reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

witam wszystkich,

dzien minal mi dosyc mile ale jestem padnieta i pozniej bylam w domu a tu znow sie szykowac na jutro itd.jutro tez mam w koncu wizyte u lekarza.
Tak poza tym to owu chyba w drodze ale jeszcze jej nie bylo_Obstawiam troche ze jutro...Takie moje przypuszczenia.W kazdym razie jajnik i podbrzusze juz trzeci dzien daja mi popalic co sie wczesniej tylko w pierwszym cyklu zdarzylo,ale myslalam ze wszystko po prostu "budzi sie do zycia"po tabletkach anty.No nic,mam nadzieje ze po owu minie.

Biedroneczka-przykre ze ani test nie wychodzi ani @ nie widac.Mysle ze chyba ci sie ta @ przesunela bo beta byla przeciez negatywna i test tez.nie chce cie nakrecac ale dobrzez jesli masz mozliwosc zrobienia kolejnej bety.tez bym tak chciala.

mmm_nic dziwnego nie widze w twoim wykresie.Owulacja wyznaczona przed wyzszymi temperaturami.widze ze sie postaraliscie i dzialaliscie .Pytalas chyba kiedy robic test.Wiem ze @ masz nieregularne ale nalezy patrzeac na to kiedy byla owu bo moze te fazy lutealne masz regularne tzn sa mniej wiecej tak samo dlugie.Co do testowania to mysle ze gdzies od 10 dpo test ma szanse wyjsc(widzialam ze w tym dniu bardzo czesto wychodza).wczesniej chyba nie ma sensu bo zarodek zagniezdza sie od 7-10 dni a jakies dwa dni po tym mozesz wykryc hormon.powodzenia

Widze ze rozmawialyscie o testach ale nie zdolalam wszystkiego przeczytac dokladnie bo jak wspominalam padnieta jestem.W kazdym razie jesli chodzi o bobo to pare slyszalam ze zawodzi.Ja osobiscie z nudow zrobilam w tym mc (po negatywnej becie,spadku tempy i @) i wyszedl mi pozytywny...Strumieniowy dodam.Moze plytkowy jest lepszy?kiedys chyba go mialam i nic nie wykazal a ten strumieniowy tak.gdybym go przed @ zrobila to tylko bym sie niezle rozczarowala.

Ostatnia edycja:
reklama
W kazdym razie jesli chodzi o bobo to pare slyszalam ze zawodzi.Ja osobiscie z nudow zrobilam w tym mc (po negatywnej becie,spadku tempy i @) i wyszedl mi pozytywny...Strumieniowy dodam.Moze plytkowy jest lepszy?kiedys chyba go mialam i nic nie wykazal a ten strumieniowy tak.gdybym go przed @ zrobila to tylko bym sie niezle rozczarowala.
To musi być ciekawe uczucie, zobaczyć dwie kreski ;-)
Ale tak na poważnie, to rzeczywiście można się bardzo rozczarować...
Czyli chyba lepiej kupować płytkowe...

To musi być ciekawe uczucie, zobaczyć dwie kreski ;-)
Ale tak na poważnie, to rzeczywiście można się bardzo rozczarować...
Czyli chyba lepiej kupować płytkowe...
wiesz jakos mnie to nie ruszylo bo wiedzialam ze to nie mozliwe.Mialam negatywna bete,poza tym @ i niska temperature.Dobrze ze go "popsulam" bo potem gdybym go po kolejnej owu zrobila to myslalabym ze jednak sie udalo i tylko bym sie rozczarowala.juz czesto slyszalam o tym bobo.zreszta inne tez potrafia czasem taki numer wywinac.Moja kolezanka zatestowala bo spozniala sie jej @.Pojechala do lekarza ktory jej gratulowal i nie kazal robic nic wiecej a ona sie uparla ale jedyne co zrobila to test kolejnego dnia ktory byl negatywny i zaraz potem dostala @...Nie jest to fajne ale sie zdarza.U nas zielonej czesto wychodza drugie kreski ale podobno jest tak ze niektore kobiety maja same z siebie troche wiecej hormonu hcg (max chyba 10) a niektore testy wlasnie od 10 mIU sa.moze dlatego?

wiesz jakos mnie to nie ruszylo bo wiedzialam ze to nie mozliwe.Mialam negatywna bete,poza tym @ i niska temperature.Dobrze ze go "popsulam" bo potem gdybym go po kolejnej owu zrobila to myslalabym ze jednak sie udalo i tylko bym sie rozczarowala.juz czesto slyszalam o tym bobo.zreszta inne tez potrafia czasem taki numer wywinac.Moja kolezanka zatestowala bo spozniala sie jej @.Pojechala do lekarza ktory jej gratulowal i nie kazal robic nic wiecej a ona sie uparla ale jedyne co zrobila to test kolejnego dnia ktory byl negatywny i zaraz potem dostala @...Nie jest to fajne ale sie zdarza.U nas zielonej czesto wychodza drugie kreski ale podobno jest tak ze niektore kobiety maja same z siebie troche wiecej hormonu hcg (max chyba 10) a niektore testy wlasnie od 10 mIU sa.moze dlatego?
są też dziewczyny, którym z kolei test "domowy" nie chce wyjść, mimo że w ciąży są. :tak:
Ja w sumie i tak megarzadko robiłam te testy, bo zanim zdążyłam pójść i je kupić, to @ mnie uprzedziła (+ idący za tym spadek tempki). :-p
Zmykam do łóżeczka. Póki co modlę się, żeby małe bobo sobie kiełkowało :tak:

