reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staranka by zostać mamą od 2010

kochana ty sie nie przjmuj na zapas.... ile masz do @?? jesli wiedzialas kiedy owulka byla to pewnie dolaczysz do grona zafasolkowanych :tak: ja trzymam kciuki bardzo mocno :tak::tak::tak:

sandrahaha ja trzymam za Ciebie i ogolnie za Was wszyskie kciki(bardzo mocno) bo ja mam juz dwojke dzieci i zycze Wam obyscie byly tak spelnionymi i przeszczesliwymi mamusiami ze zaplanujecie drugie i trzecie dziecko.Ja jestem szczesliwa mama,mysle ze sie sprawdzam w roli mamy(czasami krzykne,czasami dam klapsa ale to tylko z troski i milosci:tak:;-):-D jestescie wspaniale i bedziecie wspanialymi mamusiami!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
wisienka a nie czujesz tego bolu rowniez na plecach i ze promieniuje az do kolana?bo ja tak mam:tak:;-)
Nie. Tylko tak jak pisałam. Ale to moze być zbliżajacasię owulacja albo jakies zakażenie itd. Ciąża wykluczona 29.06. robiłam bete wynik 0,1 :-(a 02.07. przyszła @ która trwała krótko bo tylko 3 dni ale była:( :wściekła/y:Teraz jestem w 14 dc więc zbliża się owulka jeśli będzie w ogóle.:-( Na zagnieżdżenie i ciążę zdecydowanie za wcześnie...:no:
Dobra koniec negatywnych emocji:-) Dziś piękny dzień. Słońce świeci:-D Okres płodny się zaczął, owulka sie zbliża, tempka jak narazie w normie.:-) Starania w toku:tak:A co z tego wyniknie przekonamy się pod koniec miesiaca:-) Może tym razem starania będą owocne...;-)

Cze Dziewczynki,

U mnie dzis pada, wieje i jest smutno na dworze. Tempka dzis dalej 36.6, mam nadzieje, ze jutro skoczy.:wściekła/y: Troche sie boje, ze moze mam torbiel na jajniku, bo przed ostatnia @ lekarz widzial na usg troche plynu w prawym jajniku... ta mysl mnie paralizuje! 1,5 roku temu mialam takie swinsto i wyleczyli mi to antykopami. Takie torbiele moga dawac objawy ciazowe wlacznie z nudnosciami, wymiotami, bolami brzucha i uniemozliwiaja owulacje...

wisienka, pati- jak bylam w ciazy tez mialam takie same objawy bolowe co wy :-)

zielona- trzymam kciuki za temp :tak:

pozdrawiam was wszystkie :-)

Witajcie dziewczyny:-).
Ja też jestem bardzo ciekawa czego się dziewczyny dowiedzą u ginka:tak:. Dorka i Mazia trzymam mocno kciuki.
A u mnie już raczej po owulce. Dokładnie trudno stwierdzić bo nie mierze tempki;-) ale raczej już po. Zobaczymy czy coś wyniknie z tych naszych przytulanek:-). @ ma przyjść między 25 a27 lipca więc jeszcze na tyle się muszę uzbroić w cierpliwość:-(.Ja niestety z tych niecierpliwych jestem;-). Mam nadzieję że szybko zleci;-).
Trzymam kciuki za wszystkie obecnie działające bo z tego co widzę to sporo Was jest. Jak bym chciała wszystkie wymienić to na pewno bym kogoś przeoczyła:zawstydzona/y:;-):tak:. Buziaczki:-D.

Mi nie chodziło o negatywne testy i doły tylko o to, że czasami jest tak, ze nie masz najmniejszej ochoty albo siły na przytulanki a wiesz, ze teraz są "te dni" i musisz się zmusić albo przełożyc starania na następny cykl... Przynajmniej ja tak czasami mam. Wolę jednak spontaniczne przytulanki:) Niestety nie zawsze wypadaja one w "te dni":(
mnie tez wlasnie dokladnie o to chodzilo.ogolnie cieszymy sie soba ale trudno jest robic to spontanicznie akurat w tygodniu gdy zbliza sie owulacja,nie oszukujmy sie.czasem sie po prostu nie chce albo jest duszno i goraco jak wczoraj,no ale oboje chcemy by sie udalo wiec sie staramy.jednak o wiele przyjemniej gdy sie nie "musi".oby tylko te wszystkie starania przyniosly piekne rezultaty (co mc mysle to samo)

Witajcie dziewczyny:-).
Ja też jestem bardzo ciekawa czego się dziewczyny dowiedzą u ginka:tak:. Dorka i Mazia trzymam mocno kciuki.
A u mnie już raczej po owulce. Dokładnie trudno stwierdzić bo nie mierze tempki;-) ale raczej już po. Zobaczymy czy coś wyniknie z tych naszych przytulanek:-). @ ma przyjść między 25 a27 lipca więc jeszcze na tyle się muszę uzbroić w cierpliwość:-(.Ja niestety z tych niecierpliwych jestem;-). Mam nadzieję że szybko zleci;-).
Trzymam kciuki za wszystkie obecnie działające bo z tego co widzę to sporo Was jest. Jak bym chciała wszystkie wymienić to na pewno bym kogoś przeoczyła:zawstydzona/y:;-):tak:. Buziaczki:-D.
ja spodziewam sie owulacji dzis wlasnie.tak wynika z obliczen i testow ale do konca nigdy nie wiadomo.temperatura powinna mi skoczyc gdzies w pt moze?Mialam nie zwracac uwagi na zadne symptomy,a ledwo mialam owulacje lub ja bede miala i juz wslu****e sie w cialo...najgorszy bedzie ostatni tydzien.ja to wiem.bede jak nawiedzona mierzyla temperature nie tylko rano ale i wieczorem(ostatnio wlasnie wieczorem mi najpierw spadla i wtedy wiedzialam ze nic z tego).Mysle ze pierwszy test zrobie za 10 dni...

Witajcie kobitki, ale sie rozpisalyscie od wczoarj, ale mialam lekturke przy porannej kawce w pracy:-)
Muffy, Agus witajcie i owocnych staranek zycze;-)
Eijf no masz racje dokaldnie na testowanie wracam:tak: bede w niedziele wieczorem wiec pewnie w poniedzialek rano polece kupic test i zrobie go od razu bo nie wierze ze wytrzymam do @:-p tymczasem u mnie 15 dc owulka chyba dzis bo juz mnie tak konkretnie jajniczki kluja, staranka wczoraj byly troche niestety wymuszone bo B nie zbyt dobrze sie czul, no ale cuz szkoda marnowac cykl skoro umierajacy nie byl:dry: ale jestem wredna:dry:haha:-)
Selena nie jestes sama ja tez o mierzeniu tempki malo co wiem, a testow owu jeszcze nie robila, ale mam plana sie zaoptrzyc jesli w tym cyklu sie nie uda, a co do tempki to tez pewnie zaczne mierzyc jesli sie nie uda w ciagu kilku nastepnych cykli, ja mysle ze kazdy zaczynajac starania ma nadzieje ze po prostu sie uda, a jesli ciagle nie wychodzi to szuka sie jakichs nowych metod, pomocy zeby w koncu wyszlo, ale gmatwam dziasiaj:-D
Mellisa, Wisienka, Dorkaa i reszta jesli kogos pominelam dzieki, urlpik na pewno bedzie udany oby tylko pogoda dopisala, mam zamiar sie relaksowac na maksa, akurat moze sie fasolka bedzie zadomawiac wiec urlop w tym czasie jak znalazl:-D chcielibysmy jeszcze we wrzesniu do Tunezji sie wybrac no ale zobaczymy jak z kaska bedzie, B juz wielkie oszczednosci palnuje skoro chcemy miec dziecko, bo wedlug niego to przeciez majatek kosztuje tak na start:dry: ja tak wcale nie uwarzam i Tunezji nie odpuszcze:dry:a poza tym bedziemy mieli 9 miesiecy na oszczedzanie jak juz zaciaze:tak:
Dorkaa nia lam sie, jeszcze nic nie wiadomo wcale nie jest powiedziane ze test musie wyjsc pozytywnie nawet kilka dni po @ zobaczysz co ci tam lekarz powie, ja w kazdym badz razie trzymam kciuki;-)
Wisienka ja tez glownie w pracy na forum zgladam, jak jestem w domu tez czasem siadam do kompa, ale staram sie czyms innycm tez zajac, dac oczom troche odpoczac:tak:
Pati nie przejmuj sie tym nararazie za bardzo, moze faktycznie jak Sandra napisalal to fasolka;-)
Emilchen, Marlenka, Zielona zycze spokojnego oczekiwania no i dwoch kreseczek oczywiscie:tak:
Wisienka ja bym obstawiala ze to na owu cie tak boli, ja taki lekki bol w podbrzuszu to mam w sumie ciagle juz sie do tego przyzwyczailam, no i pozniej ten bol srodkowy cykliczny, jest zupelnie inny niz przed @ np. wiec trudno go przegapic, podbrzusze a wlasciwie jajniki bola troche bardziej no a zwlaszcza przy siadaniu i ogolnie poruszaniu sie "czuc" je.
Eijf masz racje niestety nie ma co sie oszukiwac ale ta mysl jest w glowie caly czas w okresie plodnym ze jednak szkoda zmarnowac caly miesiac jesli mozna sprobowac, nawet jesli nie ma ochoty, tak jak ja wczoraj:zawstydzona/y: no cuz dzisiaj poprawimy mam nadzieje ze juz mu nic na zoladku nie siadzie:baffled:
Dorkaa, Mazia czekamy na wiesci;-)

ja spodziewam sie owulacji dzis wlasnie.tak wynika z obliczen i testow ale do konca nigdy nie wiadomo.temperatura powinna mi skoczyc gdzies w pt moze?Mialam nie zwracac uwagi na zadne symptomy,a ledwo mialam owulacje lub ja bede miala i juz wslu****e sie w cialo...najgorszy bedzie ostatni tydzien.ja to wiem.bede jak nawiedzona mierzyla temperature nie tylko rano ale i wieczorem(ostatnio wlasnie wieczorem mi najpierw spadla i wtedy wiedzialam ze nic z tego).Mysle ze pierwszy test zrobie za 10 dni...

Eijf miewasz jakies objawy mogace swiadczyc o owu czy nie???

reklama
Witajcie kobitki, ale sie rozpisalyscie od wczoarj, ale mialam lekturke przy porannej kawce w pracy:-)
Muffy, Agus witajcie i owocnych staranek zycze;-)
Eijf no masz racje dokaldnie na testowanie wracam:tak: bede w niedziele wieczorem wiec pewnie w poniedzialek rano polece kupic test i zrobie go od razu bo nie wierze ze wytrzymam do @:-p tymczasem u mnie 15 dc owulka chyba dzis bo juz mnie tak konkretnie jajniczki kluja, staranka wczoraj byly troche niestety wymuszone bo B nie zbyt dobrze sie czul, no ale cuz szkoda marnowac cykl skoro umierajacy nie byl:dry: ale jestem wredna:dry:haha:-)
Selena nie jestes sama ja tez o mierzeniu tempki malo co wiem, a testow owu jeszcze nie robila, ale mam plana sie zaoptrzyc jesli w tym cyklu sie nie uda, a co do tempki to tez pewnie zaczne mierzyc jesli sie nie uda w ciagu kilku nastepnych cykli, ja mysle ze kazdy zaczynajac starania ma nadzieje ze po prostu sie uda, a jesli ciagle nie wychodzi to szuka sie jakichs nowych metod, pomocy zeby w koncu wyszlo, ale gmatwam dziasiaj:-D
Mellisa, Wisienka, Dorkaa i reszta jesli kogos pominelam dzieki, urlpik na pewno bedzie udany oby tylko pogoda dopisala, mam zamiar sie relaksowac na maksa, akurat moze sie fasolka bedzie zadomawiac wiec urlop w tym czasie jak znalazl:-D chcielibysmy jeszcze we wrzesniu do Tunezji sie wybrac no ale zobaczymy jak z kaska bedzie, B juz wielkie oszczednosci palnuje skoro chcemy miec dziecko, bo wedlug niego to przeciez majatek kosztuje tak na start:dry: ja tak wcale nie uwarzam i Tunezji nie odpuszcze:dry:a poza tym bedziemy mieli 9 miesiecy na oszczedzanie jak juz zaciaze:tak:
Dorkaa nia lam sie, jeszcze nic nie wiadomo wcale nie jest powiedziane ze test musie wyjsc pozytywnie nawet kilka dni po @ zobaczysz co ci tam lekarz powie, ja w kazdym badz razie trzymam kciuki;-)
Wisienka ja tez glownie w pracy na forum zgladam, jak jestem w domu tez czasem siadam do kompa, ale staram sie czyms innycm tez zajac, dac oczom troche odpoczac:tak:
Pati nie przejmuj sie tym nararazie za bardzo, moze faktycznie jak Sandra napisalal to fasolka;-)
Emilchen, Marlenka, Zielona zycze spokojnego oczekiwania no i dwoch kreseczek oczywiscie:tak:
Wisienka ja bym obstawiala ze to na owu cie tak boli, ja taki lekki bol w podbrzuszu to mam w sumie ciagle juz sie do tego przyzwyczailam, no i pozniej ten bol srodkowy cykliczny, jest zupelnie inny niz przed @ np. wiec trudno go przegapic, podbrzusze a wlasciwie jajniki bola troche bardziej no a zwlaszcza przy siadaniu i ogolnie poruszaniu sie "czuc" je.
Eijf masz racje niestety nie ma co sie oszukiwac ale ta mysl jest w glowie caly czas w okresie plodnym ze jednak szkoda zmarnowac caly miesiac jesli mozna sprobowac, nawet jesli nie ma ochoty, tak jak ja wczoraj:zawstydzona/y: no cuz dzisiaj poprawimy mam nadzieje ze juz mu nic na zoladku nie siadzie:baffled:
Dorkaa, Mazia czekamy na wiesci;-)
No u mnie dokladnie to samo.tez 15dc,tez pobolewa podbrzusze czy jajniki,sama nie wiem.U nas tez wczoraj troche wymuszone,az sie z tego smialismy (calkiem inaczej niz po paru dniach przerwy).On zmeczony,pozno w domu,na dworze goraco i zaduch,my w sypialni(boze jakie intymne rzeczy tu wypisujemy) a pod drzwiami kot mialczy bo sie za nami stesknil...
szkoda ze wyjezdzasz.ja pewnie do pn nawet nie wytrzymam.Planuje zrobic pierszy w weekend.zreszta ja zawsze robie zapas testow na ostatni tydzien w tym jakis o czulosci 10mlU.Kurcze tak bardzo chce by sie w koncu udalo!Ostatnio tez tak testowalam i testowalam i nic,ale wole je robic niz gdybac

Do góry