reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
chyba tylko ja jestem na posterunku i niestety nie robiłam. Ale czego jesteś skołowana..lekarz nie wytłumaczył wyników??:confused:

Kerna dzwoniłam tylko dzis do niego i chwilę rozmawialiśmy,bo wizytę mam w pon iedziałek...

Ogólnie powiedział ze ten stosunek wyników nie jest zły,ale ja jakoś nie jestem przekonana!!!!!

moze bym sie przylaczyla i tez z wami 15 ale ja wiem ze pewnie niedam rady wytrzymac tak dlugo hihihi jak ja do jutra niedotrwalam to co dopiero za tydzien jak juz bedzie mnie nosic z ciekawosci a ja podobnie jak ty bardzo jestem na tak ze mysle ze sie udalo bo ten wczorajszy bol na dole z prawej strony tam gdzie mialam kiedys mala i wydaje mi sie ze tam jest twardziej najgorzej bedzie jak sie okaze ze niejestem i co wtedy ze niby co to bylo:szok: hihihii oki babki ja spadam obiad robic bede tu wieczorem papapapap

Widzę że dziewczyny niedługo testujecie ,mam nadzieję że zobaczycie te 2 krechy noi że ja niedługo je zobacze ....póki co jeszcze dziś przytulanki ...tylko nie wiem czy owulacja była czy się spóżnia bo zawsze mnie jajnik bolała a może coś tak się zagnieżdża no nie wiem zobaczymy.

no to dziewczyny do dzieła
b045.gif

Witajcie kobiety:)
Witam Was po długiej przerwie spowodowanej świąteczną wizytą u rodziny i brakiem tam internetu.
Nie wiem co się wydarzyło przez ten czas na forum i nie dam rady przeczytać zaległych wiadomości.
Mam nadzieję,że pojawiło się kilka fasoleczek, bo wkońcu święta to magiczny czas.
Teraz postaram się co jakiś czas zajrzeć.
Ściskam mocno wszystkie staraczki :-)

Kerna no właśnie nie wiem czy sie cieszyć w tej nadchodzącej owulki bo nie wiem czy będzie nad dane spędzić ja razem...obecnie jestem w domu rodzinnym i raczej dopiero w sobote, niedziele będzie nam dane się spotkac... :/

Wczortaj jeszcze zauważyłam ze szyjka poszła ku górze i jest miekka - z tego co sie naczytałam to klapa.

Jeśli teraz sie nie uda wstrzymam się pare miesięcy by dzisia rodziła sie w pierwszej połowie 2011 roku. Większośc osób z Naszej rodziny jest w tej drugiej połowie - zbankrutować można :D A juz najlepiej to by było na luty albo sierpień :D bo tam tylko po jednej okazji puki co:-)

Witajcie kobiety:)
Witam Was po długiej przerwie spowodowanej świąteczną wizytą u rodziny i brakiem tam internetu.
Nie wiem co się wydarzyło przez ten czas na forum i nie dam rady przeczytać zaległych wiadomości.
Mam nadzieję,że pojawiło się kilka fasoleczek, bo wkońcu święta to magiczny czas.
Teraz postaram się co jakiś czas zajrzeć.
Ściskam mocno wszystkie staraczki :-)
Witam Cię bardzo gorąco. U nas tutaj dużo się wydarzyło oczywiście u mnie przyszła @ w Wigilię co mi humorek popsuło.
Co u Ciebie byłaś u ginka, jak tam twój szef "boczy" się za tą kawkę ze solą czy zapomniał?

Oliwka - witamy w gronie staraczek
Suzi - ja Ci nie pomoge, nie wiem co oznaczaja te wyniki...
Kerna - sadze, ze jak do 15-go nie dostaniesz @ to wynik tego dnia moze byc tylko jeden.... bo przeciez u Ciebie za kilka dni jest termin @, prawda?

ej a ja dziś spanikowałam, bo moja dyrekcja zapowiedziała rozmowę, że chce mi dać wychowawstwo od wrzesnia:szok:a mi dobrze, że skacze po grupach i żadnym rodzicom ie muszę się tłumaczyć, kiedy idę na l4 etc.No i tak spanikowałam(bo ja tu ciąże planuję i l4- w przedszkolu jest za duże rzyko zarażeń, żeby pracować w ciąży-, a nie pracę na pełnych obrotach że zrobiłam bobo- test- 5 dni przed terminem:-(nie z rannego moczu i wyszła krecha kontrolna bardzoooooooooo wyraźna i straszliwie blada, ledwo widoczna testowa, czyli tak na prawdę dalej nic nie wiem i muszę powtarzać, a ajlepiej hcg zrobić, ale powinnam z tym zaczekać do wtorku...

reklama
Witam!
Bylam dzisiaj na ostatnim monitoringu - raczej "chleba z tego nie bedzie". Kazal mi znowu zbadac prl, czy cos sie zmienilo. Jesli spadla a w nastepnym cyklu monitoring pokaze, ze owulki znowu nie ma, zaczniemy stymulacje.
Tym razem mial troche wiecej czasu, wiec sobie troche pogadalismy. Jesli chodzi o owulke, to powiedzial, ze jedynym 100%owym dowodem, ze byla jest ciaza:tak: A mial kilka takich przypadkow, ze stwierdzil brak owulki a jednak fasolka sie zjawila. Poza tym tylko 50 % par, ktore sa absolutnie zdrowe od razu zaskakuja (to dla tych dziwczyn, ktore zaczely dopiero staranka i sie martwia, ze sie nie udalo za pierwszym razem)
No wiec teraz czekam. Ale przynajmniej tym razem ominie mnie shiza pt "jestem w ciazy czy nie jestm?";-)
Witam sie dziewczynki:-)

Czy króraś moze sie wypowiedzieć w mojej sprawie???????:-(
Która z Was robiła oznaczenia?????

Jestem skołowana tym wszystkim:baffled:
raczej Ci nie zinterpretuje Twoich wynikow, ale ja mialam takie i przejal sie tylko prolaktyna. Mozesz sobie porownac:tak:
TSH: 4,59 ul/ml
FSH: 6,18 mlU/ml
LH: 4,58 mlU/ml
Estardiol: 88,10 pg/ml
Prolaktyna: 39,19 ng/ml

ej a ja dziś spanikowałam, bo moja dyrekcja zapowiedziała rozmowę, że chce mi dać wychowawstwo od wrzesnia:szok:a mi dobrze, że skacze po grupach i żadnym rodzicom ie muszę się tłumaczyć, kiedy idę na l4 etc.No i tak spanikowałam(bo ja tu ciąże planuję i l4- w przedszkolu jest za duże rzyko zarażeń, żeby pracować w ciąży-, a nie pracę na pełnych obrotach że zrobiłam bobo- test- 5 dni przed terminem:-(nie z rannego moczu i wyszła krecha kontrolna bardzoooooooooo wyraźna i straszliwie blada, ledwo widoczna testowa, czyli tak na prawdę dalej nic nie wiem i muszę powtarzać, a ajlepiej hcg zrobić, ale powinnam z tym zaczekać do wtorku...
Podobno jak widac druga kreche, oznacza to tylko jedno:tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry