reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Hej dziewczyny, jak tam sprawa d9oszla do ladu??Mam nadzieje ze tak, ja wrocilam z jazd dopiero (3 godz) strasznie boli mnie lepetyna wiec dlugo nie bede.

reklama
hej kochane, ja sie dopiero niedawno doturlalam z zakupow:baffled: ale nie jestem do konca zadowolona bo nie kupilam wszystkiego co chcialam i jutro znowu bede musiala troche poszukac, ehhh poraz kolejny powtorze, ze my baby to mamy przekichane :rofl2: B to pewnie tak jak w zeszlym roku zabierze 3 koszulki, 2 pary spodni i zadowolony, a ja bede cala szafe przewalac i dobierac w glowie ciuchy na kazdy dzien :-) hahaha
A poza tym czekam na @, cycuchy przestaly bolec:confused: dziwne bo zawsze dopiero jak @ przylazila to przestawaly, ale za to brzusio boli jak najabradziej na @, mam nadzieje, ze jak juz wredota ma przylezc, to przylezie jutro:crazy:

Ja tez moglabym non stop jesc, a w pracy to juz wogole nic bym nei robila tylko jadla i jadla, w domu zawsze jakos mozna to wyminac albo owocami sie pozapychac ;-) mniam napewno bedzie pyszne ciasto, juz zapach czuje mniam mniam :blink: smacznego :-) a propo to moze ja obiadek zrobie w koncu :-D zeby jak maz wroci zjadl i odpoczal ,a mial jutro duzo sily i zapalu ;-)
No ja od wczoraj tak mam non stop jem, az mi juz brzuch wydelo, ale moze to przed miesiaczka, no ale kochany sie ucieszy jak przyjdzie i sie zalapie na kawalek, to mimo iz to juz nie dzien na staranka, to chyba tez sil nabierze:tak::tak:, nasz ginekolog w pracy mi dzis mowil ze moze to na ciaze sie tak objadam:confused:, ale nie chce za duzo myslec,

Ja jestem po @ nawet nie wiem czy dzis plodne czy nie plodne nic nie wiem. Mama nadzieje ze glowa przestanie bolec za chwile bo juz mnie kilka godzin dolujke. Mamy chyba nowa staraczke, witam Cie ;-)

13X13 ogromniaste gratulacje:) Dbaj o siebie i maleństwo:)

U mnie nic nowego...nadal nic mnie nie boli jak na @... No i cały czas te dziwne żółtawe upławy mam... No i coś mi jakos tak jeździ w podbrzuszu... takie uczucie jak czasami jest sie głodnym i burczy w brzuchu ale ja to czuje w podbrzuszu...Może to objaw zbliżającej sie @

Dobra , wracam do czytania ksiażki:) Wkręciłam sie:) Ale film chyba też jeszcze raz dzis obejrzę:)

Dzis wstalam wczesnie zeby zrobic test :szok:
Wyszla jedna gruba krecha :crazy: no ale w sumie sie az tak tym nie przejelam, dopiero pierwszy cykl staran,.
mam nadzieje ze ten cykl bedzie jednym z ostatnich
Noukie ja nawet tempki nie mierzylam, swoja owulacje wykrylam po silnym bolu jajnikow
dzis bardzo bolało mnie podbrzusze,az musialam wziac nospe i teraz tez jeszcze troche to czuje,czy to moze byc owu??????? w razie czego przylaczam sie do molestowania meży hehehehe dzis ma na mnie focha ale mam nadzieje ze szybko mu przejdzie
Eif, jestem z rodziny lekarskiej, ginekologa to akurat nie mamy,(...)za to są testy które wykrywają płeć juz w 6-7 tc, Pati, kosztują u nas chyba ok 15f, to od razu będziesz wiedziała :-)
uciekam do pracy.
ehhh ginekolog na forum bardzo by sie nam przydal,ale bylby biedny hehehehe
a o tych testach to nieslyszalam,czego to sie mozna dowiedziec:-)

hej kobitki, wpadlam tylko na chwilke, dzis rano zrobilam jeszcze jednego tesciora - niestety negatywny :-( QUOTE]
nastepnym razem na pewno sie uda,glowa do góry!!!!!
Postanowiłam,ze wypowiem sie na ten temat który wypłynął.Bo to głownie Zielona i ja zapoczątkowałyśmy ten wątek.I od samego poczatku była mowa,ze to będzie wątek taki bardziej na luzie,takie by sie odstresować ,razem cieszyć z sukcesów itp.Dlatego też nie pisałyśmy na głownym wątku dla staraczek,by się aż tak nie stresować.Zresztą przeczytajcie sobie pierwsze strony.Na początku była nas garsteczka nie mówię,ze było nam lepiej .Ale na pewno byłyśmy bardziej zżyte.Teraz przyszło do nas wiele nowych staraczek,nie wiem dlaczego akurat wybrały nasz wątek zamiast np głównego ale poprosrtu nie możemy ich za to ganić i stąd wyrzucać,ALBO PPISAĆ ,ZE TO ICH WINA,ZE MAMY TAKI BAŁAGAN.Ja mam kilka pomysłów jak można usprawnić nasz wątek.Tak aby było mnie tych stron.
ja powiem dlaczego tu przyszlam,wlasnie z tego powodu...ze na watku glownym jest takie zatrzesienie postow ze nie da sie przeczytac wszytskiego, z tamtej perspektywy ten watek wydaje mi sie kameralny0-a forumowiczka jestem juz 2 lata...oczywiscie jesli ktos chce miec jeszcze kameralniej moze zalozyc watek prywatny i tam zaprosic takie osoby ktore chce....jest to forum ogolnodostepne i nie ma co sie dziwic ze dochodza nowe osoby akurat tu a nie gdzie indziej....jestem tu nowa ale milo mnie przywitalyscie i mam nadzieje zostac,tez jestem za propozycjami zielonej...a tak wogle zobaczcie ile do nadrobienia jest przez te idiotyczna klotnie....kazdy watek co jakis czas przezywa cos takiego to normalne...jak bedziemy pisac tylko o owu i testach to sie zrobi wątek paramedyczny i zaczniemy sie tylko coraz bardziej nakrecac...juz widzialam dziewczyny ktore pisaly o 5tej rano bo zobaczyly plamke na bieliznie i potem 3 godziny to roztrzasano a potem pocieszano, czy takie cos pomaga w zajsciu w ciaze???wątpie....ja tam polecam wiecej luzu i dystansu do wszystkiego,pozdrawiam
Nigdy nie mierzyłam temp... a szkoda.
Przetestuję napewno jutro bo zwariuję z tej niepewności (i mdłości ;) ). W tym cyklu ja poprostu czuję, że jestem w ciąży i nie przyjmuje innej wiadomości.Basta.:-)
no czekam na swieze fluidki:)
Cos cudownego takie staranka swiadome :-), a moj to wogole sie cieszy strasznie juz dawno chcial dzidzie ;-). A jak to jest z czestotliwoscia przytulanek - czy zbyt czeste maja zly wplyw na staranka? Cos sie kiedys mi obilo o uszy i nie wiem czy dobrze mi sie kojarzy.
na innym watku czytalam ze lekarze polecają staranka co 2 dni na polepszenie plemnikow,ale to jak ze wszystkim,co lekarz to inna opinia
Cześć dziewczyny
Wpadłam się przywitać i dodać troszkę otuchy. Byłam tu przez krótką chwilkę i już myślałam ze się nie udało i ten miesiąc też tu spędzę a tu moja niespodzianka ma już 8 tygodni:tak:

W 29dc czyli w dniu spodziewanej @ test negatywny, moje problemy z progesteronem i jakaś dziwna opinia ze progesteron poniżej 3 oznacza brak owulacji odebrały mi nadzieję. Ale coś było inaczej -choć żadnych objawów oprócz bólu brzucha jak na @ -i test w 35dc i były dwie kreski:-D:-D:-D a dlaczego? bo przy cyklach 29-33 dni owulka była w 20 dc:szok: i niechcący się udało (bo kto się mocno stara w niepłodne dni;-)?)

Teraz trzymam kciuki i modlę się byleby do kwietnia:tak:

Za was trzymam kciuki i uwierzcie mi -cierpliwość i wiara... no i przytulanki nie tylko wtedy gdy wydaje sie nam ze jest owulacja;-)
Pozdrawiam Agata
Gratuluje,spokojnej ciazy zycze,u mnie bylo podobnie,po dniach plodnych juz sie nie staralam,ba nawet sie zabezpieczalam....i co ...cudzik jest dzis na swiecie ,ale to calkiem inna historia...

Cześć dziewczyny!
Na forum jestem nowa. O dzieciątko staramy się już 1,5 roku, nadal jestem dobrej myśli i nie tracę nadzieji:tak:Pozdrawiam wszystkie staraczki:-)

Martilla wg mnie dzisiaj dopiero druga wyższa, linia pokrywająca 36,20 a tempka z 16dc do pominięcia- jesli taki izolowany skok zdarza się w dzień albo przeddzień szczytu śluzu to można go pominać. staraj się jeszcze dziś wieczorem i w tym cyklu wystarczy.

Wisienka no pewnie że negatywny test w 8-9dpo nic jeszcze nie mówi, nie ma wątpliwości. nie martw się kochana, nowy cykl to nowa nadzieja :-)

Noukie lacibios jest tylko w PL niestety, w Uk znalazłam jakiś zamiennik ale nie do końca dobry bo miał tylko jeden szczep bakterii a w lacibiosie są aż dwa.

reklama
Noukie lacibios jest tylko w PL niestety, w Uk znalazłam jakiś zamiennik ale nie do końca dobry bo miał tylko jeden szczep bakterii a w lacibiosie są aż dwa.

Szkoda ze tylko w PL i pewnie trzeba go dodatkowo przechowywac w lodowce:sorry2:.

Ja dzis 16dc i czuje sie swietnie:tak:, mam nadzieje ze owu juz byla:sorry2:

Do góry