reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

A dziewczyny powiedzcie mi ... bo wczesniej nie miałam dzieci i nie miałam takiego podejscia jak teraz... czy załużmy jestem juz po owulacji czy warto czy w owgole jbyłby sens bym poszła na usg...czy było by widac czy jest jajeczko czy sie zagnieżdza, czy poczekac do terminu @?? Czy było by wiadac czy jest przed owulacja czy już po ...moze głupie pytanie ale proszę powiedzcie...

Aniulkas przed owulką widać na USG jak rosną pęcherzyki i ile mm mają. Po owulce widać czy jajeczko pękło i widać ciałko żółte.

reklama
Witam wszystkie dziewczyny :-) chciałam dołączyć do grona staraczek :happy2: Mam już jedną pociechę i od jakiegoś czasu myślimy o rodzeństwie dla niej a że samym myśleniem zbyt dużo się nie zdziała czas podjąć starania ;-)Nigdy wcześniej nie korzystałam z forum także trochę się miotam ale w najbliższym czasie szykuje się u mnie więcej czasu wolnego więc będzie czas na wdrożenie się. Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie:happy:

Mam na imię Joanna, w zeszłym roku w lipcu urodziłam córeczkę także za kilka tygodni czeka nas wielkie wydarzenie - roczek naszego skarba. W sierpniu miną 3 lata od naszego ślubu i dołączam się do grona żon wojskowych;-)mieszkamy nad morzem - z tego co widzę to chyba nie ma tu zbyt wielu dziewczyn z tego rejonu

Przed ciążą zawsze uważałam że mam jeszcze tyle do zrobienia przed urodzeniem dziecka, nigdy nie było dobrego czasu na starania bo zawsze coś wydawało się ważniejsze aż w końcu któregoś dnia obudziłam się z tak potężną chęcią by mieć maluszka że nagle wszystko mogło poczekać a najważniejsze było mieć dzieciątko i tak po 4 m-cach poczęła się maleńka:happy2:

reklama
Witam nowe dziewczyny w naszym starającym się gronie:)

Myniu nie wiem skąd ten wisielczy humor wczoraj... może przez hormony?? jestem w trakcie około-owulacyjnych dni i może to przez to?? dziś już na szczęście o niebo lepiej! nawet słońce za oknem się pokazało:)
W pracy tradycyjnie kociołek - i tak pewnie będzie już do końca wakacji, bo dzieci mają wolne więc mogą chodzić na rehab zamiast do szkoły...

Widzę, że coś małpy się nam posypały. Niedobrze:/ Ale może w następnym miesiącu posypie się lawina II:) w końcu równowaga musi być:]

Ja jutro idę do gin. Po pierwsze ustalić czy duphaston pomógł i czy nadal mam go brać. Po drugie podejrzeć pęcherzyk - czy jest/czy pękł/etc. akurat będzie u mnie 16dc. A po trzecie zastanowić się co dalej, bo przecież niby wszystko ok a fasolinki brak - czyżby widmo badania drożności nadciągało??
Tak więc jutro na 15ą, prosto po pracy pędzę na wizytę.

Do góry