reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

kochana ty sie nie przjmuj na zapas.... ile masz do @?? jesli wiedzialas kiedy owulka byla to pewnie dolaczysz do grona zafasolkowanych :tak: ja trzymam kciuki bardzo mocno :tak::tak::tak:

sandrahaha ja trzymam za Ciebie i ogolnie za Was wszyskie kciki(bardzo mocno) bo ja mam juz dwojke dzieci i zycze Wam obyscie byly tak spelnionymi i przeszczesliwymi mamusiami ze zaplanujecie drugie i trzecie dziecko.Ja jestem szczesliwa mama,mysle ze sie sprawdzam w roli mamy(czasami krzykne,czasami dam klapsa ale to tylko z troski i milosci:tak:;-):-D jestescie wspaniale i bedziecie wspanialymi mamusiami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
wisienka a nie czujesz tego bolu rowniez na plecach i ze promieniuje az do kolana?bo ja tak mam:tak:;-)
Nie. Tylko tak jak pisałam. Ale to moze być zbliżajacasię owulacja albo jakies zakażenie itd. Ciąża wykluczona 29.06. robiłam bete wynik 0,1 :-(a 02.07. przyszła @ która trwała krótko bo tylko 3 dni ale była:( :wściekła/y:Teraz jestem w 14 dc więc zbliża się owulka jeśli będzie w ogóle.:-( Na zagnieżdżenie i ciążę zdecydowanie za wcześnie...:no:
Dobra koniec negatywnych emocji:-) Dziś piękny dzień. Słońce świeci:-D Okres płodny się zaczął, owulka sie zbliża, tempka jak narazie w normie.:-) Starania w toku:tak:A co z tego wyniknie przekonamy się pod koniec miesiaca:-) Może tym razem starania będą owocne...;-)

Cze Dziewczynki,

U mnie dzis pada, wieje i jest smutno na dworze. Tempka dzis dalej 36.6, mam nadzieje, ze jutro skoczy.:wściekła/y: Troche sie boje, ze moze mam torbiel na jajniku, bo przed ostatnia @ lekarz widzial na usg troche plynu w prawym jajniku... ta mysl mnie paralizuje! 1,5 roku temu mialam takie swinsto i wyleczyli mi to antykopami. Takie torbiele moga dawac objawy ciazowe wlacznie z nudnosciami, wymiotami, bolami brzucha i uniemozliwiaja owulacje...

wisienka, pati- jak bylam w ciazy tez mialam takie same objawy bolowe co wy :-)

zielona- trzymam kciuki za temp :tak:

pozdrawiam was wszystkie :-)

Witajcie dziewczyny:-).
Ja też jestem bardzo ciekawa czego się dziewczyny dowiedzą u ginka:tak:. Dorka i Mazia trzymam mocno kciuki.
A u mnie już raczej po owulce. Dokładnie trudno stwierdzić bo nie mierze tempki;-) ale raczej już po. Zobaczymy czy coś wyniknie z tych naszych przytulanek:-). @ ma przyjść między 25 a27 lipca więc jeszcze na tyle się muszę uzbroić w cierpliwość:-(.Ja niestety z tych niecierpliwych jestem;-). Mam nadzieję że szybko zleci;-).
Trzymam kciuki za wszystkie obecnie działające bo z tego co widzę to sporo Was jest. Jak bym chciała wszystkie wymienić to na pewno bym kogoś przeoczyła:zawstydzona/y:;-):tak:. Buziaczki:-D.

Mi nie chodziło o negatywne testy i doły tylko o to, że czasami jest tak, ze nie masz najmniejszej ochoty albo siły na przytulanki a wiesz, ze teraz są "te dni" i musisz się zmusić albo przełożyc starania na następny cykl... Przynajmniej ja tak czasami mam. Wolę jednak spontaniczne przytulanki:) Niestety nie zawsze wypadaja one w "te dni":(
mnie tez wlasnie dokladnie o to chodzilo.ogolnie cieszymy sie soba ale trudno jest robic to spontanicznie akurat w tygodniu gdy zbliza sie owulacja,nie oszukujmy sie.czasem sie po prostu nie chce albo jest duszno i goraco jak wczoraj,no ale oboje chcemy by sie udalo wiec sie staramy.jednak o wiele przyjemniej gdy sie nie "musi".oby tylko te wszystkie starania przyniosly piekne rezultaty (co mc mysle to samo)

