reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Cześć dziewczyny
Wpadłam się przywitać i dodać troszkę otuchy. Byłam tu przez krótką chwilkę i już myślałam ze się nie udało i ten miesiąc też tu spędzę a tu moja niespodzianka ma już 8 tygodni:tak:

W 29dc czyli w dniu spodziewanej @ test negatywny, moje problemy z progesteronem i jakaś dziwna opinia ze progesteron poniżej 3 oznacza brak owulacji odebrały mi nadzieję. Ale coś było inaczej -choć żadnych objawów oprócz bólu brzucha jak na @ -i test w 35dc i były dwie kreski:-D:-D:-D a dlaczego? bo przy cyklach 29-33 dni owulka była w 20 dc:szok: i niechcący się udało (bo kto się mocno stara w niepłodne dni;-)?)

Teraz trzymam kciuki i modlę się byleby do kwietnia:tak:

Za was trzymam kciuki i uwierzcie mi -cierpliwość i wiara... no i przytulanki nie tylko wtedy gdy wydaje sie nam ze jest owulacja;-)
Pozdrawiam Agata

reklama
mój juz sie doczekac nie moze staranek własnie konczy mi sie @ i po jutrze zaczynamy maraton co 2 dni:-D:-D:-D

jeseli temka z 16 dc była zakłucona to skok mógłbyc juz wczoraj, natomiast jesli nie to skok jest dzisiaj, według NPR skok poprzedza 6 dni temperatur niższych i dopiero 3 temki wyższe świadcza o odbytej owulacji, dlatego według mnie dzis dopiero był skok i dlatego mysle zebys sie starała jeszcze dzis i jutro

U nas podobnie ;-) tez sie nie mogl doczekac, a dzis sie juz mowil ze ma nadzieje ze sie zagniezdza :-D, my w zalozeniu tez mamy ze co 2 dni chyba ze sie rozkrecimy ...;-) w koncu troszke spontanicznosci sie tez przyda. Do potem :-)

martilla [/B]ff przecież wyznaczył Ci skok. A owu moze nastąpić w przeciagu 3 dni przed skokiem do 2 dni po skoku czyli u Ciebie owu na pewno już była bo masz 6 dzień po skoku oznaczony na ff jako 6dpo:)
no nic tam, poszaleć z mężem jeszcze nie zaszkodzi nawet jak by miało nic z tego szaleństwa nie wyjść;-) jeszcze raz bardzo dziękuję

Martilla a pewnie ze mecz az do @ zawsze wieksze szanse wtedy, trzymam kciuki. A kiedy termin niby powinnien byc @? - mam nadzieje ze juz nie przyjdzie oczywiscie
powinna byc 4.09 chyba ,że jej palma odbije i przyjdzie później chociaż ostatnie 3 cykle miałam bardzo wzorowe jak na mnie , trwały po 30 dni więc ok

Cześć dziewczyny
bo przy cyklach 29-33 dni owulka była w 20 dc:szok: i niechcący się udało (bo kto się mocno stara w niepłodne dni;-)?)

Teraz trzymam kciuki i modlę się byleby do kwietnia:tak:

Za was trzymam kciuki i uwierzcie mi -cierpliwość i wiara... no i przytulanki nie tylko wtedy gdy wydaje sie nam ze jest owulacja;-)
Pozdrawiam Agata

No właśnie w pierwszą ciąże zaszlam w 19dc przy cyklach 29dniowych (tylko raz się w tamtym mieisącu przytulaliśmy) a w tym także m.in. w 20dc tym razem przy cyklach 29-31 ...zobaczymy co z tego wyjdzie ( wkurzam się,bo trochę mnie bzuch jak na @ pobolewa :( )

z 16dc nie była zakłócona, tylko ta z 10-ego, ale ja się nie znam za bardzo na tym więc posłucham mądrzejszych od siebie:-D dzięki za odp :-)

ja znowu taka mądra to tez nie jestem ;-):-D:-D ale pisze jak mi sie wydaje, bo npr ucze sie dopiero kilka misiecy wiec wszystkiego tez nie wiem na pewno, ale ja na swoim wykresie wzrost oznaczyła bym dzisiaj gdybym miała takie temki jak ty ale moge sie mylic
a ff tez nie mozna tak wierzyc bo jak juz emma pisała wczesnie moze wprowadzać w błąd....

Mimo wszystko jestem za książkami tradycyjnymi :) Zmierzch ściągnełam bo to takie "czytadło" i żal mi było pieniędzy. Z książek ciążowych, najlepsza jaką czytałam i jaka pozwliła mi przetrwać pierwszą ciąże to ta:
Ciąża. Poradnik dla rodziców - Merlin.pl

mam identyczny poradnik:-) ale jeszcze nie zaczełam czytac czekam na fasolke dopiero wtedy sobie poczytam, teraz to bym sie zabardzo wkręciła:-p:-)

13x13
no moje gratulacje kochana:-) utwierdzasz mnie w postanowieniu wykorzystywania męża aż do @ hehe tylko tych leków brac nie bedę mogła, ale co tam ;-)

no i kotem się musisz zająć...

A to koniecznie ;-) w koncu jest super pomocnikiem. Pilnuje zmywarki jak myje co by sie nie obijala, zaczepia miotle i mopa :laugh2: zaznacza odciskami lapek gdzie podloga juz byla umyta co bym dwa razy nie myla niepotrzebnie :-p a nawet wypoleruje slizgajac sie na zakretach hehe;-) albo sam lapka umyje jak zaglada do wiadra z woda:happy2:. A i rybki nakarmie co by nie bylo ze nimi sie nie zajmuje ;-)

13x13 serdecznie gratuluje, zycze spokojnych miesiecy :-)

martilla bede mocno trzymac kciuki aby 4.09 sie nie pojawila @ :blink:

To chyba cos dziwnego, ja znowu cos jem, wzieło mnie na cisto, a że mialam sliwki pod reka to juz sie piecze w piekarniku za 50 min bedzie gotowe. I znowu jem bede poprostu grubaaa

reklama
To chyba cos dziwnego, ja znowu cos jem, wzieło mnie na cisto, a że mialam sliwki pod reka to juz sie piecze w piekarniku za 50 min bedzie gotowe. I znowu jem bede poprostu grubaaa

Ja tez moglabym non stop jesc, a w pracy to juz wogole nic bym nei robila tylko jadla i jadla, w domu zawsze jakos mozna to wyminac albo owocami sie pozapychac ;-) mniam napewno bedzie pyszne ciasto, juz zapach czuje mniam mniam :blink: smacznego :-) a propo to moze ja obiadek zrobie w koncu :-D zeby jak maz wroci zjadl i odpoczal ,a mial jutro duzo sily i zapalu ;-)

Do góry