reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

reklama
domikcw na wakacjach było bosko! :) Pogoda dopisała, było upalnie i gorąco i to nie tylko na termometrze ;) Mega odpoczęłam, troszkę wyluzowałam i oddawałam się tylko przyjemnościom :-)

Sailor jakoś się zwlókł ale noga mu chwilę wisiała - zdrętwiała :D
Agnieszko głowa do góry pomyśl sobie że takie wahania nastroju to może szał ciążowych hormonków ;) i niech tak zostanie!
Margotka gratuluję udanych wakacji wklejaj jakieś zdjęcia to popiszczymy trochę z zazdrości ;) bardzo podoba mi się Twoje podejście do sprawy ;)
Domik ja Cię mogę poczęstować ale kompocikiem wiśniowym bo wczoraj robiłam dziś mi jeszcze zostało z 5-6 kg wiśni do drylowania.. termin z OM wczoraj liczyłam na kalkulatorze dla męża bo chciał wiedzieć( ma brata z 12 kwietnia) i wychodzi ok 13-14 kwietnia ale czort wie bo ostatnią @ miałam dwudniową porąbaną jakąś i też nie wiem na jaką długość cyklu liczyć bo różnie to bywało :) zobaczymy co pokaże USG ale umówię się na wizytę gdzieś ok 7-8 tygodnia bo teraz to jeszcze nie ma sensu iść A czuję się fatalnie w sumie jakbym kaca miała najgorsze kręcenie w głowie (ciśnienie mi strasznie spadło) a z ciążowych objawów to bolą mnie cycki ale jeszcze w miarę, raz wisiałam na kibelku i ciągnie trochę podbrzusze no i jeść, jeść, jeść, spać, spać, spać...w zasadzie tak jak z małą tyle że wtedy spać mi się nie chciało ale to może dlatego że pracowałam i nie miałam czasu na zmęczenie :) podobno w drugiej ciąży dolegliwości zaczynają męczyć wcześniej mam też w środku jakąś taką ogromną radość choć próbuję zachować spokój bo wiem że jeszcze wszystko może się zdarzyć i nie chcę zapeszyć..

Kochane trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty!!!!

Pianka kochanie gratulacje!!! zycze spokojnej ciązy i szczesliwego rozwiazania:D Bardzo sie ciesze z waszego szczęscia kochana.
Anke kochana! wierze,ze jednak sie wam udało. Zrób HCG bedzie jasne.Trzymam kciuki!
margotka86 Witam!! Nie znamy sie jeszcze:D ale juz mi miło:-) pozdrawiam :*
Sailor głowa do góry ! może akurat:D

U mnie bez zmian,czyli humorzasto:/ gdyby nie fakt ,ze trzeba sie zebrac do pracy to pewnie bym z domu nie wychodziła dobrowolnie. Wiecie....wszedzie kobiety w ciązy,wózki z maluchami...Poza tym w pracy tez mam tych "obrazków" pod dostatkiem więc nawet nie mam jak spróbowac oderwac sie od tego tematu.
W jednej chwili wydaje mi sie ,ze mam siły na dalsze starania,że sie uda ,ze to tylko kwestia czasu...niewielkiego..... w drugiej zanosze sie płaczem:/ szkoda ,że te wahania nastroju to nie objaw ciązy.

agnieszka116 jak ja Cie rozumiem. Tez to dzisiaj przezywam.widok tych wszystkich szczęsliwych brzuchaczy,i te małe brzdące:-( Ze tak jest ,ze gdy sie ktos stara to mu nie wychodzi? a inni maja 1/2/3 nie chciana ciaze? kochana ale uszy do góry:D no przeciez nam sie musi udac? bo komu jak nie nam tu wszystkim zebranym? damy rade!!!

