reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Mamutka jeszcze chciałam napisać, że nie można mierzyć temperatury z tak małą dokładnością, bo przy mniejszych amplitudach to można wręcz skok przegapić. dokładność do 0,05 to minimum choć najlepiej 0,01

reklama
Emilko owu najczęściej występuje w ostatnim dniu śluzu płodnego (choć oczywiście nie zawsze), więc nie odpuszczaj jeszcze ze staraniami, bo widzę że jeszcze dzisiaj masz 'W'.

cześć dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki hormonów i wszystko jest ok
estradiol 268,9 norma w fazie lutealnej 77 - 277
progesteron 10,5
norma w fazie lutealnej 2,5 - 25 (badanie w 22 dc)
testosteron 0,77 norma 0,11 - 0,8

Ostatnia edycja:
A co do śluzu to od 16dc mam biały rozciągliwy i uczucie wilgotności. Najlepszy (białko jaja kurzego) miałam 7dc, 8dc, 9dc,10 dc . Teraz mam już całkiem namieszane w głowie i już nic nie wiem...:-(

Mamutka tak, zwykle tak jest, ale pierwsza wyższa to jest ta tempka, która jest wyższa o min 0,05 stopnia od 6 temperatur poprzedzających i występująca po ostatnim dniu śluzu płodnego. więc u Ciebie 36.6 z 15dc nie jest wyższą temperaturą, dopiero 37.1 spełnia ten warunek.

Mamutka masz za mało dokładne temperatury żeby coś powiedzieć, może i skok był wcześniej, teraz już tego nie sprawdzisz, a po tych tempkach go nie widać. po prostu w następnym cyklu mierz dokładniej.

reklama
Do góry