są też dziewczyny, którym z kolei test "domowy" nie chce wyjść, mimo że w ciąży są. :tak:
Ja w sumie i tak megarzadko robiłam te testy, bo zanim zdążyłam pójść i je kupić, to @ mnie uprzedziła (+ idący za tym spadek tempki). :-p
Zmykam do łóżeczka. Póki co modlę się, żeby małe bobo sobie kiełkowało :tak:
No i dobrze.wlasciwie to powinno sie czekac do terminu @ ale ja robie przewaznie wczesniej i taki sposob mi odpowiada bo sie moze przyzywczaic do mysli ze sie nie udalo.
Ostatnio jakos mniej juz to przezywam.moze dlatego ze ktorys raz z kolei a moze dlatego ze wiem ze najpierw cos musze wyregulowac w swoim organizmie?Co ma byc to bedzie.

no po 11, 53 chyba... ale kupiłam jak szalona od razu dwa, nie???:-D

żartujesz?? ja płaciłam za tego Quick Vue (czy ja to się tam pisze) niecałe 8zł za sztuke!

szkoda...:( ale dobrze ze masz pozytywne nastawienie,to najwazniejsze

cos wam powiem,jak na forum jest dluzszy czas posucha to potem bedzie wysyp fasolek :tak: wiem co mówie!

a dlaczego sie zle czujesz????:cool2:
nie mam pojęcia dlaczego, wieczorami to aż mi wszytko do gardła poschodzi...

No i dobrze.wlasciwie to powinno sie czekac do terminu @ ale ja robie przewaznie wczesniej i taki sposob mi odpowiada bo sie moze przyzywczaic do mysli ze sie nie udalo.
Ostatnio jakos mniej juz to przezywam.moze dlatego ze ktorys raz z kolei a moze dlatego ze wiem ze najpierw cos musze wyregulowac w swoim organizmie?Co ma byc to bedzie.
Trzymam kciuki za tego lekarza jutro!!! Koniecznie napisz co i jak po wizycie!

Hihi... tez musiałam kilka wypowiedzi przerobić aby sie zorientować...;-)

Dziewczyny, kurde jak ten test Qick Vue jest nic nie warty to właśnie dzisiaj rano wyrzuciłam 25 zeta w błoto... i jeszcze jak mi nic nie wyjdzie albo i wyjdzie to będę się dnerewować czy oby na pewno dobrze... albo może jest jeszcze szansa...

Biedroneczka, Ty to masz dobrze... w pracy sobie zrobić Betę...:-D
Ja wczoraj 15 zł w blotko wyrzucilam;-)

Scorpioniczkaa... dopisane!!! :tak::-D

Agapas - 31 sierpnia (???)
Syllwiia26 - 4 września
kusska - 4 września
katia_793 - 5 września
&Ewcia - 7 września
agniesiar - 6 bądź 7września
mmm - 8 września
nadzieja82 - 9 września
Marzi55 - 10 września
jagodka1231 - 10 września
Rudka - 16 września
Claudia4oyu - 25 września
zielona.wampirzyca - 25 września
pati1159 - 29 września... :)
scorpioniczkaa - 30 września
Hope33 - październik ???

Wracam ponownie na liste testujacych, jesli @ sie nie pojawi testuje 10.09. W pracy zagadalam doktor - moja gin kazala mi czekac do 40 dc lub tez zrobic bete. Dzis nadal @ brak i nie czuje sie żeby miala przyjsc sama nie wiem nic mnie nie boli. Nie chce juz robic kolejnej bety bo w pracy powiedza ze zeswirowalam i co tydzien sprawdzam czy w ciazy jestem:szok:;-):-)

martilla-juz mialam pytac gdzie sie podziewalas?:)oczyiwscie dam jutro znac ale zakladam ze wysle mnie na powtorzenie badan a najbardziej chcialabym by od razu cos dal:)w ogole to dobrze ze mi przypomnialas ,musze karte do szpitala wyciagnac zeby nie zapomniec.

biedroneczka-to naturalne ze sie denerwujesz i niecierpliwisz bo inaczej byloby gdyby @ przyszla.A tak nadal malo wiesz.Jesli masz mozliwosc robienia bety to czemu nie?

reklama
biedroneczka
co się martwisz ludźmi ,że gadają ! a niech sobie gadają na zdrowie! jak masz mozliwość zrobić bete to rób i na nikogo się nie oglądaj!

eijf
to wyciągaj tą kartę , bo jak zapomnisz to nie będzie takie hop siup wrócić po nią do domu;-)

Do góry