Witajcie dziewczyny:-).
Ja też jestem bardzo ciekawa czego się dziewczyny dowiedzą u ginka:tak:. Dorka i Mazia trzymam mocno kciuki.
A u mnie już raczej po owulce. Dokładnie trudno stwierdzić bo nie mierze tempki;-) ale raczej już po. Zobaczymy czy coś wyniknie z tych naszych przytulanek:-). @ ma przyjść między 25 a27 lipca więc jeszcze na tyle się muszę uzbroić w cierpliwość:-(.Ja niestety z tych niecierpliwych jestem;-). Mam nadzieję że szybko zleci;-).
Trzymam kciuki za wszystkie obecnie działające bo z tego co widzę to sporo Was jest. Jak bym chciała wszystkie wymienić to na pewno bym kogoś przeoczyła:zawstydzona/y:;-):tak:. Buziaczki:-D.
ja spodziewam sie owulacji dzis wlasnie.tak wynika z obliczen i testow ale do konca nigdy nie wiadomo.temperatura powinna mi skoczyc gdzies w pt moze?Mialam nie zwracac uwagi na zadne symptomy,a ledwo mialam owulacje lub ja bede miala i juz wslu****e sie w cialo...najgorszy bedzie ostatni tydzien.ja to wiem.bede jak nawiedzona mierzyla temperature nie tylko rano ale i wieczorem(ostatnio wlasnie wieczorem mi najpierw spadla i wtedy wiedzialam ze nic z tego).Mysle ze pierwszy test zrobie za 10 dni...

Witajcie kobitki, ale sie rozpisalyscie od wczoarj, ale mialam lekturke przy porannej kawce w pracy:-)
Muffy, Agus witajcie i owocnych staranek zycze;-)
Eijf no masz racje dokaldnie na testowanie wracam:tak: bede w niedziele wieczorem wiec pewnie w poniedzialek rano polece kupic test i zrobie go od razu bo nie wierze ze wytrzymam do @:-p tymczasem u mnie 15 dc owulka chyba dzis bo juz mnie tak konkretnie jajniczki kluja, staranka wczoraj byly troche niestety wymuszone bo B nie zbyt dobrze sie czul, no ale cuz szkoda marnowac cykl skoro umierajacy nie byl:dry: ale jestem wredna:dry:haha:-)
Selena nie jestes sama ja tez o mierzeniu tempki malo co wiem, a testow owu jeszcze nie robila, ale mam plana sie zaoptrzyc jesli w tym cyklu sie nie uda, a co do tempki to tez pewnie zaczne mierzyc jesli sie nie uda w ciagu kilku nastepnych cykli, ja mysle ze kazdy zaczynajac starania ma nadzieje ze po prostu sie uda, a jesli ciagle nie wychodzi to szuka sie jakichs nowych metod, pomocy zeby w koncu wyszlo, ale gmatwam dziasiaj:-D
Mellisa, Wisienka, Dorkaa i reszta jesli kogos pominelam dzieki, urlpik na pewno bedzie udany oby tylko pogoda dopisala, mam zamiar sie relaksowac na maksa, akurat moze sie fasolka bedzie zadomawiac wiec urlop w tym czasie jak znalazl:-D chcielibysmy jeszcze we wrzesniu do Tunezji sie wybrac no ale zobaczymy jak z kaska bedzie, B juz wielkie oszczednosci palnuje skoro chcemy miec dziecko, bo wedlug niego to przeciez majatek kosztuje tak na start:dry: ja tak wcale nie uwarzam i Tunezji nie odpuszcze:dry:a poza tym bedziemy mieli 9 miesiecy na oszczedzanie jak juz zaciaze:tak:
Dorkaa nia lam sie, jeszcze nic nie wiadomo wcale nie jest powiedziane ze test musie wyjsc pozytywnie nawet kilka dni po @ zobaczysz co ci tam lekarz powie, ja w kazdym badz razie trzymam kciuki;-)
Wisienka ja tez glownie w pracy na forum zgladam, jak jestem w domu tez czasem siadam do kompa, ale staram sie czyms innycm tez zajac, dac oczom troche odpoczac:tak:
Pati nie przejmuj sie tym nararazie za bardzo, moze faktycznie jak Sandra napisalal to fasolka;-)
Emilchen, Marlenka, Zielona zycze spokojnego oczekiwania no i dwoch kreseczek oczywiscie:tak:
Wisienka ja bym obstawiala ze to na owu cie tak boli, ja taki lekki bol w podbrzuszu to mam w sumie ciagle juz sie do tego przyzwyczailam, no i pozniej ten bol srodkowy cykliczny, jest zupelnie inny niz przed @ np. wiec trudno go przegapic, podbrzusze a wlasciwie jajniki bola troche bardziej no a zwlaszcza przy siadaniu i ogolnie poruszaniu sie "czuc" je.
Eijf masz racje niestety nie ma co sie oszukiwac ale ta mysl jest w glowie caly czas w okresie plodnym ze jednak szkoda zmarnowac caly miesiac jesli mozna sprobowac, nawet jesli nie ma ochoty, tak jak ja wczoraj:zawstydzona/y: no cuz dzisiaj poprawimy mam nadzieje ze juz mu nic na zoladku nie siadzie:baffled:
Dorkaa, Mazia czekamy na wiesci;-)

ja spodziewam sie owulacji dzis wlasnie.tak wynika z obliczen i testow ale do konca nigdy nie wiadomo.temperatura powinna mi skoczyc gdzies w pt moze?Mialam nie zwracac uwagi na zadne symptomy,a ledwo mialam owulacje lub ja bede miala i juz wslu****e sie w cialo...najgorszy bedzie ostatni tydzien.ja to wiem.bede jak nawiedzona mierzyla temperature nie tylko rano ale i wieczorem(ostatnio wlasnie wieczorem mi najpierw spadla i wtedy wiedzialam ze nic z tego).Mysle ze pierwszy test zrobie za 10 dni...

