reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

No my oczywiscie Noe wspieralismy chociaz pod koniec mi sie taka plytka Hiltonowna z niej wydala:sorry: a Josje za bardzo mi Dode przypomina:sorry: moze nie wczoraj ale ma czasami takie ruchy gesty jak Doda:sorry: chyba najbardziej tu pasowalaby wlasnie Madelon jest taka skromna bylaby super do dzieci:sorry:

Co do wesela jestem ciekawa efektu czekam na fotki:tak:
sama jestem ciekawa jak to bedzie.W ogole nie przepadam za weselami a jedyne co mi sie podoba to wlasnie to ze taka kiecke mozna sobie zalozyc.mam nadzieje ze fajnie to bedzie wygladalo...Co innego ostatnio bo znalam fryzjerke(tu mi jakas z internetu znaleziona przyjdzie).Ciekawe jak mnie uczesze.W ogole to inaczej bo juz jesien.Pewnie sie wygrzeje w tej sukieneczce.poza tym nie wiem jak belgijskie ale holenderskie wesela to rozne sa.nie wiem czego sie spodziewac.Wiem tylko ze w jakims zameczku ma byc...fotki na pewno zaraz nastepnego dnia dolacze jesli beda sie do publikazji nadawaly.
a apropos Noa to tez fajne imie dla dziewczynki:)

reklama
czesc jestem tu nowa. Z mezemstaramy sie 1 cykl calkiem spontanicznie postanowilismy ze to juz :) mam dosc dlugie cykle bo czasem nawet 36-38 dni. Pierszy raz kochaliśmy się 17dc, 18 dc postanowiłam zrobic test owu, zrobilam 18, 19 i 20 dc czyli dzis, czy moge prosic Was o pomoc w interpretacji wynikow bo wydaje mi sie ze 2 dni testy byly pozytywne.. myslicie ze moglo sie udac? nastepny seks dopiero dzis 20dc.
moim zdaniem tylko z 19dc mozna uznac za pozytywny.jesli to prawda i robiliscie to 17,18 to bardzo dobrze i cos moze z tego byc.powinnas jednak obserwowac tez sluz i temperature by stwierdzic czy owu byla.same testy pokazuja tylko pik hormonu lh charatkerystycznego przed owulacja.mnie sie przewaznie sprawdzaja ale niestety nie zapewniaja ze sie uda.Podobna kobieta ma tylko 25% szans nawet jak robi to w czasie owu.niestety.

Czy testy owulacyjne sie sprawdzaja?? kupilam 10 szt i chce zrobic. od ktorego dnia najlepiej zaczac robic test owulkacyjny? nigdy tego nie sprawdzalam wiec nie wiem :)
Sprawdzaja ale nie nalezy opierac sie tylko na testach.No i nie daja niestety gwarancji ze sie uda.To kiedy zaczynasz robic zalezy od tego jak dlugi masz cykl.Za pozytywny test uznaje sie tylko ten w ktorym paski sa rownie mocne (bez watpliwosci) lub testowy mocniejszy

dziękuję Ci za odpowiedź, temperatury nie mierzę, bo w sumie zrobiliśmy to bez większych przygotowań :) a śluz był od kilku dni wcześniej..innych oznak owulacji raczej nie miewam typu bolące piersi czy ból jajnika. Boję się jednak że ten jeden raz 17 dc mógł nie wystarczyć.. jednak do dziś 20dc nie mieliśmy okazji. zobaczymy :)

sama jestem ciekawa jak to bedzie.W ogole nie przepadam za weselami a jedyne co mi sie podoba to wlasnie to ze taka kiecke mozna sobie zalozyc.mam nadzieje ze fajnie to bedzie wygladalo...Co innego ostatnio bo znalam fryzjerke(tu mi jakas z internetu znaleziona przyjdzie).Ciekawe jak mnie uczesze.W ogole to inaczej bo juz jesien.Pewnie sie wygrzeje w tej sukieneczce.poza tym nie wiem jak belgijskie ale holenderskie wesela to rozne sa.nie wiem czego sie spodziewac.Wiem tylko ze w jakims zameczku ma byc...fotki na pewno zaraz nastepnego dnia dolacze jesli beda sie do publikazji nadawaly.
a apropos Noa to tez fajne imie dla dziewczynki:)

U nas wesela pewnie jak i u Was czasami ekstra sukienka a czasami jeansy tez beda dobre:no: oj z tymi fryzjerkami trudno znalezc dobra:sorry: moja niby fajna ale tez mi troche tym razem za krotko wlosy podciela:sorry:

