reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

a odpowiedzi od dorki i mazi nadal brak, zalądnełam tu ciekawa po prawie 2 godzinach- myślalam, że już będzie coś wiadomo...jakby co, pierwsza łapię fliudki:-D

no milcza cos dziewczyny, milcza o ktorej mowily te wizyty, o 13? to w sumie jeszcze wczesnie
Zielona Ty pewnie sama nas bedziesz fluidkami obrzucac :tak: mysle :cool2: juz wkrotce;-)

reklama
Ja także z niecierpliwością czekam na wieści od tych naszych dziewcząt, które dzis są na wizycie u gina...
kiciaq dzięki za kciuki, ja mojego też męczę bo akurat teraz tak się złożyło, że on pisze pracę licencjacką, po powrocie z pracy siada do kompa i pracuje do wieczora, więc trochę jest zmęczony i zestresowany ale masz rację, skoro wszystko działa jak należy to znaczy, że umierający jeszcze nie są :-D ale okrutnice z nas hihi

sandrahaha jak mi mąż nie padnie to dzisiaj dalej działamy oczywiscie :tak: a jak padnie, to też znajdę na niego sposób :cool2:

wisienka my chyba w jednym wieku jesteśmy, jeśli to 83 to Twój rocznik :cool2: więc skoro piszesz, ze jesteś młoda, to ja to wezmę i odniosę też do siebie... mamy czas, ale ja już bym chciała juuuż hihi:happy2:

marlenka, a Ty już teraz masz termin testowania, już w ten poniedziałek?? bo mi się wydawało, że mniej więcej w tym samym momencie jesteśmy a ja dopiero za ok. dwa tygodnie chcę testować... Ale może Ty masz krótsze cykle po prostu? zresztą wszystko jedno kiedy, ważne żeby z dwiema kreseczkami :tak:

Oby Ci sie prezencik udal;-)
aj mecze mecze, wczoraj to az sie smial ze mnie bo raczej takich akcji nie mam ze chce i koniec, no a ja na to ze przepraszam bardzo ale cel uswieca srodki, cos owszem mu siadlo na zoladku wczoraj (akurat teraz ):dry: niezbyt wyraznie wygladal, ale chyba jednak az taki umerajacy nie byl skoro wszystko pracowalo jak nalezy :-D:-D:-D hahaha
No a Tunezji tak jak mowilam nie odpuszcze bo czuje ze niezmiernie potrzebuje wygrzania sie na jakiejs cieplej plazy, nie nie, nie zeby jakas moja fanaberia ja tak bardziej ze wzgledow terapeutycznych tzw terapia sloncem i cieplym piaskiem, zeby nie bylo :-D:-D:-D hihihi
zupelnie jak u mnie.on wczoraj mowi ze bedzie pozno i rzeczywiscie byl.zmeczony rowniez a ja na to ze nic mnie nie obchodzi.na ogol az tak mi nie zalezy:)Jeszcze dzis pomecze a potem zrobie sobie przerwe bo zwariuje.Co to ja krolik jestem?Poza tym jest goraco a w domu niestety klimatyzacji brak...
Tak w ogole to zauwazylam malutkie rozowe plamki.nigy przy owulacji takich nie mialam.Byc moze to plamienie owulacyjne ale wglebiac sie w to nie bede.
wpadlam przy okazji po kolejne witaminy(ja biore po prostu taki zestaw witamin,razem z kwasem foliowym),test (ten czuly) i takie tam.Wydalam mnostwo kasy(w przeliczeniu 160zl).Przerazi sie bo ja tak co chwile.jak nie testy owulacyjne,zestawy z wiesiolkiem to zas cos innego.juz mnie ta ciaza kosztuje a nawet nie wiem czy bedzie.Nie wiem co to bedzie jak sie doczekam tego dziecka...
No a pozniej poszukam jakis wakacji w sloncu.jeszcze pojecia nie mam gdzie ale mam ochote troche sie wyrwac.Po prostu az mnie boli jak sobie pomysle ze jeszcze 3 tygodnie...

Selenko- ty sobie nie wkrecaj torbieli. przestalas brac tabletki i mozesz miec silna owulacje, bo jajniki pracuja silniej :-)

dziewczynki ja doskonale rozumiem co znaczy czekac na dni plodne, a pozniej na II kreseczki. my z M staramy sie od 2006 roku, a nie zabezpieczamy sie od 2002r :no: i jak na razie mielismy 4 dzieci i wszystkie to Aniolki. Lekarze przyczyn nie znaja... Wiem, ze ciezko miec przyjemnosc w tych dniach z przytulanek, bo w podswiadomosci siedzi wiele obaw i pytan, i niestety nie dostaniemy na nie odpowiedzi. Nikt nam tez nie zagwarantuje na 100%, ze przy temp., sluzie, tescie owulacyjnym, monitoringu a nawet inseminacji zajdziemy w ciaze. I jak na ironie tylko jedna moja ciaza byla z ,,monitoringu'' hehe
Czasami trzeba poluzowac linki i wtedy przyjdzie fasolka :) Moje 2 ciaze pojawily sie w tych wlasnie dniach luzu i beztroski. Niestety nie zakonczyla sie zadna z nich pozytywnie, ale to juz inna historia.

reklama
marlenka, a Ty już teraz masz termin testowania, już w ten poniedziałek?? bo mi się wydawało, że mniej więcej w tym samym momencie jesteśmy a ja dopiero za ok. dwa tygodnie chcę testować... Ale może Ty masz krótsze cykle po prostu? zresztą wszystko jedno kiedy, ważne żeby z dwiema kreseczkami :tak:
Dobrze myślisz, chce testować w poniedziałek za 2 tygodnie:tak:. Chyba to jakoś zle sformuowałam:zawstydzona/y::-p.

Emilchen i Wisienka ja też jestem rocznik 83:-). To już jesteśmy 3 takie młodziutkie:-D:tak::-).

Kurka gdzie te dziewczyny są:confused:. Ale jestem ciekawa co u nich:tak:.

Do góry