:-(

oj dziewczyny

nawet nie mówcie jak czasem bywa trudno. Ja to odczuwam dopiero teraz kiedy zaczeliśmy się starać będąc na tym forum wiedziałam że może nie być łatwo ale miałam nadzieje że jednak szybko pójdzie tak jak za pierwszym razem a tu klops.
Sytuacje pogarsza fakt że co niektórzy w otoczeniu myślą że jestem w ciąży. Kiedyś przy mężu zdarzyła mi się taka sytuacja i jak wróciliśmy do domu to po prostu się rozryczałam a biedak pocieszał:zawstydzona/y:

Dziś do pracy przyszła koleżanka ze swoim 6 dniowym maleństwem bożusiu jaki on jest malutki i taki słodki i przez myśl mi przeszła że ja też takiego szkraba chce tulić i jakoś nie umiałam się cieszyć ich szczęściem:sorry2:

Ale myślę pozytywnie i że uda mi się zaciążyć do końca roku taki przynajmniej mam plan

Witam Was po kilku dniach nieobecności:)
Widzę, że sporo się działo...:)

Pianka
gratuluję fasoleczki!!!:* fantastyczna wiadomość:)

Anke
trzymam kciuki żeby ten pierwszy test pokazywał jednak prawdę. Idź na betę a wszystko będzie jasne:) trzymam mocno kciuki!!&&&

Witam nowe staraczki:) mam nadzieję, że wkrótce zacznę Was kojarzyć każdą z osobna bo na tą chwilę trochę mi ciężko - tyle się Was zjawiło w ostatnich dniach;) oczywiście życzę szybkiego zafasolkowania i bawcie się z nami dobrze;)

Myniu jak się mieszka w nowym gniazdku??
Powodzenia na wizycie u gin, niech coś radzi, co by sierpniowy wyjazd do S. był owocny:)

Domik
na kompocik z truskawek zapraszam:] w weekend zakisiłam też ogórki więc jak przyjdzie ogórkowa zachcianka to też mam czym częstować ciężarne;)

Agus tak się cieszę, że do nas wróciłaś!! i to z owulką!!:D to teraz do działa i przynoś nam kolejne dobre wiadomości:) powodzenia!!:*

Agacynda białko jest, wolne też to możecie działać od świtu do nocy i od nocy do świtu:D

Asita ale Ci tempka ładnie rośnie - z każdym dniem wyższa, no..no.. &&&

Różniczka Twój wykres też bardzo obiecujący:) Trzymam kciuki żeby zakończył się pozytywnym testem:)

No i Sailorek na koniec mi został:) z tego co pamiętam to Czarni miała tak wcześnie owulkę (czego była nieświadoma) i w tym samym cyklu zafasolkowała;) więc...:> &&&&

To tyle do Was:)
a co u mnie...
Temperaturę mierzyłam baaardzo nieregularnie;) co możecie same zobaczyć: Obserwacja cyklu - enpr.pl
Poza tym białko było może jeden, góra dwa dni. Owulki w ogóle nie czułam.
Ani jednego zakłucia jajników - NIC:( wiem, że kilka cykli w ciągu roku może być bezowulacyjnych, ale jak się człowiek stara to raczej nie bierze tego pod uwagę i chce, żeby w każdym owulka była! i ja właśnie tak chcę!!
Oczywiście staranka były ale czy coś z tego będzie.. no wątpię, bez tych objawów to raczej ciężko mieć nadzieję... czekam więc na pierwszy dzień urlopu=dzień wyjazdu na wczasy=dzień spodziewanej @. To dopiero będzie dzień!!;)

Ostatnia edycja:
reklama
Zonqa a dlaczego myślą że w ciąży jesteś? ploteczki jakieś się rozeszły? niedługo zatestujesz to się okaże kto ma rację ;)
Sihaya pisz pisz ile wlezie po ostatnich pustkach przyjemnie wejść gdy jest co poczytać no i gdy pojawiają się nowe staraczki chociaż jak narazie zbyt dużo się nie udzielają :(

Do góry