reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Aguś, Ty idziesz do ginka we wtorek czy środę?

Byłam, ale nikt tego nie zauważył to się nie narzucałam. U mnie już OK. Od tygodnia nie męczą mnie już tak strasznie mdłości i mogę się cieszyć ciążą.

No dokładnie. Mój brzuchol już się zaokrąglił a to dopiero 11 tydz. W pierwszej ciąży taki jak mam teraz miałam w 5 m-cu.

W środę. :-)
Kochana,pokaz mi no tu foteczkę swojego brzusia,co? :-)

reklama
lopop to jest zwykły gin, ale taki dokłądny i ludzki...dlatego go poleciłam...reklamę mu robie...powinnam mieć jakiś rabat u niego

Co do usg to moze w przyszłym tyg coś zobacze, pójdę ostatni raz na wizytę do gina w Toruniu, on ma super sprzęt. W poniedziałek pójdę też badania zrobic...m.in. bete troche mnie martwi, ze cały czas boli mnie brzuch, choć jem 3x dziennie No-spe... (?)

mississi super gratuluję awansu i dodtakowych obowiazków ;)
mnie też bolał przy 1 ciąży często brzuch a to podobno macica się rozszerza (tak mi ginek mowił) kiedy idziesz naL4? w pracy już się chwaliłaś?
no wiesz niby zwykły ginek ale dla mnie najważniejsze że robi inseminacje u siebie, a nie słyszałaś ile może bierze za ten zabieg?

DZIĘKUJE wam dziewczyny za miłe słowa ..trzymam za was kciuki ...niedługo i wy będziecie wklejać takie fotki życze wam tego z całego serducha ..moje kochane postaram się do was częściej zaglądać bo jesteście przesympatyczne i naprawde u was na forum chyba każdej babeczce jest dobrze!~!!

Teraz to chyba trochę za wcześnie będzie, ja myślę, że chciałabym poznać dopiero ok. 20 tyg. jak już M będzie w domu.
a mąż marynarz?

DZIĘKUJE wam dziewczyny za miłe słowa ..trzymam za was kciuki ...niedługo i wy będziecie wklejać takie fotki życze wam tego z całego serducha ..moje kochane postaram się do was częściej zaglądać bo jesteście przesympatyczne i naprawde u was na forum chyba każdej babeczce jest dobrze!~!!
kochana a gdzie ty tą fasolkę chowasz przed nami?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Narazie maluch nie chce się ujawnić tylko lekko już daje o sobie znać !!!poczekaj kochana za 2 miesiące zacznie być coś u mnie widać w poprzednich ciążach to cokolwiek było widać na przełomie 5/6 mc!!!więc jeszcze trochę czasu!!

A co tam u ciebie ???

mnie też bolał przy 1 ciąży często brzuch a to podobno macica się rozszerza (tak mi ginek mowił) kiedy idziesz naL4? w pracy już się chwaliłaś?
no wiesz niby zwykły ginek ale dla mnie najważniejsze że robi inseminacje u siebie, a nie słyszałaś ile może bierze za ten zabieg?
nie wiem, wydaje mi sie,ze nie zdziera...
w pracy to tylko najbliższym zaufanym kibickom powiedziąłm...nie mówiła jescze oficjalnie, bo jak nie zobacze na usg to ni euwierze :)
planuje iść na l4 na poczatku kwietnia w tygodniu po świetach...chybaze bede sie źle czuła czy coś to do mojej lekarki w POZ skocze i wezme kilka dni na coś innego...najgorsza sprawa,z e w pracy to teraz nie bardzo mam komu powiedzieć, bo nie mam szefa...ta głupia małpa co mnie stresowała odeszła i trwa proces rekrutacji na nowego, właściwie od poczatku roku...jakoś nie chce sie skończyć...wogóle to średni okres na nieobecnosć w pracy, bo mój koncern został kupiony przez inny i czeka nas intergracja, więc nie wiadomo czy bede miała do czego wracać...ale tym to się na razie nie przejmuje...

:) dobre...

reklama
Kochana nie możesz tak , nie możesz winić siebie. Ja mojemu tacie tez nie powiedziałam tylu rzeczy , tez nie doczekał bajpasów . Wiem ze to strasznie boli i powiem Tobie ze bedzie bolało choc nie tak bardzo jak teraz . Oni nad nami czuwają

Słoneczko nie wiedziałam tulam Cię mocno. Kochana nie możesz do tego tak podchodzić Twoj tato teraz patrzy na Ciebie tam z góry i będzie Ci stamtąd pomagał.
Moj tata zmarł 8 lat temu jak byłam jeszcze w ogólniaku, ale wierze, ze wszystkie dobre rzeczy, które mnie w życiu spotkały to za jego sprawką:)
Ból na pewno nie minie zawsze będziesz miała w serduszku takie kłocie. Ja podczas swojego wesela myślami byłam z nim a teraz jak patrze na sój brzuchol to przykro mi się robi, ze nie doczekał się wnuka. Mimo, ze byłby wniebowzięty, ze to chłopak :) ale wierze, ze nad moim dzieckiem też czuwa.

