reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

hej dziewczyny:-)
czasem tu zagladam was poczytac ale ostatnio nie pisze ...
nie moge tego ogarnąć za duzo piszecie;-) hehe i duzo sie osób tu przewija i nie jestem w stanie wszystkich zapamiętać, ale bardzo wam kibicuję zarówno "starym " staraczką jak i "nowym" :tak::-)

u mnie zbliża sie termin @ dzisiaj 12 dpo jeszcze 3 dni i zatestuję ale tylko wtedy jak temperatura wzrośnie 14 lub 15 nie spadnie;-)
narazie nie czuje żadnych objawów oprócz bolących jajników i nie staram sie doszukiwać żadnych innych:tak:

reklama
Dziewczyny - moze niedlugo zaczne staranka i dlatego chcialabym odswiezyc wiadmosci: ile przed zajsciem trzeba brac kwas foliowy?

Powodzenia dla wszystkich staraczek :tak:

Ewcia w okolicy dni płodnych to warto uprawiać seks regularnie, kierując się śluzem płodnym, zwłaszcza jeśli jest się początkującą w wykresach to lepiej nie polegać na samych tempkach.
poza tym czym inny jest powolny skok a czym innym kilka skoków w cyklu- powolny skok na wykresie zwykle widać pięknie, a parę skoków (poprzedzonym paroma ścieżkami śluzowymi) to parę podejść do owu, wtedy trzeba starać się w czasie każdego podejścia bo nie wiadomo które będzie tym właściwym. ale nie sądzę by to u Ciebie miało miejsce.
Ewcia, a długo mierzysz tempki? bo coś jest u Ciebie nie tak z oznaczeniem śluzu.
Emma zbyt długiego doświadczenia w mierzeniu tempek - kilka miesięcy. I przyznaję, że ciężko mi się ten śluz rozpoznaje jeszcze, dlatego bazuje na tempkach :-p
a ja mam jakos w dwoch ostatnich cyklach preblem z rozroznieniem sluzu,zwlaszcza ze nie mam go zbyt wiele.wczesniej jakos widzialam ten gesty przed owu,jajkowaty,wodnisty,znowu gesty a teraz nie jestem pewna i to mi utrudnia wyznaczenie owu.zaraz po @ wylazlo ze mnie cos co sie ciagnelo.dwa dni mialam ale taki piekny przezroczysty to tez nie wiem czy byl...no i badz tu madra.czy jakis nieplodny tez sie ciagnie?chyba nie z tego co wiem
Eijf rozumiem, że w końcu nie bierzesz ziółek - tego zestawu dla starających się?

Eijf ja tez tylko dla dziewczynek mam:tak:

Chyba po prostu łatwiej się nam - kobietom - wyobrazić sobie, jak to jest mieć tak, a nie inaczej na imię w przypadku dziewczynek. Możemy zastanowić się zawsze, czy same chciałybyśmy mieć tak na imię :tak:
Dziewczyny - moze niedlugo zaczne staranka i dlatego chcialabym odswiezyc wiadmosci: ile przed zajsciem trzeba brac kwas foliowy?

Powodzenia dla wszystkich staraczek :tak:
Witaj gufi :-)
Z tego co wiem, to różne są podejścia do tej kwestii. Myślę, że wystarczą 3 miesiące, szczególnie jeśli zdrowo się odżywiasz :tak:

Hej, :)
Może to głupie, ale byłam nawet u cyganki i wywróżyła mi dzidzie w tym roku :) ciekawe czy sie sprawdzi hehe
Już bym chciała ponieważ synek ma 5 lat i bedzie duży odstęp czasowy miedzy nimi :)

bez obrazy dziewczyny ale coraz czesciej odnosze wrazenie ze te wasze starania o dziecko staja sie obsesja:no:
masz prawo tak myslec:)nie wiem ile sie staralas ale ze jestes juz w ciazy wiec widzisz to z calkiem innej perspektywy.dziewczyny po prosty dziela sie tym co przezywaja w zwiazku ze staraniami i moze to im pomaga.to jest forum dla starajacych wiec naturalne ze sie o tym pisze,ale w moim przypadku oprocz tego normalnie wiode dalej zycie.

a ja tymczasem wrocilam z wizyty u tego jednodniowego malenstwa ktore powiekszylo rodzine.Naprawde fajna mala,slodka,rozowa,ma wloski i dobrzewyglada jak na kogos kto dopiero co z brzucha wyszedl:)

Dla mnie to nie jest obsesja, ponieważ mam już synka :)
Jednak denerwuje się 5 miesięczną próbą i nic. Szkoda, że niektóre kobiety nie rozumieją tego, że z nadzieją robisz test a tu tylko jedna kreska i nic więcej....

reklama
TESTUJĄCE:

Wisienka83 - 24 lub 25 września
emilchen - 24 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
Lovely - 28 września
Martilla-28 września
agast22 - 28 września
scorpioniczkaa - 30 września
mellisa - 30 września
agniesiar - 3 października
Marzi55- 5 października
kusska - 6 października
jagódka1231- 9 paxdziernika
Hope33 - październik ???

ZAFASOLKOWANE:

Agapas :)
dorkaa
pati1159
mazia

OBECNE STARACZKI:

Martilla
agniesiar
mmm
Noukie
Marzi55
Biedroneczka1980
eijf
emilchen
qwas
mamutka32
kusska
jagódka1231
agast22
nanusia82
iwcia81
toska32
ewelina28

dopiszcie mnie rowniez, bede testowac 10 pazdziernika:)

PATI SERDECZNIE GRATULUJE!!!!!!!

Martilla trzymam kciuki za jutrzejszy test:)

a jeszcze niedawno pisalam ze niedlugo bedzie tu wysyp fasole i ooo:)

Ja juz wariuje z tym internetem,albo nie ma,albo tak strony zamulaja ze nie mam nerwow przegladac,dzis troche nadrobilam zaleglosci,mam nadzieje ze bedzie lepiej i ze o mnie nie zapomnicie:-)

izo813 a nawet i jesli to obsesja to chyba niegroźna i Tobie to nie przeszkadza:) kazdy spedza wolny czas tak jak chce, i robi to co mu sie podoba, a chyba lepiej miec obsesje na temat ciazy niz w kolko gadac o aborcji co jest teraz modne ( a mi uszy puchną jak to słysze)
biedroneczko to ty tez diagnosta jestes?:) pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Do góry