reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

eh,juz sama nie wiem po co to pisze bo potem okazuje sie ze falszywy sygnal.dni po owu sa ok ale te przed sama @ juz nie...

nie wiem czy doczytalas ze zaczelam procedure wizowa...Teraz najwazniejsze jest bym dostala jak najszybciej to czego wymagaja od pracodawcy a reszte tez skompletuje

Eijf i bardzo dobrze:tak: tylko jakby Ci sie zafasolkowalo to lepiej nie latac pierwsze trzy miesiace:sorry: wiele sprzecznych informacji na ten temat powstalo ale lepiej dmuchac na zimne:sorry:

Zaraz zaraz bo to tak napisalam jakbys miala nie leciec juz prostuje.

Samo latanie nie jest niebezpieczne jesli ciaza nie nalezy do zagrozonych. ja bylam na wakacjach pod koniec pierwszego trymestru. Moj lekarz twierdzi ze mozna latac samolotem jak najbardziej jesli ciaza jest zdrowa, tylko nie jakimis tanimi liniami a porzadnym samolotem, wazne jest wyrownanie cisnienia w kabinie. Wydaje mi sie ze nalezy sobie odpuscic jakies egzotyczne wakacje bo to inna flora bakteryjna, inna woda itp
Jak wszystko sobie dokladnie planujesz to ewentualnie zadbaj tez o ubezpiecznie, bo praktycznie wszystkie wykluczaja ciaze ze swojej odpowiedzialnosci lub ograniczaja finansowo. Takze jak cos to wakacje super sprawa mozna odpoczac i to jest super dla fasolki tylko zeby nie bylo przeciwskazan no i kraj jakis do rzeczy NY wydaje mi sie ze ok tylko znowu dluga ta podroz.

Ostatnia edycja:
reklama
Eijf na pewno o pierwsze dziecko walczy się inaczej, przy pierwszym bym nie odpuściła. ale tez inaczej się walczy po 6 miesiącach a inaczej po 16, tak to już jest...

Mmmm niski progesteron to zwykle efekt podwyższonej prolaktyny, jak zbijesz prolaktynę to progesteron powinien sam skoczyć do góry.

hej dziewczyny, jestem nowa , wszystkie babki serdecznie pozdrawiam :-) !!!
staramy sie z męzem juz od 5 miesiecy i nic :-( nigdy nie podejrzewałam ze to moze byc takie trude....bylam pewne , ze jak zechcemy dzidziusia to zrezygnujemy z antykon i bedzie...a rzeczywistosc jest inna niestety ..
w przyszlym tygodniu mam gina wiec moze sie okazac ze bedzie potrzebne wsparcie lekami itp.:-(
KIEDYS TAK BARDZO BALAM SIE WPADKI, A TERAZ TAK MI SMUTNO NIE MOGAC ZAJSC W CIAZE/ nie chcę wpasc w jakas depresje... :-:)-(
a moze te 5 miesiecy to nie tak duzo , jakie macie doswiadczenie ???

a mnie sie tak baardzo wstawac nie chce!nie mam nic do jesieni i zimy poza tym ze ciemno i zimno.nie znosze tego najlepiej.przy wstawaniu nie potrafie byc wesola.zawsze z rana dzwonimy ze znajoma narzekajac na co sie da i wyrzucajac wszystko z siebie ale ona akurat zaczela swoje 3tyg wakacje w kraju gdzie jest wiosna...zycie jest niesprawiedliwe...
przede mna kolejny tydzien pracy..jutro lub w srode ma przyjsc @to juz wogole humoru nie bede miala.Temperatura nie spadla ale i nie skoczyla.Mierze sobie poznym wieczorem tez z ciekawosci i dziwi mnie ze jest tak wysoka bo przewaznie byla taka jak rano.no a wieczoremi mam 37 albo i wiecej.tak poza tym to niewiele znaczy,ale mierze bo ona lubi spadac juz wieczorem jak mam dostac @.teraz mam 36,7-8 i czuje jajnik,troche podbrzusze albo brzuch,juz sama nie wiem.wczoraj w lozku moj spytal(a nigdy wlasciwie tego nie robi bo sam zauwaza kiedy zaczynam ryczec)"jestes juz w ciazy?"i mowi "mysle ze tak,o czuje ze tam cos jest"(kladac reke na brzuchu).oooo...mile ale i przykre.
co do testowania to po polrocznym staraniu inaczej sie do tego podchodzi.dzis wiem ze nie ma sensu wydawac kasy na testy jesli ma sie regularnie @.Wiem ze ma przyjsc jutro lub w srode(bo faza lut.albo 12 albo 13)jak nie przyjdzie jakims cudem to na pewno sprobuje.(patrzac na ostatni wykres to chyba w srode sie moge spodziewac)
trzymajcie kciuki za to i za moje papiery po wize:)

witaj Agniesiar ale ty ranny ptaszek jestes!twój wykres faktycznie dziwny, moze to wina termometru?
mnie dziecie dzis wyjatkowo wczesnie sciagnelo z luzka, boje sie ze Maja lapie jakies przeziebienie ale moze sie znowu rozejdzie po kosciach jak ostatnio.
mam 39dc i dalej czekam. wczorajsze dolegliwosci minęly i na razie jest oki.

a mnie sie tak baardzo wstawac nie chce!nie mam nic do jesieni i zimy poza tym ze ciemno i zimno.nie znosze tego najlepiej.przy wstawaniu nie potrafie byc wesola.zawsze z rana dzwonimy ze znajoma narzekajac na co sie da i wyrzucajac wszystko z siebie ale ona akurat zaczela swoje 3tyg wakacje w kraju gdzie jest wiosna...zycie jest niesprawiedliwe...
przede mna kolejny tydzien pracy..jutro lub w srode ma przyjsc @to juz wogole humoru nie bede miala.Temperatura nie spadla ale i nie skoczyla.Mierze sobie poznym wieczorem tez z ciekawosci i dziwi mnie ze jest tak wysoka bo przewaznie byla taka jak rano.no a wieczoremi mam 37 albo i wiecej.tak poza tym to niewiele znaczy,ale mierze bo ona lubi spadac juz wieczorem jak mam dostac @.teraz mam 36,7-8 i czuje jajnik,troche podbrzusze albo brzuch,juz sama nie wiem.wczoraj w lozku moj spytal(a nigdy wlasciwie tego nie robi bo sam zauwaza kiedy zaczynam ryczec)"jestes juz w ciazy?"i mowi "mysle ze tak,o czuje ze tam cos jest"(kladac reke na brzuchu).oooo...mile ale i przykre.
co do testowania to po polrocznym staraniu inaczej sie do tego podchodzi.dzis wiem ze nie ma sensu wydawac kasy na testy jesli ma sie regularnie @.Wiem ze ma przyjsc jutro lub w srode(bo faza lut.albo 12 albo 13)jak nie przyjdzie jakims cudem to na pewno sprobuje.(patrzac na ostatni wykres to chyba w srode sie moge spodziewac)
trzymajcie kciuki za to i za moje papiery po wize:)
A moze twoj facet ma dobre przeczucie:tak::tak:

Eijf widzę że się mocno nakręciłaś w tym cyklu, życzę Ci kochana ciaży jak nie wiem co :-)

Agniesia Twój wykres to efekt małej dokładności termometru, generalnie płaski wykres przed owu to dobrze, skoki to zwykle efekt zbyt wysokiej albo skaczącej prolaktyny. gdybyś miała dokładniejszy termometr to zamiast krechy miałabyś pewnie małą falę albo coś w tym stylu. w każdym razie to normalne.

reklama
Do góry