reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

nie ma to jak mocne i nocne przygody:-D ja tez nie jadłam takiej zupy. napisz przeis.

wiecie co ja to mam smaki. zjadlam dwie kanapki z masłem i dżemem truskawkowym, to przegryzłam pikantnymi prazynkami paprykowymi i mam jeszcze jogurt o smaków owoców leśnych:szok:
 
reklama
Składniki dla 4 - 6 osób:

  • 1 cebula - przekrojona na pół
  • 1 duża marchewka - pokrojona w plasterki
  • pół dużej pietruszki - również pokrojonej w plasterki
  • kawałek pokrojonego w kostkę selera
  • pół pora pokrojonego w talarki
  • 1 łyżka oliwy
  • pół łyżeczki masła
  • pęczek natki pietruszki
  • 2 zgniecione ząbki czosnku
  • 1 liść laurowy
  • 3 kremowe serki topione
  • 10 dag wędzonej szynki - pokrojonej w kostkę
  • dużo pieprzu, żeby zupa była pikantna
  • sól - dużo, zupa chłonie sól, jak żurek
  • pieprz
  • szczypta suszonego koperku
Cebulę podsmażyć na suchej patelni, jak do rosołu, przełożyć do garnka, w którym będzie gotowana zupa.


Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć na niej marchewkę, pietruszkę i selera, dodać masło oraz pora i smażyć ok. 2 min. Następnie przełożyć wszystko do garnka, dodać czosnek, natkę pietruszki, liść laurowy i gotować, aż warzywa będą miękkie. Do wywaru warzywnego dodać pokrojone serki topione i na małym ogniu często mieszając, gotować, aż serki się rozpuszczą. Całośc na koniec doprawić chwilkę pogotowac i gotowe :-)
Jak ktos lubi taki bardziej zupa-krem można zmiksowac i np zabrac w termosiku do kanapki w pracy :-)



Zapomniałam dodać,że mozna podowac z groszkiem ptysiowym albo chlebkiem, czy grzankami jak się lubi :-)
Mój małż czasem w zimie dostaje taki napitek w termos. mamy taki fajny 0,5 l i na przerwie wypija zagryzajac kanapkę
 
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry