reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
z wykresu wynika, że jesteś przed owulką, albo właśnie w jej trakcie (zależy jaki masz śluz), skoku jeszcze nie było, monitoring nie kłamie :-D trzymam kciuki za owocne staaranka, jestem w podobnym momencie cyklu też czekam na skok :tak:;-)

ja testuję (data według długości poprzednich cykli) 26 września. Kolejną (dokładniejszą) datę wyznaczę na podstawie skoku, jak już nadejdzie oczywiscie :)))

Dopisane :-D

powiem wam ze byłam na monitoringu i lekarz wyliczył mi (tak jak programy)owulke .Ale okazało sie jak przyszłam na wizyte że jeszcze nie ma dopiero po około 1,5 dnia (tak mówił)ale testy tak też pokazały.tak więc moja faza lutealna to około 10 dni .:szok:no i jak ja mam w ciązę zajść
a nie można trochę wydłużyć tej fazy, może zapisze ci leki? Podobno wystarczy brać progesteron po to, żeby fasolka jak już powstanie, mogła spokojnie się zagnieździć i miała na to czas :tak: co do samego zajścia w ciążę to chyba faza lutealna nie ma żadnego wpływu na poczęcie, ale mogę się mylić.
a &ewcia pisała dzis coś?może sie jej udało?
A eijf to jeszcze forumuje czy nie ?
eijf się odzywała - dzisiaj albo wczoraj wieczorem. W weekend miała dwie imprezy urodzinowe - obie własne :-D dlatego mniej się udzielała.

to są wczesne oznaki ciąży, tylko nie wiem za bardzo na jakiej podstawie są obliczane
wydaje mi się, że FF oblicza szanse zajścia w ciążę na podstawie zaznaczonego współżycia - im więcej zaznaczysz w okolicach skoku (3 dni przed, dzień skoku i dzień po) tym więcej procent Ci wyliczy. Ale może bierze cos jeszcze pod uwagę, nie wiem. W każdym razie z doświadczeń różnych kobiet wiadomo, że nie trzeba codziennie się kochać żeby zajść w ciążę ;-) także te szanse to tylko umowne są.

reklama
a nie można trochę wydłużyć tej fazy, może zapisze ci leki? Podobno wystarczy brać progesteron po to, żeby fasolka jak już powstanie, mogła spokojnie się zagnieździć i miała na to czas :tak: co do samego zajścia w ciążę to chyba faza lutealna nie ma żadnego wpływu na poczęcie, ale mogę się mylić.

eijf się odzywała - dzisiaj albo wczoraj wieczorem. W weekend miała dwie imprezy urodzinowe - obie własne :-D dlatego mniej się udzielała.
ja na obniżenie prolaktyny brałam bromergon , potem bbył monitoring ,a teraz powtórka prolaktyny.W miedzyczasie oczywiscie staranka.

Do góry