reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

rudka zgadza się, emma ma dużą wiedzę :tak: i chwała jej za to :tak:
a skąd przyszo Ci wtedy do głowy, że musisz brać luteinę? Coś było nie tak? Lekarz wtedy coś stwierdził?
PS. Ja też mam nadzieję, że to dobry znak :tak:

Kasiek trzymam mocno kciuki!!!

reklama
ej no Emilko w 13dpo to będzie już po ptakach. przy wczesnych poronieniach beta wychodzi tuż po zagnieżdżeniu a potem spada i @ przychodzi w terminie, ewentualnie parę dni spóźniona.
ale w 13dpo wychodzi już porządna ciąza i takiej Ci życzę :-)

ej no Emilko w 13dpo to będzie już po ptakach. przy wczesnych poronieniach beta wychodzi tuż po zagnieżdżeniu a potem spada i @ przychodzi w terminie, ewentualnie parę dni spóźniona.
ale w 13dpo wychodzi już porządna ciąza i takiej Ci życzę :-)
emma to jak mi radzisz, robić np. 11 dpo tym testem 25??

Eijf co do Twoich tabletek- tak na zdrowy rozsądek to tyroksynę podaje się na niedoczynność, więc jeśli masz zdrową tarczycę to musisz uważać, żeby jej nie 'przestymulować' i nie spowodować nadczynności, pogooglaj sobie objawy w necie i obserwuj się.
wiem ze nie ja jedna biore je przy wysokim anty tpo.dzis tsh mialam(tzn z ostatnich badan) jakos 2,5 a w pl 1,54.Niby oba mieszcza sie w normie ale nie wiem jak powinno wygladac tsh u kobiet starajacych sie?Nizsze?
Swira dostane jak slowo daje.Na razie biore a za 5 tyg okaze sie co to ze mna robi.Co nas nie zabije to nas wzmocni ,mam nadzieje.Poza tym ja aktualnie mam jak najbardziej objawy niedoczynnosci.wszystkie niemal!wlasnie doczytalam ze tsh w ciazy nie powinno przekraczac 2,5 wiec jak troche spadnie to nie zaszkodzi.

Ostatnia edycja:
No mam nadzieje ze sie nam tu wkrotce jakies fasolki posypia:-) Jak narazie w tym miesiacu malo ich:sorry2: Dziewczyny niech nam fasolkuja:-)

A Ren miala dzis testowac czy jutro???:confused:

emilchen bralam luteine bo bo tak mnie od poczatku staranek obstawila endokrynolog-tobyl trzeci endokrynolog- ona w koncu postawila u mnie diagnoze pco,poza tym cykl przed zajsciem w ciaze poronilam wlasnie bardzo wczesnie-ok 2tygodnia z powodu błednego leczenia,aleto ina historia,rzucilam wtedy wszystkie leki i przestalam sie starac,wtedy to zaszlam w ciaze, do dzis nie wiem jakim cudem:sorry2:dzis sobie tak to tlumacze ze po prostu ten maly brzdac wybral mnie sobie na mamę i nie odpuscił;)

Ostatnia edycja:
no chyba się skuszę i siknę :rofl2: ale dopiero poniedziałek wchodzi w grę (13 dpo) bo chciałabym w 12 dpo ale w niedzielę rano będę po całonocnej zabawie spać :rofl2::-D

Witam wieczornie:) Przepraszam, ze nie pisałam od wczoraj, ale dzisiaj caly dzien poza domem, a jutro wyjezdzamy na wesele do PL:) emilchen może idziemy na to samo wesele ja jadę do Stronia Śląskiego:)
Przeczytalam wszystko co naskrobałyście i miałam przedni ubaw z tymi pijanymi żołnierzykami:)
eijf ciesze, sie ze tym razem udało Ci sie cos wskorac u lekarza, i ze za 5 tygodni wyniki wyjda bardzo dobre no i ten najwazniejszy test tez pokaze 2 kreski:) No i koszyczek przygotowalas super.

Ja dzisiaj rano skusilam sie na teścik (mimo, iż obiecałam sobie czekanie do piątku:)) nio i dalej jedna kreska:(, @ nie ma a to juz 29 dzien cyklu, no i co mnie zastanawia, ze temp. wciaz powyzej 37. Rano 37.4, teraz 37.3- ale musze chyba czekac na ta wstretna @ ona wie ze ja jej wyczekuje, lub jej braku to sie pewnie przesunie 2-3 dni wrrr. Czuje sie w 100% jak na @ brzuszek napecznialy jak na 4 mcy ciazy wrrrr. Jutro wyjezdzam, wiec moze latwiej mi bedzie nie myslec za duzo, choc w domu pewnie pierwsze pytanie bedzie, kiedy bedzie wnuk:/ nikt nie wie ze sie staramy bo nie chcemy ciaglych pytan czy juz itd.

Dobranoc dziewczynki... trzymajcie kciuki... jutro rano robię test, idę wcześniej spać bo się nie mogę doczekać ;-) Mam nadzieje że będą DWIE KRESECZKI

3mam bardzo mocno kciuki, choc ciezko sie pisze z takimi zacisnietymi:) Mam nadzieje, ze rano przeczytam o 2 kreseczkach i przeslesz nam wszystki fluidy:)

reklama
dziękuję :-) żeby jeszcze był do tego ciążowy, bo ja mam zazwyczja ładne no i nic z tego nie wynika... no ale jest szansa. Muszę Ci powiedzieć, że trochę mnie kusi, żeby zrobić wcześniej tescik, tak żeby zobaczyć, czy może będą dwie kreski w związku z moimi podejrzeniami, że może coś tak się wykluwa ale się nie utrzymuje... mam testy o czułości 25. Kiedy mi radzisz zrobić? chyba nie 10 dpo jeszcze prawda? Bo wtedy często nie wychodzą. Ja bym chciała zdążyć przed @, jeśli takową dostanę, ale tak krótko przed, żeby stężenie ew. hormonu było jak największe. Pierwszy termin @ mam 20 września, to jest 12dc ale to będzie po weselu do rana :baffled:

eijf ja się nie znam na tabletkach, ale mocno trzymam kciuki żeby pomogło! cel uświęca środki. jeśli masz po tym urodzić zdrowego dzidziusia to bierz nawet kilka dzienie! :tak: z drugiej strony przestań już czytać bo z doświadczenia wiem, że to tylko wzbudza niezdrowe emocje i będziesz się pewnie nakręcać. :no:

No to teraz wszystkie trzymamy kciuki by te ładne temp. tym razem byly zwiastunem fasolki:)

Do góry