:-( Nie mozesz sie tak obwiniac... Bo skad niby moglas wiedziec, ze sprawy potocza sie tak, a nie inaczej... Czy ktorakolwiek z nas pomyslala wczesniej choc przez chwile, ze tak ciezko bedzie nam zajsc w ciaze?:no:
Widocznie ktos tam u gory tak sobie zaplanowal, ze dziadek nie spotka sie z wnukiem tutaj na ziemi...

Słonko nie można wszystkiego zaplanować.Twój Tata będzie z gory patrzył na swojego wnuka/wnuczkę i będzie otaczał opieką.i na pewno będzie Cię wspierał w staraniach.tak ktoś to zaplanował, tak miało być kochana.wiadomo,że teraz musisz się wypłakać,przeboleć tę stratę ale z czasem ten ból minie i zostaną już tylko piękne wspomnienia po Tacie.życzę Ci teraz duzo siły skarbie,zobaczysz już niedługo znów zaświeci w Twoim życiu słońce.

:-(Scully tulam mocno:tak: teraz jest żal że tak szybko, że nie wszystko udało się zrobić :-( z czasem to mija i będziesz cieszyła się że masz piękne wspomnienia:tak: wiem z własnego doświadczenia chociaż mi nie pozostały nawet wspomnienia bo nic nie pamiętam tylko fotografie i jedna kaseta magnetofonowa z głosem mojego taty, ja byłam bardzo mała miałam 2,5 roku ale do dziś tęsknię, wspominam i zastanawiam się jak to by było gdyby żył :-(zawsze chciałam żeby poprowadził mnie do ołtarza w białej sukni :-(

kochana teraz fasolka sie pojawi w zyciu juz tak jest ze ktos sie rodzi i ktos osdchodzi i zawsze sie to sprawdza a o tate sie niemartw widzi was z gory i z gory bedzie chronil wasze malenstwo

tak jak pisza dziewczyny przyłaczam się nie mogłaś przewidzieć tego co się stało, a wzyciu nie ma sensu załować wyborów, w tamtym czasie taki wybór był najlepszy dla Ciebie wiec nie obwiniaj sie.
Jeszcze raz wyrazy współczucia, miło ze wróciłaś do Nas :)

DZIĘKUJĘ :tak: KOCHANE JESTEŚCIE:tak:

Witam babeczki ale mnie dawno nie było ...jakoś teraz mnie mam czasu na siedzenie przy kompie bo piękna pogoda to dzieciaki z niej korzystają...
Ja wczoraj byłam u lekarza wszystko dobrze tylko muszę powtórzyć pożniej toksoplazmowe bo mam podwyższoną ale img ujemne czyli świadczy o przebytej chorobie!!!!
Noi zamiast przytyć schudłam kolejne 1,5 kg przy zajściu w ciąże ważyłam 53 a teraz waże 50,5 i mdłości już nie mam jakiś czas!!!A i dziś mam usg na 16 i już doczekać się nie moge!!!
a oto moj wielgaśny brzuch .gdzie ten dzieciaczek to nie wiem a i ruchy już czuje tak od 3 dni

:-D gdzie dzidzia się schowała?? :-D

Witajcie Kochane!!!
U mnie wszystko super :-) widziałam wczoraj moją Kruszynkę i słyszałam jej bijace serduszko :-D
Dzidzia mierzy całę 4mm ;-) ginek powiedział że ciąża rozwija się wzorowo.
Odebrałam wszystkie wyniki badań i również są bardzo dobre, więc dalej nie znamy przyczyny wcześniejszej straty.
I jestem taka szczęśliwa bo mam moje małe serduszko nagrane na CD i mogłabym w nieskończoność oglądać.
Kochane dostałam od ginka wczoraj jeszcze piękne zdjęcie 4D mojej fasolinki :-) i ten film.
I kurcze wkleiłabym Wam ale nie mam tutaj kabli więc dopiero w poniedziałek jak wrócimy...mnie się wydaje że tam widać buziaczka fasolkowego.

;-)super ;-)

Hej, ale piękna dziś pogoda. Po pracy pojechałam do rodzicówi męża na działkę i mieliśy grilla, co prawda elektrycznego, ale też pycha jedzonko było;)

my dziś paliliśmy gałązki i ognisko sobie zrobiliśmy (kiełbaski i chlebek) na obiadek ;-) pycha... :tak:

Witam wszystkich po dłuugiej przerwie.
Gratuluje zafasolkowanym olake- podobny termin będziemy miały, mi gin obliczyła termin porodu na 26.11
Generalnie wszystko ok, wyniki badań też.
Na razie tylko pęcherzyk widać, ale na swoim miejscu!Zobacz załącznik 229684

GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Pajka - widziałam wcześniej foto twojego syncia :tak: śliczności rośnie ;-)

Muszę już uciekać do mamy, bo sama nie chce jeszcze spać (wcześniej spała z tatem), a u niej niestety nie ma neta ... papa :tak: milutkiej nocki :tak:

Do góry