reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

Aniulkas beta stwierdza czy jest ciąża, i generalnie nie wykonuje się powtórnego badania

co do konfliktu serologicznego to za bardzo się na tym nie znam ale dr google pomoże tylko za dużo nie czytaj bo to nie zdrowe

Dziewczyny nie smutać się ja też miała chwilę zwątpienia ale trzeba wierzyć we własne siły.

Obyśmy szybko doczekały się naszych małych bąbelków

Ostatnia edycja:
reklama
Aniulkas serdecznie gratuluje i życzę spokojnych 9 miesięcy w sumie to już chyba 8 miesięcy :-)
Przesyłaj fluidki kochana :tak:
Pozostałym dziewczynom testującym życzę zobaczenia II na teście ciążowym :-)

zonqa
nie czytam bo tam nic nie ma o tych moich allo przeciwciałach...
powtorze badanie grupy krwi...
dzowniłam tylko keidys do pracowni serologicznej.. powiedzieli by kontrolowac poziom tych przeciwciałw ciazy bo moze dojsc do poronienia...

Dziewczyny chce was zarazić... tylko szkoda że ciąża nie jest zarażliwa...
Przesyłam fluidki..
Mynia a y z Warszawy ? dpiero teraz zobaczyłam a jakiej dzielnicy? ja mokotów... słuzewiwec

No niedobrze niedobrze Mgiełko:( Mam nadzieję, że tak jak planowaliśmy, najpóźniej w grudniu objawi mi się S. w Polsce na stałe, i już go nigdzie nie puszczę :)
Czuję, że urodzę dopiero 18 albo 19 października:) nie śmiejcie się ze mnie:) Ale tak czuję :) Czyli II ujrzę dopiero w lutym...

Aniulkas ja się przeprowadziłam tydzień temu pod Warszawę:) A do tej pory mieszkałam na Okęciu:) Ale po drodze zwiedziłam sporo innych miejsc wynajmując mieszkania:) na Mokotowie też mieszkałam, blisko telewizji:) I na Ursynowie takim bardzo bliskim- to blisko Służewca :)

Nie zgodzę się z zonqa. Oczywiście, że betę się kontroluje. Należy sprawdzać czy przyrasta odpowiednio (co 48h powinna wzrastać o ok 66%). Spadek bety może świadczyć o zbliżającym sie poronieniu. Zbyt powolny wzrost o ciązy pozamacicznej. A większy wzrost szczególnie na początku o ciąży bliźniaczej. Kontrolowanie bety jest szczególnie ważne dla kobiet, które wcześniej poroniły. Nie jest to tylko badanie "informujące o ciąży"! Jak coś się dzieje na początku ciąży, kiedy lekarz nie widzi jeszcze zarodka to w pierwszej kolejności wysyła na betę...

reklama
Co do dojazdów Zonqa miałaś rację :) Już je polubiłam, pociągiem nie jeżdżę bo ma do niego troszkę daleko i jakby tak miał lać deszcz albo w ten skwar teraz iść to ciężko. Bo na stacje mam 25 minut. PKSa mam z pod domu i na centralny sobie zajeżdżam a cała godzinę w autobusie śpię :) I podoba mi się to, niech sobie mówią co chcą o dojazdach:) JA się zakochałam w mojej nowej malutkiej miejscowości :)
No i S. też ją pokochał bo nawet sporo Afrykańczyków tam mieszka:) I to takich od brzdąców po 60 latków:)

Ostatnia edycja:
Do góry