reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

O matko jaki świat mały :)
ja przy torze wyscigów konnych mieszkam...

Mynia i inne dziewczyny doczekacie sie też II kreseczek... Trzymam kciuki..a ja chyba niedługo bede musiała was opuścić co?

reklama
co do bety to jeśli nawet beta spada to raczej i tak ciąży nie da się uratować, ciążę pozamaciczną weryfikuje się na pierwszym usg tak samo ma się sprawa z bliźniakami a po drugie po co zakładać od razu że może coś złego się dziać z ciążą.

Co do kobiet po poronieniu to lekarz decyduje jakie badania wykonywać i jak długo mają być monitorowane więc po co straszyć od razu najgorszymi rzeczami.

Myniu cieszę się że podróże codzienne do Warszawy ci się podobają

Ale ja nie straszę, ani nic nie zakładam. Życzę wszystkim mamom i przyszłym mamom, żeby wszystko szczęśliwie się rozwijało, jednak realia są czasem trochę inne. Mam obecnie kilka koleżanek w ciąży i wszystkie powtarzały betę. Pierwsze słyszę żeby jej nie kontrolować... Ciąży pozamacicznej nie widać jeszcze na samym początku, tak samo jak normalnej ciąży. Znam przypadki spadającej bety i jednak podtrzymania ciąży do końca, więc nigdy nic nie jest przesądzone...

Co do bety mój lek mówił,jak go o to testowanie pytałam stwierdził,że jeśli nie ma krwawień plamień i innych złych wskazań kikkukrotne robienie bety nie jest potrzebne i ja chyba się będę tego trzymać bo moja koleżanka miała niską betę w dolnych granicach a ciąża pieknie przebiegała. A ta beta tylko powodowała stres u ciężarnej bo nie była książkowa.:tak:

SAilor też tak myślę bo po co się nakręcać, stresować co mam być to będzie ile byśmy nie zrobiły to i tak nie mamy na pewne rzeczy wpływu a jak nic złego się nie dzieje to po co szukać czegoś na siłę

ale każda z nas i tak robi jak uważa

Zonqa tam w moją stronę od Ożarowa już zaczynają się same magazyny i logistyka, to podobno logistyczna stolica Polski :) - tak się reklamuje moje miasteczko :) A dla informatyków w logistyce to raj:) Już bym zmieniała gdyby nie to, że tu mam umowę na czas nieokreślony a tam musiałabym od nowa zaczynać... Dlatego poczekam jak S będzie tutaj, wtedy łatwiej coś zmieniać...

Zonqa a ja mam rodzinę w Kobyłce:) Tzn jakiś mój kuzyn czy wujek tam mieszka, tylko kontaktu w ogóle ze sobą nie mamy:)

reklama
Do góry