reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka od stycznia 2012.

hmm.. no właśnie myślałam tak jak piszesz - że pewnie nie będę miała owulki... ale wszystko jest jak zwykle, tj. śluz płodny.. tylko ból jajnika wcześniej o 2-3 dni, więc już sama nie wiem.. mam tylko nadzieję, że jeśli jakimś cudem się uda w tym cyklu, to to że wcześniej brałam antybiotyki nie będzie już miało wpływu na rozwój dzidzi.. :/ Dopiero teraz przyszło mi do głowy, że przecież antybiotyki utrzymują się pewnie we krwi jeszcze przez parę dni po odstawieniu:/ muszę poczytać w necie..

reklama
Mam odpowiedź od specjalisty z netu: :)

"Generalnie antybiotyk nie jest szkodliwy dla bobasa na samym początku zanim okaże się, że jesteś w ciaży. Czyli te dwa tygodnie.
Aczkolwiek po stwierdzeniu ciąży jedynym bezpiecznym antybiotykiem jest Bioparox. Dlatego, że jest on miejscowy i nie przenika do krwi."

a więc nie przerywam staranek:-):tak:

Ja dzisiaj jak oglądałam ubrania w galerii kątem oka widziałam ciężarna a małż do mnie mówi, kochanie ty też niedługo będziesz tak nosic nasze maleństwo a mi się smutno zrobiło... :-(

nie smućcie się, prędzej czy później też nas to czeka:), chociaż lepiej aby o było prędzej.. ;-)
w pracy to raczej nie mam takiego napięcia, bo moje koleżnaki albo są w moim wieku albo z 6-10 lat starsze i też bezdzietne, ale za to w grupie moich najbliższych znajomych to albo ciężaróweczki albo dopiero co rozpakowane.. trochę nas dopytują co i jak, kiedy i dlaczego jeszcze nie itd. :/

wiecie co... dostałam @... więc test poczeka do sierpnia... no ale dobrze, ze przynajmniej do lekarza po inne leki nie muszę gnać. szkoda... ale teraz mam nadzieje będzie regularnie wszystko i będzie nam łatwiej utrafić w sierpniu.
A kolega jednak nie ma dobrego węchu :)

reklama
Do góry