reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Aguś, Ty idziesz do ginka we wtorek czy środę?

Byłam, ale nikt tego nie zauważył to się nie narzucałam. U mnie już OK. Od tygodnia nie męczą mnie już tak strasznie mdłości i mogę się cieszyć ciążą.

No dokładnie. Mój brzuchol już się zaokrąglił a to dopiero 11 tydz. W pierwszej ciąży taki jak mam teraz miałam w 5 m-cu.

W środę. :-)
Kochana,pokaz mi no tu foteczkę swojego brzusia,co? :-)

reklama
lopop to jest zwykły gin, ale taki dokłądny i ludzki...dlatego go poleciłam...reklamę mu robie...powinnam mieć jakiś rabat u niego

Co do usg to moze w przyszłym tyg coś zobacze, pójdę ostatni raz na wizytę do gina w Toruniu, on ma super sprzęt. W poniedziałek pójdę też badania zrobic...m.in. bete troche mnie martwi, ze cały czas boli mnie brzuch, choć jem 3x dziennie No-spe... (?)

mississi super gratuluję awansu i dodtakowych obowiazków ;)
mnie też bolał przy 1 ciąży często brzuch a to podobno macica się rozszerza (tak mi ginek mowił) kiedy idziesz naL4? w pracy już się chwaliłaś?
no wiesz niby zwykły ginek ale dla mnie najważniejsze że robi inseminacje u siebie, a nie słyszałaś ile może bierze za ten zabieg?

DZIĘKUJE wam dziewczyny za miłe słowa ..trzymam za was kciuki ...niedługo i wy będziecie wklejać takie fotki życze wam tego z całego serducha ..moje kochane postaram się do was częściej zaglądać bo jesteście przesympatyczne i naprawde u was na forum chyba każdej babeczce jest dobrze!~!!

Teraz to chyba trochę za wcześnie będzie, ja myślę, że chciałabym poznać dopiero ok. 20 tyg. jak już M będzie w domu.
a mąż marynarz?

DZIĘKUJE wam dziewczyny za miłe słowa ..trzymam za was kciuki ...niedługo i wy będziecie wklejać takie fotki życze wam tego z całego serducha ..moje kochane postaram się do was częściej zaglądać bo jesteście przesympatyczne i naprawde u was na forum chyba każdej babeczce jest dobrze!~!!
kochana a gdzie ty tą fasolkę chowasz przed nami?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Narazie maluch nie chce się ujawnić tylko lekko już daje o sobie znać !!!poczekaj kochana za 2 miesiące zacznie być coś u mnie widać w poprzednich ciążach to cokolwiek było widać na przełomie 5/6 mc!!!więc jeszcze trochę czasu!!

A co tam u ciebie ???

mnie też bolał przy 1 ciąży często brzuch a to podobno macica się rozszerza (tak mi ginek mowił) kiedy idziesz naL4? w pracy już się chwaliłaś?
no wiesz niby zwykły ginek ale dla mnie najważniejsze że robi inseminacje u siebie, a nie słyszałaś ile może bierze za ten zabieg?
nie wiem, wydaje mi sie,ze nie zdziera...
w pracy to tylko najbliższym zaufanym kibickom powiedziąłm...nie mówiła jescze oficjalnie, bo jak nie zobacze na usg to ni euwierze :)
planuje iść na l4 na poczatku kwietnia w tygodniu po świetach...chybaze bede sie źle czuła czy coś to do mojej lekarki w POZ skocze i wezme kilka dni na coś innego...najgorsza sprawa,z e w pracy to teraz nie bardzo mam komu powiedzieć, bo nie mam szefa...ta głupia małpa co mnie stresowała odeszła i trwa proces rekrutacji na nowego, właściwie od poczatku roku...jakoś nie chce sie skończyć...wogóle to średni okres na nieobecnosć w pracy, bo mój koncern został kupiony przez inny i czeka nas intergracja, więc nie wiadomo czy bede miała do czego wracać...ale tym to się na razie nie przejmuje...

:) dobre...

reklama
Kochana nie możesz tak , nie możesz winić siebie. Ja mojemu tacie tez nie powiedziałam tylu rzeczy , tez nie doczekał bajpasów . Wiem ze to strasznie boli i powiem Tobie ze bedzie bolało choc nie tak bardzo jak teraz . Oni nad nami czuwają

Słoneczko nie wiedziałam tulam Cię mocno. Kochana nie możesz do tego tak podchodzić Twoj tato teraz patrzy na Ciebie tam z góry i będzie Ci stamtąd pomagał.
Moj tata zmarł 8 lat temu jak byłam jeszcze w ogólniaku, ale wierze, ze wszystkie dobre rzeczy, które mnie w życiu spotkały to za jego sprawką:)
Ból na pewno nie minie zawsze będziesz miała w serduszku takie kłocie. Ja podczas swojego wesela myślami byłam z nim a teraz jak patrze na sój brzuchol to przykro mi się robi, ze nie doczekał się wnuka. Mimo, ze byłby wniebowzięty, ze to chłopak :) ale wierze, ze nad moim dzieckiem też czuwa.

