reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Witajcie:)

Oj ja też wiem co oznacza taka bladziuteńka kresuchnaaa, z tej kresuni rozwija się mój kurczaczek, a była widoczna pod lupą:-D w tym samym dniu miałam 460 beta Hcg, a kreska była baaaaardzo blada, a test wykrywał przecież od 5:)

reklama
A kuku. :-p

Zaglądam popołudniowo,bo Moja Niuńka pojechała z Babcią na zakupy,a ja sobie podłogi pomyłam,ogarnęłam gary :dry: :-p i teraz relaksik (przy bólu podbrzusza i ci*ki w środku :dry:) chwilowy. ;-)

No pięknie jeszcze mi opryszczka wyskoczyła na ustach... wrrrr!!!
Dobrze że jakeś resztki zoviraxu jeszcze mam ale i tak juz zdążył się niezły bąbel zrobic.:-(

Ostatnia edycja:
Kerna dzwoniłam tylko dzis do niego i chwilę rozmawialiśmy,bo wizytę mam w pon iedziałek...

Ogólnie powiedział ze ten stosunek wyników nie jest zły,ale ja jakoś nie jestem przekonana!!!!!
aham...ale nie wymyślaj sobie problemu..jak mówi, że nie jest zły, to nei jest!!!!!!!!:tak:

Kerna - sadze, ze jak do 15-go nie dostaniesz @ to wynik tego dnia moze byc tylko jeden.... bo przeciez u Ciebie za kilka dni jest termin @, prawda?
no w poniedziałek mi wypada termin:tak: jak w przyszłym tyg nie zawita @ to bedę mieć duuuużo nadzieji na sukces:-). Czuję sie dziwnie....piersi czasem bolą jakby mi ktos pustaka położył na klacie..dosłownie:baffled: gniecie w piersiach mnie.....kłucia podbrzuszowe trwają.....

Oj ja też wiem co oznacza taka bladziuteńka kresuchnaaa, z tej kresuni rozwija się mój kurczaczek, a była widoczna pod lupą:-D w tym samym dniu miałam 460 beta Hcg, a kreska była baaaaardzo blada, a test wykrywał przecież od 5:)
ojjjjjjjjjjjjjj masz to za sobą....:-):-):-):-):-)

A kuku. :-p

Zaglądam popołudniowo,bo Moja Niuńka pojechała z Babcią na zakupy,a ja sobie podłogi pomyłam,ogarnęłam gary :dry: :-p i teraz relaksik (przy bólu podbrzusza i ci*ki w środku :dry:) chwilowy. ;-)
eh Ty hardcorowa babo....;-);-);-) do mnie zara zawita pleban i ogarniam chate;-)

Nie wytrzymałam do rana- niby HCG wtedy najwieksze, ale teraz zrobiłam wlasnie jeszcze jeden test i wyszly II KRESKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 wow nie moge uwierzyc:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:;-);-);-);-);-);-);-);-);-):tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::nerd::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Ogromne gratulacje!!!!!!!

hej kobietki a ja sie dzis dowiedzialam ze u mnie w osrodku nierobia beta hcg :( wiec zostaja mi tylko sikacze testy bo do najblizszego mista grudziadza gdzie takie cos napewno robia mam 25 km :baffled: wiec kicha....musze bidula czekac jak wy :zawstydzona/y: a tak to bym w poniedzialek mogla sobie zrobic bete a tu dupa u nas nierobia...

Witam Laseczki!

Zaraz przystępuje do nadrabiania zaległości. Zerknęłam i widzę że coś się dzieje, jakieś fasolki :-D
Mnie kłuje lewy jajnik z torbielą, czekam na @

Humorek mi dopisuje, wczoraj fryzjer, wcześniej zaszalałam i zrobiłam sobie fajny wzorek na pazurkach. Zawsze to kobieta lepiej się czuje jak jest zadbana. :-)

I wiecie co nawet o fasolce tyle nie myślę i nie skupiam się na tym.

to ja chyba tez pojde zrobic sobie cos z wlosami a paznokcie to sama sobie chyba jutro zrobie bo te zele co ostatnio zrobilam przed urodzinami to juz mi bardzo odrosly wiec czas juz najwyzszy zebym sobie zrobila nowe a te zpilowala :)

A u mnie nic dobrego:no:Odebrałam dzis wyniki i sie załamałam...
Estradiol :23:((((((((((((
FSH: 5.87
LH:4.53

W poniedziałek ide do gina i zobacze co powie!!!!

Dobrze rozumiem ze przy takich wynikach nie ma szans na owulke????:confused:

A miało byc tak pieknie dzis....:no:

Wartość FSH poniżej 3 mIU/ml sygnalizuje niewydolność przysadki.
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.
Wartość FSH 12-18 mIU/ml oznacza wyczerpującą się rezerwę jajnikową, stymulacja przy takim FSH jest trudna.
Przy FSH > 18 mIU/ml stymulacja owulacji jest bardzo trudna, a często niemożliwa, prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo małe.

Estradiol (E2)

Wg tego powyżej nie jest źle, bo da się wystymulować te wskaźniki :tak:

Witajcie kobiety:)
Witam Was po długiej przerwie spowodowanej świąteczną wizytą u rodziny i brakiem tam internetu.
Nie wiem co się wydarzyło przez ten czas na forum i nie dam rady przeczytać zaległych wiadomości.
Mam nadzieję,że pojawiło się kilka fasoleczek, bo wkońcu święta to magiczny czas.
Teraz postaram się co jakiś czas zajrzeć.
Ściskam mocno wszystkie staraczki :-)

:-) wróciłaś :-D:-D:-D

ej a ja dziś spanikowałam, bo moja dyrekcja zapowiedziała rozmowę, że chce mi dać wychowawstwo od wrzesnia:szok:a mi dobrze, że skacze po grupach i żadnym rodzicom ie muszę się tłumaczyć, kiedy idę na l4 etc.No i tak spanikowałam(bo ja tu ciąże planuję i l4- w przedszkolu jest za duże rzyko zarażeń, żeby pracować w ciąży-, a nie pracę na pełnych obrotach że zrobiłam bobo- test- 5 dni przed terminem:-(nie z rannego moczu i wyszła krecha kontrolna bardzoooooooooo wyraźna i straszliwie blada, ledwo widoczna testowa, czyli tak na prawdę dalej nic nie wiem i muszę powtarzać, a ajlepiej hcg zrobić, ale powinnam z tym zaczekać do wtorku...

:-D 1 wyraźna i 1 niewyraźna :tak: to oznacza:... :tak::tak::tak::-)

dawno cię nie było ;-) co słychać u ciebie i fasoleczki?? :-)

A tu jest lista norm laboratoryjnych:
normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych - Wiki 28dni

Jest pomocna :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
ZAFASOLKOWANE:

Agapas -
dorkaa -
pati1159 - 3 cykl
mazia -
krewetka -
waniliowa - 1 cykl
sandrahaha - 18 cykl
scorpioniczkaa - 3 cykl