reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

Przeciez od samego czytania forum w ciaze nie zajde!
dokładnie:-) ale zawsze to razniej "pogadac" z osobami ktopre są w tej samej sytuacji:tak:
dziewczyny, ja nie wiem, czy z tym wątkiem zamkniętym to wypali, bo takie wąteczki najelepiej się tworzy wewnątrz istniejącego wątku ogólnego, a my funkcjonujemy w dużym wątku- staramy się...stworzyć można tylko kolejny podwątek tego dużego wątku, a nie wiem, czy o to nam chodzi....możemy ustalić np., że wszystko, co związane z testowaniem piszemy dużymi, drukowanymi, czerwonymi literami...przeglądając strony od razu bedzie widac, gdzie pogaduchy, a gdzie ważne info...
ja rozumiem o co ci chodzi,zresztą tu jest juz kilka ątkow dla staraczek, trudno sie polapac,ale te czerwone litery to dobry pomysł,jestem za:)

NO TO CO U MNIE... JESTEM W 18dc , OSTATNI TRWAŁ 39 DNI WIEC KOMPLETNIE NIE WIEM JAK OBLICZYC TERMIN OWU,BO NIE WIEM JAK DLUGI BEDZIE TEN CYKL,ZADNYCH BÓLI BRZUCHA ITP OBJAWOW OWU ZAZWYCZAJ NIE MAM,CZEKAM CO DALEJ,

reklama
Czesc Dziewczyny!

Dzis wstalam wczesnie zeby zrobic test :szok:
Wyszla jedna gruba krecha :crazy: no ale w sumie sie az tak tym nie przejelam, dopiero pierwszy cykl staran, terez bede czekala na malpiszona, chociaz nawet ciezko mi powiedziec kiedy przyjdzie. Ciesze sie ze go zrobilam bo w koncu wiem na czym stoje :happy: mialam wielkie nadzieje i przeczucia (bolace podbrzusze plus piesi plus wydzielina), od nastpnego cyklu bede mierzyla moze tempki to bedzie latwiej trafic w owulacje a nie tak na slepego.

mama2010 super podejscie,jak nie ten cyklt to nastepny;-)tak trzymaj:blink:mierzenie tempki to bardzo dobry pomysl ja tez zaczelam ierzyc dopiero w 2 cyklu i przynajmniej wiem kiedy ta owulka:tak:zycze pomyslnego planowania,buzka:tak:

mama2010 super podejscie,jak nie ten cyklt to nastepny;-)tak trzymaj:blink:mierzenie tempki to bardzo dobry pomysl ja tez zaczelam ierzyc dopiero w 2 cyklu i przynajmniej wiem kiedy ta owulka:tak:zycze pomyslnego planowania,buzka:tak:

Nie wiem czy doczytalas wczoraj Emma napisala ze po szczycie tempki do dwoch dni moze byc jeszcze owulka i tylko monitoring moze ja wykryc kiedy byla teraz to juz naprawde bedzie mi trudno sie wstrzelic:sorry2:

Nie wiem czy doczytalas wczoraj Emma napisala ze po szczycie tempki do dwoch dni moze byc jeszcze owulka i tylko monitoring moze ja wykryc kiedy byla teraz to juz naprawde bedzie mi trudno sie wstrzelic:sorry2:
Noukie ja nawet tempki nie mierzylam, swoja owulacje wykrylam po silnym bolu jajnikow oraz po sluzie takim jak bialko kurze i dokladnie wten dzien byly przytulanki i dzien pozniej takze ja nie wiem czy to bylo przed owulka czy w trakcie bo az tak jeszcze sie nie znam :baffled:

Eif, jestem z rodziny lekarskiej, ginekologa to akurat nie mamy, ale pare położnych tak :-) niestety nie wiem o co chodzi z Twoim tpo, to chyba bardziej problem endokrynologiczny, musisz znaleźć dobrego specjalistę.

ból przy owu może być mylący, bo jajniki mogą bolec przed (rosnący pęcherzyk uciskający otrzewną), w trakcie, jak i po (rozlany płyn drażni otrzewną). trzeba się po prostu starać przy śluzie płodnym i w okolicach skoku i nie ma mowy, żeby przegapić owu.