:-( Nie mozesz sie tak obwiniac... Bo skad niby moglas wiedziec, ze sprawy potocza sie tak, a nie inaczej... Czy ktorakolwiek z nas pomyslala wczesniej choc przez chwile, ze tak ciezko bedzie nam zajsc w ciaze?:no:
Widocznie ktos tam u gory tak sobie zaplanowal, ze dziadek nie spotka sie z wnukiem tutaj na ziemi...

Słonko nie można wszystkiego zaplanować.Twój Tata będzie z gory patrzył na swojego wnuka/wnuczkę i będzie otaczał opieką.i na pewno będzie Cię wspierał w staraniach.tak ktoś to zaplanował, tak miało być kochana.wiadomo,że teraz musisz się wypłakać,przeboleć tę stratę ale z czasem ten ból minie i zostaną już tylko piękne wspomnienia po Tacie.życzę Ci teraz duzo siły skarbie,zobaczysz już niedługo znów zaświeci w Twoim życiu słońce.

:-(Scully tulam mocno:tak: teraz jest żal że tak szybko, że nie wszystko udało się zrobić :-( z czasem to mija i będziesz cieszyła się że masz piękne wspomnienia:tak: wiem z własnego doświadczenia chociaż mi nie pozostały nawet wspomnienia bo nic nie pamiętam tylko fotografie i jedna kaseta magnetofonowa z głosem mojego taty, ja byłam bardzo mała miałam 2,5 roku ale do dziś tęsknię, wspominam i zastanawiam się jak to by było gdyby żył :-(zawsze chciałam żeby poprowadził mnie do ołtarza w białej sukni :-(

kochana teraz fasolka sie pojawi w zyciu juz tak jest ze ktos sie rodzi i ktos osdchodzi i zawsze sie to sprawdza a o tate sie niemartw widzi was z gory i z gory bedzie chronil wasze malenstwo

tak jak pisza dziewczyny przyłaczam się nie mogłaś przewidzieć tego co się stało, a wzyciu nie ma sensu załować wyborów, w tamtym czasie taki wybór był najlepszy dla Ciebie wiec nie obwiniaj sie.
Jeszcze raz wyrazy współczucia, miło ze wróciłaś do Nas :)

DZIĘKUJĘ :tak: KOCHANE JESTEŚCIE:tak:

Witam babeczki ale mnie dawno nie było ...jakoś teraz mnie mam czasu na siedzenie przy kompie bo piękna pogoda to dzieciaki z niej korzystają...
Ja wczoraj byłam u lekarza wszystko dobrze tylko muszę powtórzyć pożniej toksoplazmowe bo mam podwyższoną ale img ujemne czyli świadczy o przebytej chorobie!!!!
Noi zamiast przytyć schudłam kolejne 1,5 kg przy zajściu w ciąże ważyłam 53 a teraz waże 50,5 i mdłości już nie mam jakiś czas!!!A i dziś mam usg na 16 i już doczekać się nie moge!!!
a oto moj wielgaśny brzuch .gdzie ten dzieciaczek to nie wiem a i ruchy już czuje tak od 3 dni

:-D gdzie dzidzia się schowała?? :-D

Witajcie Kochane!!!
U mnie wszystko super :-) widziałam wczoraj moją Kruszynkę i słyszałam jej bijace serduszko :-D
Dzidzia mierzy całę 4mm ;-) ginek powiedział że ciąża rozwija się wzorowo.
Odebrałam wszystkie wyniki badań i również są bardzo dobre, więc dalej nie znamy przyczyny wcześniejszej straty.
I jestem taka szczęśliwa bo mam moje małe serduszko nagrane na CD i mogłabym w nieskończoność oglądać.
Kochane dostałam od ginka wczoraj jeszcze piękne zdjęcie 4D mojej fasolinki :-) i ten film.
I kurcze wkleiłabym Wam ale nie mam tutaj kabli więc dopiero w poniedziałek jak wrócimy...mnie się wydaje że tam widać buziaczka fasolkowego.

;-)super ;-)

Hej, ale piękna dziś pogoda. Po pracy pojechałam do rodzicówi męża na działkę i mieliśy grilla, co prawda elektrycznego, ale też pycha jedzonko było;)

my dziś paliliśmy gałązki i ognisko sobie zrobiliśmy (kiełbaski i chlebek) na obiadek ;-) pycha... :tak:

Witam wszystkich po dłuugiej przerwie.
Gratuluje zafasolkowanym olake- podobny termin będziemy miały, mi gin obliczyła termin porodu na 26.11
Generalnie wszystko ok, wyniki badań też.
Na razie tylko pęcherzyk widać, ale na swoim miejscu!Zobacz załącznik 229684

GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D:-D:-D

Pajka - widziałam wcześniej foto twojego syncia :tak: śliczności rośnie ;-)

Muszę już uciekać do mamy, bo sama nie chce jeszcze spać (wcześniej spała z tatem), a u niej niestety nie ma neta ... papa :tak: milutkiej nocki :tak:

Do góry