Lubie krotkie imona dla dziewczynek kiedys chcialam dac Mia;-) Noa tez ladnie ale juz dlugo mam takie swoje jedno czy dwa ulubione:tak: moja przyjaciolka bedzie rodzic teraz i dziewczynka bedzie miec na imie Jasmin( dla mnie osobiscie troche za marokanskie:zawstydzona/y:) Moj maly jak widzialas ma na imie Quinten trudno nam bylo znalezc cos dla chlopczyka nic mi sie nie podoba:sorry:chialam tez Sam ale syn znajomej sie tak nazywa no i nie chcialam sie powtarzac:sorry:

Lubie krotkie imona dla dziewczynek kiedys chcialam dac Mia;-) Noa tez ladnie ale juz dlugo mam takie swoje jedno czy dwa ulubione:tak: moja przyjaciolka bedzie rodzic teraz i dziewczynka bedzie miec na imie Jasmin( dla mnie osobiscie troche za marokanskie:zawstydzona/y:) Moj maly jak widzialas ma na imie Quinten trudno nam bylo znalezc cos dla chlopczyka nic mi sie nie podoba:sorry:chialam tez Sam ale syn znajomej sie tak nazywa no i nie chcialam sie powtarzac:sorry:
My mamy Wiktorię a chłopiec ma być Franek ,ale Twój syn ma ślicznie na imię:-)

U nas wesela pewnie jak i u Was czasami ekstra sukienka a czasami jeansy tez beda dobre:no: oj z tymi fryzjerkami trudno znalezc dobra:sorry: moja niby fajna ale tez mi troche tym razem za krotko wlosy podciela:sorry:

No dzinsy mnie rozbrajaja...Mam nadzieje ze bedzie bardziej elegancko_Okaze sie.Nie ma jak to polskie wesela.
co do imion to ja mam dwa dla dziewczynek i nie moge sie doczekac by je uzyc!jesli chodzi o chlopca to mam ogrony problem bo po prostu od lat nie moge wymyslic zadnego ktore by mi naprawde podeszlo.Niby cos tam mam ale taka przekonana jak do tych dziewczencych nie jestem.Wiem ze mam jeszcze czas ale problem w tym ze nawet czysto teoretycznie nie moge wymyslic.Z dziewczynkami jak mowilam to nie problem.Jedno mamy chlopiece ale to tez nie na sto procent.Oprocz tego ktore mamy to podoba mi sie tez Sem (ale to bardzo popularne imie akurat) i Mees ale to to samo co z Sem (popularne) a poza tym jak sie zdrobniale wola to moim zdaniem dziwnie brzmi bo sama zobacz (Meesje...) (nie wiem czy wiesz ale w nl zdrabnia sie z "je" u was chyba z "ke".tak czy tak dziwnie brzmi.
Moja znajoma miala fajne imie : Jayden
p.s. usmialam sie z tymi marokanami.widze ze temat w be tez znany...

reklama
No dzinsy mnie rozbrajaja...Mam nadzieje ze bedzie bardziej elegancko_Okaze sie.Nie ma jak to polskie wesela.
co do imion to ja mam dwa dla dziewczynek i nie moge sie doczekac by je uzyc!jesli chodzi o chlopca to mam ogrony problem bo po prostu od lat nie moge wymyslic zadnego ktore by mi naprawde podeszlo.Niby cos tam mam ale taka przekonana jak do tych dziewczencych nie jestem.Wiem ze mam jeszcze czas ale problem w tym ze nawet czysto teoretycznie nie moge wymyslic.Z dziewczynkami jak mowilam to nie problem.Jedno mamy chlopiece ale to tez nie na sto procent.Oprocz tego ktore mamy to podoba mi sie tez Sem (ale to bardzo popularne imie akurat) i Mees ale to to samo co z Sem (popularne) a poza tym jak sie zdrobniale wola to moim zdaniem dziwnie brzmi bo sama zobacz (Meesje...) (nie wiem czy wiesz ale w nl zdrabnia sie z "je" u was chyba z "ke".tak czy tak dziwnie brzmi.
Moja znajoma miala fajne imie : Jayden
p.s. usmialam sie z tymi marokanami.widze ze temat w be tez znany...

Znany bardzo dobrze znany temat:laugh2:

U nas i tak i tak zdrabnia sie, czasami i tak sie nie da np Quinten a ja mowie czesto Quintus lub kapoen, kapoentje:-D

Zdradz troche tych swoich imion:sorry:

Do góry