reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Czesc dziewczyny :)Ja z mężem staramy się o dzidziusia juz 5 miesiąc i nic :( Mamy już 5 letniego synka. Lekarz mówi, że wszystko jest ok i trzeba czekac.... Od 6 miesięcy biorę Folik, a mąż witaminy :) i je dużo jogurtów :)
Może się uda i w 2010 bedę mamą małej Tatianki :)
(Synek chce siostrzyczke), każe mi sypać cukier na parapet i mówi, że rano bocian przyniesie siostre :)
Pozdrawiam:-):-)
my juz 5 mc przekroczylismy.
dobre z tym bocianem ale u mnie sie nie sprawdzi.koty by zlizaly:)no i od kiedy cukier bocianowi(nic dziwnego ze nie chce przyniesc).zabami bys podsypala:)

reklama
Wiadomo, że każda matka chce zdrowe dziecko, jedank ja gdzieś w głębi serca czekam na dziewczynkę :)
co miesiac robie test i ciągle 1 kreska, ale czekam :)
Pozdrawiam
to ze matka chce zdrowe dziecko jest bezdyskusyjne.nawet pisac o tym nie trzeba.rozumiem ze chcesz dziewczynke i zycze ci jej.mnie teraz tez w sumie obojetne.zreszta najchetniej chce oba.z tym ze z imieniem dla dziewczynki byloby mi latwiej

Wiadomo, że każda matka chce zdrowe dziecko, jedank ja gdzieś w głębi serca czekam na dziewczynkę :)
co miesiac robie test i ciągle 1 kreska, ale czekam :)
Pozdrawiam

Ja też niestety ciągle jedną kreskę widzę, ale może tym razem.............
Ja w marzeniach widzę bliźniaki!!!!!!! - zawsze z M o tym marzyliśmy!

Zobaczymy!

Eijf progesteron trzeba badać 7dpo. w uk też żadnych badań nie chcą robić ale progesteron mi zrobili.

Agniesia nie da się zanalizować samych temperatur, potrzebne są też objawy śluzu.

w tym cyklu nie mierzylam temp tylko same testy owulacyjne,ale juz od ok 10dpo temp mialam 37,2 mierzylam z ciekawosci a teraz to nawet 37,5;-)

To moim tempkom jeszcze do takich wyżyn daleko, ale z drugiej strony każdy ma inną normę :tak:

Ewcia ale do po co Ci te wyraźne skoki??? to nie ma żadnego znaczenia, ważne żeby dało się oddzielić tempki niższe od wyższych, to w jakim tempie tempka rośnie jest cechą osobniczą i nie ma absolutnie żadnego wpływu na płodność. zresztą przeważającej większości kobiet tempki powoli rosną, taki duży skok jak u Eijf zdarza się dość rzadko. co do testów- pewnie owulujesz przy niższym piku LH niż zakłada test, to dość częste. możesz spróbować kupić testy owu o większej czułości albo kierować się śluzem i tempką tylko.
Ale jakby był taki porządny skok, to bym dokładniej wiedziała, kiedy była owu... a jak tych skoków jest kilka, to zaczynam zastanawiać się, czy w ogóle nie za późno zaczęliśmy, albo nie za wcześnie skończyliśmy się przytulać.:sorry:

Ewcia w okolicy dni płodnych to warto uprawiać seks regularnie, kierując się śluzem płodnym, zwłaszcza jeśli jest się początkującą w wykresach to lepiej nie polegać na samych tempkach.
poza tym czym inny jest powolny skok a czym innym kilka skoków w cyklu- powolny skok na wykresie zwykle widać pięknie, a parę skoków (poprzedzonym paroma ścieżkami śluzowymi) to parę podejść do owu, wtedy trzeba starać się w czasie każdego podejścia bo nie wiadomo które będzie tym właściwym. ale nie sądzę by to u Ciebie miało miejsce.

reklama
Ewcia w okolicy dni płodnych to warto uprawiać seks regularnie, kierując się śluzem płodnym, zwłaszcza jeśli jest się początkującą w wykresach to lepiej nie polegać na samych tempkach.
poza tym czym inny jest powolny skok a czym innym kilka skoków w cyklu- powolny skok na wykresie zwykle widać pięknie, a parę skoków (poprzedzonym paroma ścieżkami śluzowymi) to parę podejść do owu, wtedy trzeba starać się w czasie każdego podejścia bo nie wiadomo które będzie tym właściwym. ale nie sądzę by to u Ciebie miało miejsce.
a ja mam jakos w dwoch ostatnich cyklach preblem z rozroznieniem sluzu,zwlaszcza ze nie mam go zbyt wiele.wczesniej jakos widzialam ten gesty przed owu,jajkowaty,wodnisty,znowu gesty a teraz nie jestem pewna i to mi utrudnia wyznaczenie owu.zaraz po @ wylazlo ze mnie cos co sie ciagnelo.dwa dni mialam ale taki piekny przezroczysty to tez nie wiem czy byl...no i badz tu madra.czy jakis nieplodny tez sie ciagnie?chyba nie z tego co wiem

Do góry