przy staraniach na dziewczynkę ponoć pomocne są testy owu- jak wychodzą pozytywne (co oznacza że za mniej więcej 48h będzie pik LH)- to zakończyć starania. ale te wszystkie metody to może zwiększają szanse z 50 na 55%... są kobiety które będą miały np tylko córki albo tylko synów, bo takie jest nasienie ich facetów, w końcu to materiał genetyczny plemnika decyduje :-)
za to są testy które wykrywają płeć juz w 6-7 tc, Pati, kosztują u nas chyba ok 15f, to od razu będziesz wiedziała :-)
uciekam do pracy.

Noukie ja nawet tempki nie mierzylam, swoja owulacje wykrylam po silnym bolu jajnikow oraz po sluzie takim jak bialko kurze i dokladnie wten dzien byly przytulanki i dzien pozniej takze ja nie wiem czy to bylo przed owulka czy w trakcie bo az tak jeszcze sie nie znam :baffled:

To tez o niczym nie swiadczy ja mam dwa dni bol jajnikow pozniej okolo trzy dni sluzu i potem skok ale kiedy w tym wszystkim jest owulacja to podobno moze tylko monitoring wykazac nie wiem poszukam jakis ksiazek na ten temat i bede to sudiowac biore sie za te cykle:sorry2:

Emma a Ty pisalas o tym Lacibios Femina gdzie Ty to kupujesz w Polsce czy w UK tez jest dostepne? jest tez bym to chciala kupic tylko sie zastanawiam czy to jest tylko w Polsce dostepne?

U mnie drugi dzien skoku tempki, a poza tym nic ciekawego sluzu chyba tez juz nie ma:baffled:

Hej dziewczynki:) Właśnie nadrobiłam to co naskrobałyście od wczoraj:) Ja mam duzo czasu na czytanie forum i pisanie bo w pracy siedzę na necie:) ale jak najbardziej jestem za tym zeby to jakoś podzielić na pogaduchy i ważne sprawy...

A u mnie...nic nowego. Temperatura trochę skoczyła w górę ale @ ma byc dopiero jutro. Mam nadzieję, ze jeśli ma przyjść to pojai się tak jak w poprzednnim cyklu tzn. obudzę się rano już z @... Nadal żadnych objawów zblizającej się @. Nic mnie nie boli.

emma dziękuję za Twoją wypowiedź:) Nie chodziło mi o to, ze ktoś ma mi słodzić czy robić złudne nadzieje. Ale jak napisałam w 8dpo, że mam dolinę i ze wyszedł mi test negatywny a dziewczyny zaczęły pisać, ze im przykro itd. to sie podłamałam troche. Przecież mało komu w 8 czy 9dpo wychodzi pozytywny test. Ja w każdym razie nadal mam resztki nadziei...Naiwnie sie łudzę, ze moze @ nie przyjdzie... Choć dzis znów test negatywny ( ale moze te testy jakieś trefne są...w końcu kosztowały jakieś 1,20 za szt....). Sama już nie wiem... Staram się nastawić na @ ale wiem, ze jak jutro przyjdzie to znów będę ryczeć...Dobrze, ze od jutra od 14:00 zaczynam urlop...

reklama
to zakończyć starania. ale te wszystkie metody to może zwiększają szanse z 50 na 55%... są kobiety które będą miały np tylko córki albo tylko synów, bo takie jest nasienie ich facetów.

Tak mi powiedzial lekarz wlasnie ze sa faceci ktorzy robia tylko corki a sa ktorzy robia tylko chlopakow jezeli jest dwoch synow to jest jeszcze duza szansa ze bedzie trzecia corka ale jezeli jest juz trzech synow to na 90% czwarty tez bedzie:baffled:

Jeszcze taka techniczna uwaga to tych stron tez bedzie duzo mniej:tak: nie piszcie posta pod postem edytujcie posty jak cos to wycinajcie tekst ktory cytujecie i zostawiajcie tylko ten fragment ktory chcecie zaznaczyc wtedy tego tez naprawde bedzie duzo mniej i bedzie to jakos bardziej czytelne:tak:

Do góry