Eijf miewasz jakies objawy mogace swiadczyc o owu czy nie???

reklama
Witajcie kobitki, ale sie rozpisalyscie od wczoarj, ale mialam lekturke przy porannej kawce w pracy:-)
Muffy, Agus witajcie i owocnych staranek zycze;-)
Eijf no masz racje dokaldnie na testowanie wracam:tak: bede w niedziele wieczorem wiec pewnie w poniedzialek rano polece kupic test i zrobie go od razu bo nie wierze ze wytrzymam do @:-p tymczasem u mnie 15 dc owulka chyba dzis bo juz mnie tak konkretnie jajniczki kluja, staranka wczoraj byly troche niestety wymuszone bo B nie zbyt dobrze sie czul, no ale cuz szkoda marnowac cykl skoro umierajacy nie byl:dry: ale jestem wredna:dry:haha:-)
Selena nie jestes sama ja tez o mierzeniu tempki malo co wiem, a testow owu jeszcze nie robila, ale mam plana sie zaoptrzyc jesli w tym cyklu sie nie uda, a co do tempki to tez pewnie zaczne mierzyc jesli sie nie uda w ciagu kilku nastepnych cykli, ja mysle ze kazdy zaczynajac starania ma nadzieje ze po prostu sie uda, a jesli ciagle nie wychodzi to szuka sie jakichs nowych metod, pomocy zeby w koncu wyszlo, ale gmatwam dziasiaj:-D
Mellisa, Wisienka, Dorkaa i reszta jesli kogos pominelam dzieki, urlpik na pewno bedzie udany oby tylko pogoda dopisala, mam zamiar sie relaksowac na maksa, akurat moze sie fasolka bedzie zadomawiac wiec urlop w tym czasie jak znalazl:-D chcielibysmy jeszcze we wrzesniu do Tunezji sie wybrac no ale zobaczymy jak z kaska bedzie, B juz wielkie oszczednosci palnuje skoro chcemy miec dziecko, bo wedlug niego to przeciez majatek kosztuje tak na start:dry: ja tak wcale nie uwarzam i Tunezji nie odpuszcze:dry:a poza tym bedziemy mieli 9 miesiecy na oszczedzanie jak juz zaciaze:tak:
Dorkaa nia lam sie, jeszcze nic nie wiadomo wcale nie jest powiedziane ze test musie wyjsc pozytywnie nawet kilka dni po @ zobaczysz co ci tam lekarz powie, ja w kazdym badz razie trzymam kciuki;-)
Wisienka ja tez glownie w pracy na forum zgladam, jak jestem w domu tez czasem siadam do kompa, ale staram sie czyms innycm tez zajac, dac oczom troche odpoczac:tak:
Pati nie przejmuj sie tym nararazie za bardzo, moze faktycznie jak Sandra napisalal to fasolka;-)
Emilchen, Marlenka, Zielona zycze spokojnego oczekiwania no i dwoch kreseczek oczywiscie:tak:
Wisienka ja bym obstawiala ze to na owu cie tak boli, ja taki lekki bol w podbrzuszu to mam w sumie ciagle juz sie do tego przyzwyczailam, no i pozniej ten bol srodkowy cykliczny, jest zupelnie inny niz przed @ np. wiec trudno go przegapic, podbrzusze a wlasciwie jajniki bola troche bardziej no a zwlaszcza przy siadaniu i ogolnie poruszaniu sie "czuc" je.
Eijf masz racje niestety nie ma co sie oszukiwac ale ta mysl jest w glowie caly czas w okresie plodnym ze jednak szkoda zmarnowac caly miesiac jesli mozna sprobowac, nawet jesli nie ma ochoty, tak jak ja wczoraj:zawstydzona/y: no cuz dzisiaj poprawimy mam nadzieje ze juz mu nic na zoladku nie siadzie:baffled:
Dorkaa, Mazia czekamy na wiesci;-)
No u mnie dokladnie to samo.tez 15dc,tez pobolewa podbrzusze czy jajniki,sama nie wiem.U nas tez wczoraj troche wymuszone,az sie z tego smialismy (calkiem inaczej niz po paru dniach przerwy).On zmeczony,pozno w domu,na dworze goraco i zaduch,my w sypialni(boze jakie intymne rzeczy tu wypisujemy) a pod drzwiami kot mialczy bo sie za nami stesknil...
szkoda ze wyjezdzasz.ja pewnie do pn nawet nie wytrzymam.Planuje zrobic pierszy w weekend.zreszta ja zawsze robie zapas testow na ostatni tydzien w tym jakis o czulosci 10mlU.Kurcze tak bardzo chce by sie w koncu udalo!Ostatnio tez tak testowalam i testowalam i nic,ale wole je robic niz gdybac

Do góry