reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

hej laski
dzisija już trochę lepiej się czuję,brzucho nie boli za to strasznie mnie mdli;( jak ja będę teraz tak przechodzić miesiączki to zwariuję i te osoby które będą ze mną przebywać też

Dzwonili dzisiaj ze szkoły córci i mam z nią przyjść w poniedziałek obejrzeć szkołe i pozna swoją opiekunkę no ciekawe jak to będzie

reklama
mi się we środę skończyła @ a następną to rożnie mam od 30 do 38 dni :-(

zakupiłam też testy owulacyjne i od wczoraj zaczęłam robić bo w sumie to nie wiem kiedy mam zacząć jak mam taki nieregularny cykl :-(

Ostatnia edycja:
Wiesz jeśli masz min 30dniowe cykle a nawet więcej to wydaje mi się że powinnaś zacząć robić testy gdzieś około 10-12 dzień cyklu, wcześniej nie ma sensu, chyba że po śluzie zobaczysz że go więcej i rozciągliwy, ale szkoda kasy żeby robić wcześniej bo z tego co mówisz to owulacje powinnaś mieć najszybciej 16dc a nawet później

Cześć Asita:) Ja na Twoim miejscu tez testy zaczęłąbym najwcześniej 10 a może nawet 12 tk jak pisze Mgiełka.
Mgiełko też byłam kiedyś na dukanie ale ja po tej diecie dorobiłam się odruchu wymiotnego na myśl o jedzeniu i nawet po odejściu od tej diety mi to zostało do dziś. Czasem wracając z pracy musze wysiadać z autobusu i skoczyć za przystanek... wiadomo co zrobić... nie ładnie no ale lepiej niż w autobusie... :) Ale jeśli Tobie ta dieta pomogła to powodzenia kochana:)
Sailor, odstawiaj wiesiołek i działaj ostro każdego dnia:) prawie do samej spodziewanej @ działaj:) Dla przyjemności trzeba się kochać a nie tylko w dni płodne:) Powiem Wam, że wy się zemnie śmiałyście, że jak pojechałam do S to i rano i w południe i wieczorem ale prawda jest taka, że jak wcześniej nie myślałam o owulacji to było jeszcze więcej (to dlatego, że my nie mamy siebie na co dzień) i spontaniczniej i fajniej... a teraz jak byłam to tak tylko myślałam sobie ostatniego dnia, że no dobra... trzeba jeszcze raz bo przecież owu może akurat być:) I trochę mi się nie chciało:)

Hej. Byłam u lekarza dzisiaj 11dc nie znalazł pęcherzyka już. Także nie wiem czy mamy szanse w tym miesiącu. Wczoraj były przytulanki a dzisiaj pęcherzyka nie było widać. Co myślicie. Przepisał mi duphastone mam go brać od 16 do 25 dnia cyklu i 26 dnia mam zrobić betę jeśli będzie pozytywna to mam cały czas brać duphastone i zadzwonić do niego.

No i wieczorkiem tak mnie jajnik ćmił i miałam strasznie mokro. A dzisiaj strasznie mnie tej jajnik boli.
Napiszecie coś pocieszającego czy nie mam szans.

Anke trzeba być dobrej myśli :))
trzymam kciuki &&&

dziewczyny wiecie co moja teściowa mi dzisiaj znowu powiedziała że w ciąży jestem normalnie mi to wmawia mimo tego ze jej mówię że okres mam i że nie jestem w ciazy .
normalnie mnie do szłu doprowadza bo tak ogólenie to to jest kochana babka .

dziewczyny cy wy kiedyś spotkałyście sie z taką sytuacją że któraś z waszych znajomych mimo miesiączki okazało sie ze jest w ciąży?

nie pomyślcie że ja jakaś nawiedzona jestem tylko tak sie pytam i nie uważam żebym mogła być w ciąży (pisze tak żebyście mnie za wariatkę nie wzieły :))

Ostatnia edycja:
Agnieszko w ciąży okresu nie ma, Może być natomiast krwawienie z krwiaczka jakiegoś lub polipa. Słyszałam nawet w szpitalu,że laska lezała na sali obok brzusio 33 tydzień i opowiadała,że w 5 tygodniu tak krwawiła,że skrzepy były nawet a donosiła. Co prawda większość czasu na leząco ale udało się.

U mnie test owu pozytyw hurra:-D
Anke może już po owu a ciałka żółtego nie było lub płynu w zatoce?

reklama
Do góry