym wstępie dodam, że te wyżej opisane przypadki, sprawiły, że uśiwadomiliśmy sobie z mężem, że chcemy bardzo tę małą fasolkę! I zaczynamy się starać :) Nie wiem, jak powinna wyglądać szyjka, wydaje się rozpulchniona, ale otwarta zamknięta ? jak to wygląda, ostatnio mąż miał mały problem z dostaniem się do środka, może dlatego że jest zamknięta? Licze na wasze rady, co robić, lekarz (jak jestem tuz przed i wszystko jest rozpulchnione, to badanie chyba nie powie co i jak...) testy, testy i jeszcze raz testy, czy czekac kolejne 35 dni na @.

anade witaj kochana!!
a robiłas test?bo z tego co napisalas powinnas miec juz @. z tym,ze nalezy pamietac ,ze po odstawieniu tabletek troche czasu mija nim cykl sie ureguluje. Tak więc ciężko powiedziec,,bo objawy ktore opisujesz moga wystepowac zarowno przed @ jak i we wczesnej ciązy.. Jesli chodzi o płodny sluz,to jest on przezoczysty i bardzo lepki,taki wrecz rozciągliwy.
mysle,że pierwszym krokiem powinno byc zrobienie testu.
Nie robilas jeszcze?

Cześć Moje Kochaniutkie :*
Agnieszko skarbie ty moje gratuluję :*:*:*:* tak bardzo od samego początku trzymałam za Ciebie kciuki że wreszcie Ci sie udało :D
u mnie znow nic z tego cyklu nie bedzie zyłam w ciągłym stresie przepłakałam wiele nocy że nawet na przytulanki nie było chęci wiec kolejny cykl stracony. zaczynam powoli watpic ze kiedykolwiek mi sie uda powoli zaczynam sie zalamywac. ;(;(;(;(
caly czas was dziewczynki czytam ale nie mam zabardzo czasu by odpisac mam masakre w pracy do tego spie po 2 h dziennie tylko wiec nie mierze temperatury.
buziaczki i trzymam kciuki :*

Pianka było tylko widać taki ślad wytłoczony fabrycznie hehehehe nic innego :-) Zresztą ja nie lubię się tak doszukiwać. Powinna być krecha i już albo wcale.

Tak, robiłam - w niedzielę w 33 dc. ale po południu ok 18, nie rano - test wyszedł negatywnie. Chcę zrobić jutro rano. zobaczymy. Dziś sluzu nie ma jak do tej pory :/ czy to dobrze czy źle? Dodam, że normalnie mam go codziennie, tylko -tak do 2 dni po @ nie mam go, a tak to codziennie.

Cześć dziewczyny
Fatalna pogoda u nas. Leje i to tak porządnie od samego rana, a ja mam na piechotkę ze 2 km do pracy ehhh będę musiała zabrać suche ubranie na przebranie chyba.
tempka trochę spadła ale takie wahania to u mnie norma, grunt,że wysoko jest.

Witaj anade ze śluzem to różnie jest. Jedne mają inne nie. Sprawa indywidualna. Po tabl różnie to bywa. Myślę,że powinnaś zrobić badania :tak:

Witajcie dziewczyny
Anade testuj kochana bo tylko wtedy poznasz prawde chociaz ja jeszcze wczoraj chcialam biec po test to juz dzisiaj nie mam takiego entuzjazmu,nawet nie wiem dlaczego.Chcialabym wiedziec oczywiscie ale razem z moim uwazamy ze to jeszcze za wczesnie.Wyczytalismy ze musi minac przynajmniej 5 dni od terminu @,wiec czekamy.Taka niepewnosc mnie denerwoje bo nienaleze do cierpliwych osob.Obserwowalam wczoraj moje piersi i dzisiaj nadal mam male jasne wgniecenia na otoczce dokladnie tak jak wyczytalam wczoraj w internecie,brzuch mnie znowu pobolewal wczesnym rankiem tak jak dnia poprzedniego no i wielka niewiadoma

klaudyna ale te kanaliki to się robią w późniejszej ciąży chyba...tak gdzieś czytałam. Nie wiem...
Znalazłam na necie,że te sutki to się zaczynają zmieniać i pojawiają się te gruczoły od 8 tygodnia ciąży

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry