reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

reklama
Biedroneczka to gdzie ty pracujesz?
Ja pracuję w prywatnej przychodni

szkoda ,że się nie da wyłączyć tego myślenia:-) ja mam to samo, też nie umiem nie myśleć... ech kiedyś na pewno się uda. trzymam kciuki za pozytywny test, może faktycznie będzie szcześliwy;-)
Oj ciezko tak myślenie wylączyć coś o tym wiem:tak:
A proszę Cię bardzo Kochana... Pati!!!!

Agapas - 31 sierpnia (???)
Biedroneczka - 2 września
Scorpioniczkaa - 2 września
Syllwiia26 - 4 września
katia_793 - 5 września
Agniesiar - 6 września
mmm - 8 września
Marzi55 - 10 września
jagodka1231 - 10 września
Rudka - 16 września
pati1159 - 29 września... :)
No i ladna lista się stworzyła testujacych.
U mnie nadal brak @. Cały dzień w pracy latałam do wc by spradzic czy cos nie leci, schizuje;), test juz zakupiony. Wiec jutro dzień sadny!!!!:-)

A dzis odebralam pozostale badania, anty TG, Toxo, morfologie i takie tam. Jutro usg nerek, zobaczymy czy bedzie ok. Boje sie ze okaze sie ze sie powiekszyly i moja nefrolog bedzie przeciw starankom:eek:

Nie za bardzo wiem co Ci dolega, ale mam nadzieję, że jednak wszystko będzie u Ciebie ok, czego Ci życzę i trzymam kciuki :-).
Mam chorobe genetyczna nerek i musze to co jakis czas kontrolowac niestety wiem jak mi to powiedziala moja lekaz ze ciaza to okres strasznie obciazajacy nerki, wiec musze byc swiadoma ze musze dbac o siebie przed i w trakcie

Mam chorobe genetyczna nerek i musze to co jakis czas kontrolowac niestety wiem jak mi to powiedziala moja lekaz ze ciaza to okres strasznie obciazajacy nerki, wiec musze byc swiadoma ze musze dbac o siebie przed i w trakcie

No tak, to ważne... najważniejsze żebyś była pod stałą kontrolą lekarza. Ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :-).

biedroneczka-to czekamy na jutrzejszy wynik.mam nadzieje ze zalapie sie na niego bo wychodze za piec osma:) Sama jestem ciekawa bo cos pisalas ze gin stwierdzil ze owu byla pozniej wiec wszystko sie moze zdazyc.nie bede cie nakrecala bo rownie dobrze skoro przesunela sie owu to i @ moze pojawic sie pozniej ale moglo sie tak chyba stac ze sie udalo.Zwlaszcza ze temperatura ladna.dobrze robisz ze decydujesz sie na test zamiast dreczacych i meczacych pytan.mozesz przypomniec kiedy gin mowila ze owu przechodzilas?
co do chorob to wiem juz cos o tym.Dobrze ze robisz badania.Ja zrobilam z ciekawosci i wyszlo szydlo z worka...

biedroneczka-to czekamy na jutrzejszy wynik.mam nadzieje ze zalapie sie na niego bo wychodze za piec osma:) Sama jestem ciekawa bo cos pisalas ze gin stwierdzil ze owu byla pozniej wiec wszystko sie moze zdazyc.nie bede cie nakrecala bo rownie dobrze skoro przesunela sie owu to i @ moze pojawic sie pozniej ale moglo sie tak chyba stac ze sie udalo.Zwlaszcza ze temperatura ladna.dobrze robisz ze decydujesz sie na test zamiast dreczacych i meczacych pytan.mozesz przypomniec kiedy gin mowila ze owu przechodzilas?
co do chorob to wiem juz cos o tym.Dobrze ze robisz badania.Ja zrobilam z ciekawosci i wyszlo szydlo z worka...
Byłam na USG 19.08 i gin powiedzial: "niech pani spojrzy rozpoczyna się u pani owulacja, przesacza sie plyn, potrwa to jeszcze jakis czas nim pecherzyk peknie, ale to ten dzien i dzis radzilbym meza za uszy pociagnac;-)", tak wiec za dzień owu uznaje 19.08 czyli moj 18 dc
Co do badań to jak najbardziej trzeba je robic by w razie czego wczesniej moc interweniowac.

Biedroneczko na serio ładny masz wykresik :-) 3mam kciuki! U mnie w tym miesiącu wszystko rozregulowane, bo połowę cyklu spędziłam w ciepłych krajach, tempki skaczą, do tego, jak zauważyła Martilla, mierzone nieregularnie ;-) więc ciężko się połapać

reklama
faza nieplodna po owulacji trwa zawsze 14 dni i jesli okres sie rozregulowywuje to wydluza sie lub skraca zawsze ta częsc przed owulacja. u mnie sie to sprawdza w 100%.
Zgadzam się ze wszystkim oprócz tych 14 dni... możliwe, że po prostu u każdego ta druga faza jest stała, ale nie musi chyba wynosić koniecznie 14 dni? :sorry: u mnie na przykład jest to ok. 11 dni.

Do góry